Σύμφωνα με δημοσίευμα του sportit.gr, η Περιφέρεια Αττικής είναι θετική στην επιχορήγηση για την ανακατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού

Την ώρα που τα σενάρια παραχώρησης του ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό, στην ΑΕΚ ή ακόμη και στους δύο μαζί, δίνουν και παίρνουν, το SPORTIT αποκαλύπτει τα νέα δεδομένα για τα γηπεδικά των δύο ομάδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Περιφέρεια Αττικής είναι θετική στην επιχορήγηση για την ανακατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού, εάν φυσικά εγκριθεί από το Ελεγκτικό συμβούλιο, ενώ αντιθέτως είναι αρνητική στην καταβολή των 20 εκατ. ευρώ στην ΑΕΚ για την κατασκευή του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σε ότι αφορά τους “πράσινους” άπαντες είναι εν αναμονή της απόφασης της ολομέλειας του ελεγκτικού συμβουλίου, αφού εάν είναι θετική, τότε ανοίγει ο δρόμος για τη ανακατασκευή του γηπέδου. Φυσικά και σε αυτό το κομμάτι είναι άγνωστο εάν τελικά οι “πράσινοι” προχωρήσουν το αρχικό τους σχέδιο, αφού είναι πρόσφατες οι δηλώσεις του Γιάννη Αλαφούζου για την χωρητικότητα της Λεωφόρου.

Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού στο περιθώριο της συνάντησης με τον υφυπουργό αθλητισμού Σταύρο Κοντονή είχε εκφράσει τις αμφιβολίες για την αναγκαιότητα αύξησης της χωρητικότητας του ιστορικού γηπέδου, από τις 16.000 που είναι σήμερα στις 22.000, λέγοντας ότι το γήπεδο δεν γεμίζει…

Όπως και να έχει εάν το Ελεγκτικό συμβούλιο πει το “ναι”, τότε ο Παναθηναϊκός θα έχει την ευκαιρία το φετινό καλοκαίρι να “ομορφύνει” το γήπεδό του. Ενδεχομένως μ’ ενα ποσό μικρότερο των 7 εκατ. ευρώ…

Εάν πει “όχι”, τότε οι “πράσινοι” θα πρέπει να το πράξουν με δικά τους κεφάλαια …

Σε ότι αφορά την ΑΕΚ, παρά την πανηγυρική διάθεση που υπάρχει μετά την διαρροή της εισήγησης του ΣτΕ για την προσφυγή τόσο του Δήμου της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας όσο και των κατοίκων της περιοχής, δικαιώνοντας τον… νόμο και την Ένωση, από την Περιφέρεια δεν βλέπουν το ίδιο θετικά την καταβολή ενός τόσο μεγάλου ποσού (20 εκατ. ευρώ), για την κατασκευή ενός γηπέδου.

Μάλιστα όπως λένε στελέχη της Περιφέρειας, το ποσό μπορεί να είναι στον προϋπολογισμό, αλλά δεν υπάρχει καμία δέσμευση να δοθεί και ότι υπάρχουν άλλες προτεραιότητες για την Περιφέρεια.

Αυτή η εξέλιξη δημιουργεί ένα σημαντικό αγκάθι στον προγραμματισμό της ΑΕΚ για την κατασκευή του γηπέδου, αφού τα χρήματα της Περιφέρειας αναλογούν στο 1/3 του έργου! Θυμίζουμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε χαρακτηρίσει αναγκαίο αυτό το ποσό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το πρότζεκτ μπορεί να πάρει πολύ πίσω…

Τέλος σε ότι αφορά το σενάριο του ΟΑΚΑ και το ενδεχόμενο παραχώρησής του σε κάποια ομάδα, είναι κάτι που έχει ακουστεί και γραφτεί πολλές φορές. Ωστόσο αυτή τη φορά η νέα κυβέρνηση φαίνεται να το προχωράει παρακάτω, δίνοντας κάποια κίνητρα στις ομάδες, όπως την παραχώρησή του γηπέδου για μια 20ετια, με την ΠΑΕ ή τις ΠΑΕ ν’ αναλαμβάνουν το κόστος συντήρησης.

Κάτι που επαναλαμβάνουμε έχει γραφτεί πολλές φορές στο παρελθόν, πέρα από τα πρωταπριλιάτικα… περί αλλαγής του χρώματος του ΟΑΚΑ.

Σύντομα θα γνωρίζουμε τον δρόμο, που θ’ ακολουθήσουν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ…

 

Πηγή

loading...