Κίνηση με νόημα του Ντάλας στη συνεδρίαση της ΚΕΔ

 

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την ατάκα είπε ο Χιου Ντάλας στα υπόλοιπα μέλη της ΚΕΔ στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στα γράφεία της κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Συζητούσαν για το τι πρόκειται να γίνει το καλοκαίρι με τους πίνακες της Σούπερ Λίγκας όταν ξαφνικά ο Σκωτσέζος αποφάσισε να δείξει στους Έλληνες συνεργάτες του το πόσο αποφασισμένος είναι για να γίνουν ριζικές αλλαγές στους διαιτητές. Χρησιμοποίησε περισσότερο την γλώσσα του σώματος όπως συνηθίζουν να κάνουν οι ρέφερι στους αγώνες. Ξεχώρισε ένα χαρτί από όσα είχε μπροστά του και το σήκωσε επιδεικτικά στον αέρα λέγοντας: «Κύριοι, εδώ είναι γραμμένοι. Έχω δέκα που πρέπει να φύγουν». Ο Γιώργος Καραμελίδης, ο Χριστόφορος Ζωγράφος, ο Γιώργος Αμυγδαλής και ο Δημήτρης Μπέγκος έμειναν άναυδοι καθώς δεν περίμεναν φυσικά τέτοια αντίδραση. Δευτερόλεπτα αργότερα άκουσαν ξανά τον Ντάλας να λέει: «Εδώ τους έχω αυτούς που πρέπει να βγούν από τον πίνακα». Σε αυτό το σημείο είναι απαραίτητο να κάνουμε της εξής επισήμανση. Κανείς δεν είδε το περιεχόμενο του εγγράφου που κρατούσε ο Ντάλας, ούτε εκείνος ανέφερε όνομα διαιτητή. Έδειξε όμως με τον πλέον πειστικό τρόπο ότι έχει ήδη στα χέρια του την μαύρη λίστα. Αυτή τη στιγμή δέκα διαιτητές που σφυρίζουν φέτος στα παιχνίδια της ανώτερης επαγγελματικής κατηγορίας και του κυπέλλου δεν υπολογίζονται για την επόμενη σεζόν! Στη συνέχεια ο Ντάλας επανέλαβε την πεποίθηση του ότι πρέπει να γίνουν 18 οι διαιτητές της Σούπερ Λίγκας. Σε αυτό αντέδρασαν οι υπόλοιποι. Στο ζήτημα όμως των 10 όχι. Συνεπώς τα περιθώρια στενεύουν για κάποιους ρέφερι που όπως δείχνουν τα πράγματα διανύουν την τελευταία τους χρονιά στη Σούπερ Λίγκα. Δεν γνωρίζουμε αν οι 10 είναι ήδη «τελειωμένοι» ή αν ο Σκωτσέζος ενδέχεται να προβεί σε κάποιες αλλαγές στο έγγραφο σε περίπτωση που κάποιοι τον πείσουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος ότι αξίζουν μία δεύτερη ευακιρία. Ο Ντάλας και τα υπόλοιπα μέλη της ΚΕΔ δεν πρόκειται φυσικά να προβούν σε αποκαλύψεις από τη στιγμή που απομένουν αρκετές αγωνιστικές για την λήξη του αγωνιστικού μαραθωνίου. Για να έχει φτιάξει όμως μαύρη λίστα ορισμένοι και μάλλον οι περισσότεροι που είναι σε αυτή δεν την γλιτώνουν.

Υπάρχει θέμα με τους παρατηρητές

Δύο είναι τα θέματα που απασχόλησαν την ΚΕΔ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και αφορούν τους παρατηρητές διαιτησίας. Με κάποιους δεν είναι ικανοποιημένος ο Ντάλας αλλά και οι υπόλοιποι όπως ισχύει με τους διαιτητές. Ο Σκωτσέζος έχει εκνευριστεί με δύο που έτυχε να βαθμολογήσουν τον ίδιο διαιτητή. Θεωρεί ότι έκαναν σοβαρά λάθη στην αξιολόγηση του ρέφερι. «Υπάρχει θέμα με τις εκθέσεις» είπε κάποια στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες αλλά στη συνέχεια πέρασε στο δεύτερο θέμα. Είναι κάθετα αντίθετος με το να βρίσκονται στον πίνακα πρώην βοηθοί που δεν ήταν διεθνείς τον καιρό που ήταν εν ενεργεία ρέφερι. Θέλει να βρίσκονται στον πίνακα της Σούπερ Λίγκας μόνο εκείνοι που είχαν στο παρελθόν αγωνιστεί φορώντας το σήμα της ΦΙΦΑ. Πιθανότατα λοιπόν να πέσει δεύτερη σκούπα το καλοκαίρι γιατί υπάρχουν κάποιοι που δεν πλοιρούν τις προδιαγραφές που θέλει ο Ντάλας. Αναμένεται όμως να συνεχίσουν στον πίνακα της Φούτμπολ Λίγκ.

Θολό τοπίο για τους βοηθούς

Καμία απολύτως συζήτηση δεν έγινε μεταξύ των μελών της ΚΕΔ για τους βοηθούς της Σούπερ Λίγκας. Το τονίζουμε για να μην αρχίσουν να κυκλοφορούν τίποτα περίεργες φήμες. Αυτό πάντως που θεωρείται βέβαιο είναι ότι θα μειωθεί ο αριθμός τους όπως θα γίνει και με τους διαιτητές. Οι εξελίξεις στους δεύτερους θα επηρεάσουν τους πρώτους όπως συμβαίνει πάντα. Συνήθως οι βοηθοί είναι οι διπλάσιοι αριθμητικά από τους διαιτητές. Φανταστείτε λοιπόν τι έχει να γίνει αν οι διαιτητές γίνουν 18 όπως επιθυμεί ο Ντάλας. Σίγουρα υπάρχουν και βοηθοί που δεν έχουν πείσει μέχρι στιγμής τον Σκωτσέζο για τις ικανότητές τους αλλά μαύρη λίστα για αυτούς δεν εμφάνισε στους συνεργάτες του, όπως έκανε με τους διαιτητές, ούτε έβαλε το θέμα στο τραπέζι.

«Με απογοήτευσες»

Νέα στοιχεία προέκυψαν που αφορούν τον Τάσο Παπαπέτρου (Αθηνών). Γράψαμε ότι συναντήθηκε με τον Ντάλας πριν ο Σκωτσέζος αναχωρήσει από την Αθήνα. «Με απογοήτευσες. Είχα πολλά χρόνια να δω τόσο κακή διαιτησία» του είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο Σκωτσέζος αναφερόμενος στην εμφάνιση του 29χρονου ρέφερι στην αναμέτρηση Ολυμπιακός-Εργοτέλης (3-0). Μην βιαστείτε όπως να ξεγράψετε τον Παπαπέτρου από την Σούπερ Λίγκα. Μετά τα όσα έκανε στο συγκεκριμένο παιχνίδι και αυτά που του είπε ο Ντάλας πολλοί ενδεχομένως να τον έχουν ήδη βάλει στην μαύρη λίστα εν όψει του καλοκαιριού. Αν όμως υπάρχει ένας διαιτητής στον πίνακα της Σούπερ Λίγκας που έχει απογοητεύσει τον Ντάλας, σύμφωνα και με τα λεγόμενά του, αλλά πρόκειται να πάρει μία τελευταία ευκαιρία αυτός είναι ο Παπαπέτρου. Μπορεί στην παρούσα φάση αυτό να φαίνεται υπερβολικό αλλά είναι η αλήθεια. Ο Σκωτσέζος και άλλοι στην ΚΕΔ θα εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια στην περίπτωση του Παπαπέτρου και εκείνος πρέπει να σοβαρευτεί κάποια στιγμή πριν χάσει οριστικά το τρένο. Ένα πισωγύρισμα στη Φούτμπολ Λιγκ θα αποβεί καταστροφικό για την καριέρα του. Στη μαύρη λίστα του Ντάλας μπορεί να υπάρχουν ονόματα που δεν τα φαντάζεται κανείς. Ενδεχομένως να έχουμε μεγάλες εκπλήξεις σε περίπτωση που η ΚΕΔ θέλει να δείξει το καλοκαίρι ότι αλλάζει σελίδα στη διαιτησία….

loading...