Το νέο supersport μοντέλο τη βρετανικής εταιρείας που θα αντικαταστήσει την 650S αποκαλύφθηκε και επισήμως προτρέποντάς μας να «διευρύνουμε τα όριά μας».

Δεν είναι απλά η εξέλιξη της 650S αλλά ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο με πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες και μοναδικές τεχνολογίες. Η McLaren 720S έχει νέο τετράλιτρο κινητήρα με δύο turbo, που αποδίδει 710 ίππους, όλους στους πίσω τροχούς.

Με βάρος μόλις 1.283 κιλά χάρη στο πλαίσιο από ανθρακονήματα, η 720S μπορεί να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα, ενώ σε 7,8 δευτερόλεπτα τρέχει ήδη με 200 χλμ./ώρα. Η τελική της ταχύτητα φτάνει στα 340 χλμ./ώρα, αρκετά για μήνες φυλάκιση αν τα προσεγγίσεις σε δημόσιο δρόμο.

Ενεργές αναρτήσεις, ειδικό drift mode με ρύθμιση της… γωνίας πλαγιολίσθησης και ένα εντελώς νέο εσωτερικό με προσαρμοζόμενο στις απαιτήσεις του οδηγού ψηφιακό πίνακα οργάνων -ο οποίος μάλιστα… διπλώνει και χάνεται από το οπτικό πεδίο- συμπληρώνουν τα τεχνολογικά καλούδια που έχει στη διάθεσή του ο ανήσυχος οδηγός.

Ταυτόχρονα, ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα, όπως η πίσω πτέρυγα που στο απότομο φρενάρισμα λειτουργεί σαν φρένο, αναλαμβάνουν να αυξήσουν την κάθετη δύναμη στις πολύ υψηλές ταχύτητες και να μειώσουν τον συντελεστή οπισθέλκουσας στις χαμηλότερες.

Η παραγωγή της νέας McLaren 720S θα ξεκινήσει το Μάιο με τα πρώτα αυτοκίνητα να παραδίδονται μετά το καλοκαίρι στους τυχερούς ιδιοκτήτες. Οι οποίοι, παρά τη σημαντικά αυξημένη ισχύ, δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν παρά μόλις 5% περισσότερο σε σχέση με την 650S. Δηλαδή περίπου 250.000€ στην Ευρώπη.

loading...