Πως διαμορφώνεται το ρόστερ της νέας χρονιάς στον Παναθηναϊκό, με βάση το πως κινούνται στις μεταγραφές και πως έχουν σχεδιάσει τις προτεραιότητές τους οι «πράσινοι».

Η πορεία των ανανεώσεων των συμβολαίων από πλευράς Παναθηναϊκού, έχει δείξει ήδη την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθούν οι «πράσινοι». Η διοίκηση του «τριφυλλιού» και το τεχνικό τιμ έχουν αποφασίσει να στηριχθεί ο βασικός κορμός και να αυξηθεί το μπάτζετ έτσι ώστε η ομάδα να ενισχυθεί σε θέση που πραγματικά έχει ανάγκη έτσι ώστε να αλλάξει επίπεδο και να διεκδικήσει τους στόχους που πια είναι ξεκάθαρη. Διεκδίκηση του πρωταθλήματος και αξιόλογη πορεία στην Ευρώπη.

Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη αρχίσει να αναζητά τους ποδοσφαιριστές για τις θέσεις που «πονάει» και του δημιούργησαν προβλήματα φέτος με αποτέλεσμα να χαθούν βαθμοί. Πρώτη προτεραιότητα σε ό,τι αφορά τις μεταγραφές, είναι η θέση του δεξιού μπακ. Ήδη στο «τριφύλλι» έχουν κινηθεί για τον Μίκαελ Λανγκ με τον διεθνή Ελβετό να είναι ο νο1 στόχος για να καλύψει το δεξί άκρο της άμυνας.

Από εκεί και πέρα, η έλευση ενός ποιοτικού αμυντικού χαφ θα είναι η δεύτερη σημαντική κίνηση και πιθανότατα να δαπανηθεί και το μεγαλύτερο μέρος του μπάτζετ σε αυτή την κατεύθυνση. Ο Παναθηναϊκός αναζητά στόχους για αυτή τη θέση και δεν αποκλείεται αυτοί να βρεθούν και στο ταξίδι που θα κάνει σε Βραζιλία και Αργεντινή ο Λεωνίδας Βόκολος στο προσεχές διάστημα. Παράλληλα, θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιη η αποχώρηση του Μέντες, ο οποίος στη δεύτερη χρονιά του έδειξε πως δεν ήταν σε θέση να δώσει όσα και στην πρώτη…

Επίσης, στον Παναθηναϊκό θα κινηθούν και για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής στο «βάθος» της. Οι Μπεργκ, Πέτριτς, Κλωναρίδης και Καρέλης είναι ικανοί και αρκετοί να σηκώσουν το βάρος, όμως, για μια μεγάλη χρονιά με τρεις στόχους (πρωτάθλημα, κύπελλο κι Ευρώπη), χρειάζονται περισσότερες λύσεις, ποσοτικά. Έτσι, δεν αποκλείεται η απόκτηση ενός ακόμα εξτρέμ αλλά κι ενός φορ περιοχής, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, που θα είναι η πρώτη εναλλακτική πίσω από τον Μπεργκ.

Το αν ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για ακραίο χαφ θα εξαρτηθεί εν πολλοίς και από το αν θα παρεμείνει στο ρόστερ ο Χάρης Μαυρίας. Στη θέση του εσωτερικού χαφ, η παρουσία των Νίνη, Ζέκα και Δώνη δίνει λύσεις, ενώ υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο της παραμονής του Ντάνιελ Πράνιτς. Συνεπώς, ποσοτικά στις περισσότερες θέσεις ο Παναθηναϊκός είναι καλυμμένος, εκτός από αυτές που η μεταγραφή ορίζεται ως προτεραιότητα. Εκεί η ενίσχυση είναι δεδομένη και θα γίνει βάσει σχεδίου.

Ο Παναθηναϊκός της σεζόν 2015-2016

Τερματοφύλακας
Λουκ Στιλ
Κοτσόλης
Κότσαρης
Αναγνωστόπουλος

Δεξί μπακ               Δεξί Στόπερ                   Αριστερό Στόπερ     Αριστερό μπακ
Μεταγραφή             Ταυλαρίδης                      Σίλντενφελντ               Χουχούμης
Μπούρμπος            Τριανταφυλλόπουλος           Κουτρουμπής              Νάνο

 

Αμυντικός Χαφ          Εσωτερικός Χαφ           Εσωτερικός Χαφ

Μεταγραφή                     Ζέκα                                Νίνης
Λαγός                         Δώνης                      Πράνιτς

       

                                  Επιθετικός Χαφ
                                Πέτριτς
                                Ατζαγκούν

Επιθετικός                Επιθετικός             Επιθετικός
Κλωναρίδης               Μπεργκ                   Καρέλης
Μαυρίας (;)               Μεταγραφή              Ντίνας
Μεταγραφή (;)                                         Μεταγραφή (;)

 

Πηγή

loading...