Παρά την αφαίρεση τριών βαθμών από τον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Αναστασίου δεν χάνει την αισιοδοξία του σχετικά με τη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στην καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξή του στη «Nova» ο Έλληνας τεχνικός υπογράμμισε ότι φέτος η ομάδα του είναι πολύ πιο ώριμη από το αντίστοιχο διάστημα της περσινής σεζόν.

«Είμαστε σε καλό δρόμο αλλά έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Κάνουμε λάθη, έχουμε αδυναμίες, δουλεύουμε, προσπαθούμε να τις βελτιώσουμε, αλλά το σημαντικό είναι ότι αυτή τη στιγμή η ομάδα είναι πολύ πιο ώριμη απ’ ό,τι ήταν πέρυσι την ίδια εποχή», είπε ο Αναστασίου. Στο ερώτημα εάν πιστεύει στον τίτλο υπογράμμισε: «Δεκατρείς- δεκατέσσερις αγωνιστικές πριν, έλεγα ότι έχουμε πολλά παιχνίδια μέχρι το τέλος και πολλά μπορούν να συμβούν. Βέβαια το πιστεύουμε και θέλουμε να δείχνουμε μέσα στο γήπεδο ότι είμαστε ανταγωνιστικοί. Θέλουμε να είμαστε οι καλύτεροι και να κερδίζουμε τα παιχνίδια». Σχετικά με το πού μπορεί να φτάσει ο Παναθηναϊκός τόνισε: «Δεν μπορώ να σας το πω. Κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι, να παρουσιαζόμαστε ανταγωνιστικοί, να κερδίζουμε τα παιχνίδια και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Συνεχίζουμε την προσπάθεια».

Ο Αναστασίου ρωτήθηκε για την επιστροφή του Μάρκους Μπεργκ στα γκολ. «Είχαμε πει ότι είναι σημαντικό η ομάδα να μην στηρίζεται σε έναν παίκτη και να έχει πλουραλισμό στην επίθεση. Όσα παιχνίδια δεν έπαιξε ή δεν σκόραρε ο Μάρκους, υπήρχαν παίκτες που σημείωσαν γκολ. Για τον Μάρκους το περίμενα ότι θα είχε ξέσπασμα γιατί ειδικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες ανέβηκε η ένταση στην προπόνηση από μέρους του, δείχνει να πατάει καλύτερα σε φυσική κατάσταση και ήταν λογικό να βγει αυτή η προσπάθειά του. Απέναντι σε μια καλή ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ που θέλει να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και σίγουρα όταν μια ομάδα παίζει και δημιουργεί, αφήνει κενά. Το πιο σημαντικό είναι η ομάδα. Σίγουρα ο Μάρκους και ο κάθε Μάρκους είναι σημαντικός αλλά πάνω απ’ όλα είναι η ομάδα», τόνισε.

Ρωτήθηκε και για τη συμφωνία του για υπογραφή νέου συμβολαίου έως το 2018. Χαμογελαστός απάντησε: «Σημαντικό είναι η ομάδα, όχι τα πρόσωπα. Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Δεν θα ήθελα να μιλήσω γι’ αυτό. Όταν θα έρθει η στιγμή θα τα πούμε».

Τέλος αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο. «Πλέον ως ομάδα αντιμετωπίζουμε με μεγαλύτερη ωριμότητα τα παιχνίδια και γενικότερα η συμπεριφορά μας δείχνει πλέον ότι λειτουργούμε πιο αποτελεσματικά και τουλάχιστον είμαστε πολύ πιο ήρεμοι στις αποφάσεις και στις επιλογές μας. Αν δώσουμε έμφαση και παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και όχι σε οτιδήποτε άλλο, νομίζω ότι εκεί έχουμε μεγάλο πλεονέκτημα. Από την άλλη ο Εργοτέλης είναι μια ομάδα που θέλει βαθμούς και θα παλέψει για να κερδίσει το παιχνίδι. Θα πρέπει να είμαστε αρκετά δυνατοί στις προσωπικές μονομαχίες, για να κερδίσουμε. Ο Εργοτέλης στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος έχει πάρει περισσότερους βαθμούς. Έχει φέρει αρκετούς παίκτες κάτι που από τη μία δεν βοηθάει αλλά από την άλλη έχουν αποτελέσματα. Αυτά τα παιχνίδια εξαρτώνται από τη συμπεριφορά και τη νοοτροπία που θα δείξουμε και όχι από τον αντίπαλο. Θέλω να πιστεύω ότι θα κάνουμε τα αυτονόητα για να τα κερδίσουμε».

loading...