Εννέα παίκτες των τμημάτων υποδομής του Παναθηναϊκού ειδοποιήθηκαν ότι θα υπογράψουν επαγγελματικά συμβόλαια !!.

 

Ο Παναθηναϊκός δίνει μεγάλο βάρος στα τμήματα υποδομής. Χρόνια τώρα ήταν πρωτοπόρος με τη γενιά των Καραγκούνη, Μπασινά, Γκούμα και των άλλων παιδιών, που έκαναν «χρυσή καριέρα», η παράδοση συνεχίζεται σήμερα με τους Καπίνο, Λαγό, Τριανταφυλλόπουλο, Ρισβάνη,Μαρινάκη και τα άλλα παιδιά, που προέρχονται από τις ακαδημίες, αλλά το πλάνο του Παναθηναϊκού έχει και συνέχεια.

Ο Γιάννης Σαμαράς εισηγήθηκε και ο Νίκος Νταμπίζας αποδέχθηκε την εισήγηση, για να υπογράψουν επαγγελματικά συμβόλαια εννέα παίκτες που προέρχονται από τις ακαδημίες της ομάδας, όπως αποκάλυψε χθες το Sport24.gr. Μικρότερος από όλους ο Λάζαρος Λάμπρου, που στα 16 του καλείται να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο, αφού θεωρείται το κορυφαίο ταλέντο.

Να ποιοι είναι οι παίκτες που ειδοποιήθηκαν από τους Σαμαρά, Νταμπίζα, ότι τις επόμενες ημέρες θα υπογράψουν επαγγελματικά συμβόλαια:

ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΓΚΕΚΑΣ – 7/3/1995

Bασικός τερματοφύλακας των Νέων, ο οποίος έχει χριστεί διεθνής με τις μικρές ομάδες. Θεωρείται ένας αρκετά ταλαντούχος γκολκίπερ συνεχίζοντας την παράδοση με τους τερματοφύλακες, που βγάζει ο Παναθηναϊκός.

ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΤΣΑΡΗΣ – 25/7/1996

Είναι μικρότερος, αλλά ανάλογα ταλαντούχος τερματοφύλακας. Είναι ο δεύτερος κίπερ της ομάδας των Νέων.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΡΘΙΑΝΟΣ – 13/8/1995

O βασικός αριστερός μπακ των Νέων. Και υπολογίζεται σαν την επόμενη λύση για τη θέση του αριστερού μπακ μετά τον Χουχούμη, ο οποίος δεν έχει την απαιτούμενη εξέλιξη.

ΜΑΡΙΟΣ ΤΖΑΝΟΥΛΙΝΟΣ – 15/4/1996

Αλλος ένας στόπερ που βγαίνει από τις μικρές ομάδες. Ψηλός, σχετικά γρήγορος, δυνατός, αλλά και με καλή τεχνική κατάρτιση.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ – 12/2/1997

Από τους πιο ταλαντούχους της ομάδας των Νέων. Συνήθως παίζει εσωτερικός μέσος, αλλά μπορεί να παίξει και αμυντικό χαφ. Πολύ δραστήριος, μηχανάκι, με καλή μεταβίβαση.

ΜΙΧΑΗΛ ΠΗΤΕΡ ΝΙΟΥΜΑΝ – 20/6/1996

Παίζει και στην κορυφή και στα πλάγια της επίθεσης και πίσω από τον επιθετικό. Το έχει το γκολ, είναι ψηλός και με καλή τεχνική. Διεθνής με τις μικρές Εθνικές και πρόσφατα έλαμψε σε τουρνουά που βγήκε MVP.

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ – 8/2/1996

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα και παίζει αμυντικός μέσος. Φέτος αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας, που δεν τον άφησε να αγωνιστεί καθόλου, αλλά το ξεπερνάει.

ΥΜΕΡΑΪ ΜΑΛΝΤΙΝ – 6/3/1995

Είναι διεθνής και αρχηγός της εθνικής Νέων της Αλβανίας. Παίζει και πίσω από τον φορ, γρήγορος, πολύ καλός με την μπάλα και με δυνατό σουτ. Εχει και κάθετες πάσες.

ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ – 19/12/1997

Ο μοναδικός της εφηβικής ομάδας που υπογράφει επαγγελματικό συμβόλαιο και αυτό τα λέει όλα. Είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας των Εφήβων. Αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, αλλά και πίσω από τον επιθετικό. Εχει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Οι άνθρωποι της ακαδημίας λένε, ότι θα αφήσει εποχή.

 

ΤΟΥΣ  ΕΧΕΙ ΔΕΙ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

 Ο Γιάννης Αναστασίου παρακολουθεί μαζί με τον Δημήτρη Σαραβάκο και τον Νίκο Νταμπίζα σχεδόν όλα τα παιχνίδια των Νέων. Ετσι έχουν ιδία άποψη για τον κάθε παίκτη και είναι σε άμεση συνεννόηση με τον Γιάννη Σαμαρά για την προώθηση των συγκεκριμένων παικτών. Με αυτό τον τρόπο οι «πράσινοι» δένουν τους πιο ταλαντούχους παίκτες των ακαδημιών, που δεν μπορούν πλέον να φύγουν από την ομάδα με τα τετραετή συμβόλαια που θα υπογράψουν.