Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Πειραιά (γράφουμε Πειραιά διότι από Ολυμπιακές ομάδες βρωμάει η χώρα οπότε πρέπει να προσδιορίζουμε για ποια “βρώμα” μιλάμε…) προχωράει σε μηνύσεις συγκεκριμένων διαδικτυακών διευθύνσεων – κοινώς IP – μετά από έρευνα που διεξήγαγε για σχόλια σε ιντερνετικά άρθρα και social media!

Ναι πολύ καλά διαβάσατε. Έγινε έρευνα λέει, διότι πολλοί λέει, ολυμπιακοί οπαδοί λέει, βρίζουν και σνομπάρουν την ίδια την ομάδα τους λέει, στο διαδίκτυο. ΛΕΕΙ…

Μόλις τελειώσετε με τους GAYρους που βρίζουν την ίδια την ομάδα κι εσάς (την διοίκηση), κάντε και μια ανάκριση σε όσους έχουν αγοράσει εισιτήριο στο Ποδηλατοδρόμιο (Γ. Καραϊσκάκης Α.Ε.) και δεν πατάνε στο γήπεδο… Σνομπάρουν κι αυτοί την ομάδα κι εσάς τη διοίκηση. Κατακτήσατε το 42(?), είστε μέσα στο κόλπο για το νταμπλ, πήγατε καλά στην Ευρώπη αλλά… σας “κλάνουν”. Στα μούτρα! Δείτε φιέστα στη φωτογραφία του χθεσινού αγώνα στο ποδηλατοδρόμια. Η ίδια η εικόνα σας, είναι η απάντησή μας στην προπαγάνδα σας…

Διαβάστε σχετικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Gazzetta.gr

Η έρευνα του Ολυμπιακού για το διαδίκτυο

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έφτιαξε ειδική ομάδα που ερεύνησε το φαινόμενο των σχολίων σε social media και σε ιστοσελίδες. Τ’ αποτελέσματα της έρευνας και η αντίδραση της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ.

Ηταν -και είναι- ένα θέμα που απασχολεί την ΠΑΕ Ολυμπιακός εδώ και έναν χρόνο. Οτι δηλαδή υπήρχε ένα συστηματικό… μένος προς την ομάδα, τους παίκτες αλλά και τον πρόεδρο Βαγγέλη Μαρινάκη από τους ίδιους (!) τους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Και αυτό έβγαινε στα σχόλια στις ιστοσελίδες αλλά και στα social media.

Και στον Ολυμπιακό είχαν την απορία -και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο προχώρησαν στην παρακάτω έρευνα- το πως γίνεται να υπάρχει αυτό το συνεχόμενο και μόνιμο μίσος από φιλάθλους προς την ίδια τους την ομάδα. Και στον Ολυμπιακό δεν στέκονταν στους φιλάθλους που μια φορά στο τόσο εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για το θέαμα που παρουσίαζε κατά καιρούς η ομάδα. Καταλαβαίνουν πως υπάρχουν και αυτές οι στιγμές και αυτό γινόταν, γίνεται και θα γίνεται.

Από την πλευράς τους οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν να μάθουν για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η συνεχόμενη οργή εδώ και ένα χρόνο (και παραπάνω) για την ομάδα από τους φιλάθλους. Και γι’ αυτό εδώ και έναν χρόνο έφτιαξαν μια ειδική ομάδα η οποία ασχολείται με την τεχνολογία και το διαδίκτυο. Αυτό που έψαχνε η έρευνα ήταν: «Για ποιον λόγο υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού μέσα στο διαδίκτυο».

Τι έβγαλε η έρευνα; Αρχικά ότι πάνω από 1.500 λογαριασμοί που σχολιάζουν σε ιστοσελίδες ήταν λογαριασμοί των 24 ωρών. Δηλαδή δημιουργήθηκαν μόνο για μέρα! Σχολίασαν και καταργήθηκαν στην συνέχεια. Αυτοί οι 1.500 λογαριασμοί ήταν από τις 100 με 150 ίδιες ip! Οπερ σημαίνει ότι από τον ίδιο υπολογιστή κάποιος δημιουργούσε καθημερινά λογαριασμούς για να σχολιάζει.

Από την έρευνα λοιπόν γινόταν γνωστό πως είναι περίπου 300 αυτοί που κάνουν το συγκεκριμένο πράγμα. Δηλαδή να δημιουργούν λογαριασμούς που σύμφωνα με την έρευνα έχουν σκοπό να διχάσουν τον κόσμο του Ολυμπιακού. Είτε με υβριστικά σχόλια κατά των παικτών και της διοίκησης είτε με έντονη και συνεχόμενη δυσαρέσκεια για την ομάδα. Υπήρχαν παραδείγματα που ένας συγκεκριμένος λογαριασμός είχε κάνει περισσότερα από 480 σχόλια σε ιστοσελίδα και στα 470 έβγαζε την έντονη δυσαρέσκειά του. Και το συγκεκριμένο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί αρκετά και σε ιστοσελίδες που αφορούν αποκλειστικά τον Ολυμπιακό!

Εν τέλει η έρευνα απέδειξε πως εκατοντάδες λογαριασμοί προέρχονται από τις ίδιες ip! Δηλαδή πως ήταν το ίδιο άτομο (ή διαφορετικά άτομα που κάθονταν όμως στον ίδιο υπολογιστή) που δημιουργούσαν συνεχώς λογαριασμούς και έκαναν μόνιμα το ίδιο πράγμα. Εξέφραζαν δηλαδή την έντονη δυσαρέσκειά τους ως φίλαθλοι του Ολυμπιακού για την ομάδα και την διοίκηση!

Πως θ’ αντιδράσει ο Ολυμπιακός σ’ αυτό; Ηδη έχει δημιουργηθεί μια ειδική ομάδα δικηγόρων (5 με 6) οι οποίοι θα κινούνται άμεσα νομικά. Αρχικά με μηνύσεις στους υπεύθυνους των ιστοσελίδων. Οπως ακριβώς είχε γίνει στην Αμερική. Οταν οι ιστοσελίδες στις ΗΠΑ άρχισαν τα comments το φαινόμενο της… μαύρης διαφήμισης είχε φτάσει σε τέτοιο βαθμό που οι θιγόμενες εταιρείες αποφάσισαν να κινηθούν νομικά. Οπως λέγανε και από τον Ολυμπιακό έτσι πλέον θα κινηθούν. «Πόλεμο στην προπαγάνδα» όπως χαρακτηριστικά τόνιζαν.”

Fidelio Verde

loading...