Το φουτουριστικό FCV Concept δίνει μία πρώτη γεύση από το νέο όχημα κυψελών καυσίμου παραγωγής που προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία το πρώτο εξάμηνο του 2016, ενώ θα ακολουθήσουν οι ΗΠΑ και η Ευρώπη τους επόμενους 12 μήνες.

Η επόμενη γενιά οχημάτων κυψελών καυσίμου της Honda θα διαδεχτεί τα δύο προηγούμενα οχήματα  του είδους, FCX και FCX Clarity, και θα είναι σημαντικά βελτιωμένη ως προς τις επιδόσεις και το κόστος.

 Η νέα συστοιχία κυψελών καυσίμου που τοποθετείται στο FCV Concept  είναι κατά 33% μικρότερη από την προκάτοχό της, αλλά αποδίδει ισχύ πάνω από 100 kW με πυκνότητα ισχύος 3,1 kW/L. Αυτό βελτιώνει τις συνολικές επιδόσεις κατά περίπου 60%.

 Το τρίτο όχημα κυψελών καυσίμου παραγωγής της Honda θα γίνει το παγκοσμίως πρώτο  αυτοκίνητο κυψελών καυσίμου με ολόκληρο το σύστημα κίνησης – μαζί και με τη μικρότερη συστοιχία κυψελών καυσίμου –  τοποθετημένο κάτω από το καπό ενός συμβατικού αμαξώματος sedan.  Αυτή η διάταξη επιτρέπει σε σχεδιαστές και μηχανικούς να δημιουργήσουν μία καμπίνα κανονικών διαστάσεων που χωράει άνετα πέντε ενήλικες. Έτσι ανοίγει ο δρόμος για την εξέλιξη μιας πλατφόρμας αποκλειστικής για μοντέλα κυψελών καυσίμου Honda από την οποία θα προκύψουν περισσότεροι τύποι αμαξωμάτων,  συμβάλλοντας στην ευρύτερη αποδοχή και υιοθέτηση αυτής της τεχνολογίας μηδενικών ρύπων, από όλο και μεγαλύτερη μερίδα οδηγών.  Το Honda FCV Concept εφοδιάζεται με ένα ρεζερβουάρ αποθήκευσης υδρογόνου υψηλής πίεσης 70 MPa που παρέχει αυτονομία πάνω από 700 km . Η αναπλήρωση του ρεζερβουάρ διαρκεί τρία λεπτά , κάνοντας τον ανεφοδιασμό γρήγορο και εύκολο όπως στα σημερινά βενζινοκίνητα οχήματα.

 Τεχνολογίες προσαρμοσμένες σε μία ‘κοινωνία υδρογόνου’

Στο πλαίσιο της ολιστικής της προσέγγισης για την προώθηση της προσεχούς  “κοινωνίας υδρογόνου” η Honda συνεχίζει να απαντά στις προκλήσεις που αφορούν την κατανόηση των οχημάτων κυψελών καυσίμου, εξελίσσοντας νέες τεχνολογίες υδρογόνου πέρα από το ίδιο το όχημα.

Μία τέτοια καινοτομία εγκατεστημένη στο FCV Concept είναι το Honda Power Exporter Concept, μία λειτουργία εξωτερικής παροχής ρεύματος , που έχει δοκιμαστεί πολλαπλώς στο FCX Clarity. Αυτό το σύστημα επιτρέπει στο αυτοκίνητο να λειτουργεί σαν μία μικρή κινητή γεννήτρια που παράγει ηλεκτρισμό για την κοινότητα σε περιπτώσεις καταστροφών ή άλλων γεγονότων. Μπορεί να παράγει ισχύ εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) έως 9kW .

Επιπλέον, η Honda σκοπεύει να προωθήσει περαιτέρω την εφαρμογή Smart Hydrogen Station (SHS): ενός συμπαγούς σταθμού υδρογόνου που εξοπλίζεται με τον πρώτο ηλεκτρολύτη υψηλής διαφορικής πίεσης.

Μαζί, τα Power Exporter Concept, FCV Concept και Smart Hydrogen Station ενσαρκώνουν το όραμα της Honda για την προσεχή “κοινωνία υδρογόνου”, αντιπροσωπεύοντας αντίστοιχα τις λειτουργίες “παραγωγής”, “χρήσης και διασύνδεσης”. Μέσω αυτών των  συσχετιζόμενων τεχνολογιών και λοιπών δραστηριοτήτων έρευνας και εξέλιξης, η Honda εργάζεται ακούραστα για μία κοινωνία απαλλαγμένη από το CO2.

Τέλος να σημειωθεί ότι στην Ευρώπη, η Honda εμπλέκεται σε αρκετά προγράμματα σχετικά με το Υδρογόνο σε εθνικό ή πανευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Πηγή

loading...