Στην ΕΠΟ χτυπούσε η καρδιά της εγκληματικής οργάνωσης του ποδοσφαίρου όπως προκύπτει από μέρη του πορίσματος Εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα που έφερε χθες στη δημοσιότητα η «Δίκη στο ΣΚΑΪ» και υπάρχει πλήρες στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού.

Από το πόρισμά που εκτείνεται σε 170 σελίδες προκύπτει ότι η σύσταση της εγκληματικής οργάνωσης έγινε από πρόσωπα που βρίσκονταν στην ηγεσία της ομοσπονδίας κατά την περίοδο 2012 – 2014. 

Η σύσταση της εγκληματικής οργάνωσης έγινε από δύο μέλη του ΔΣ και υπάλληλο της ομοσπονδίας οι οποίοι, μαζί με πρόεδρο ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας είχαν αναλάβει τη διεύθυνσή της.

Δύο μέλη της ΚΕΔ και δύο ακόμα μέλη του ΔΣ είχαν ενταχθεί σε αυτήν με σκοπό κατά περίπτωση την απάτη, την εκβίαση, την αποκόμιση περιουσιακού οφέλους, κατηγορίες που βαρύνουν κατά περίπτωση και της ηγεσία της οργάνωσης κ.α.

Συνολικά πρόκειται για επτά πρόσωπα τα οποία μετά το Πάσχα αναμένεται να κληθούν από τον ανακριτή διαφθοράς Γ. Ανδρεάδη για να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Στο πόρισμά του ο κ. Κορέας ζητεί να διερευνηθεί και η πιθανή ένταξή στην εγκληματική οργάνωση ενός ακόμα μέλους του ΔΣ και δύο ακόμα υπαλλήλων της ΕΠΟ.

Επίσης ο Εισαγγελέας Αρ. Κορέας ασκεί δίωξη σ’ έναν ακόμα πρόεδρο της Σούπερ Λίκγας χωρίς να τον εντάσσει στην εγκληματική οργάνωση, καθώς και σε τρεις διαιτητές (Κάμπαξη, Αμπάρκιολη, Ιωαννίδη) που ήδη πήγαν στον ανακριτή με αποτέλεσμα να γνωστοποιηθούν τα ονόματά τους όπως συνέβη και με τα μέλη των πειθαρχικών επιτροπών ΕΠΟ και Φούτμπολ Λιγκ Παντελοπούλου, Ζάμπρα, Ζυγογιάννη, Βλάσση και Αναστασάκη που επίσης κλήθηκαν και πήγαν στον ανακριτή, ο οποίος συμπληρωματικά κάλεσε και τους διαιτητές Σπάθα και Δημητρόπουλο.

Panathinaikos Kosmos Παναθηναϊκός Κόσμος ΕΠΟ

Πηγή

loading...