Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Δημήτρης Μπαλτάκος μετά την συνάντηση που είχε με τον Γιώργο Βασιλειάδη τόνισε πως προχωράνε οι διαδικασίες για την κατασκευή του γηπέδου, ενώ ξεκαθάρισε πως και η χρηματοδότηση βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τις προϋποθέσεις που θέτει ο Παναθηναϊκός στο θέμα του γηπέδου στο Γουδή: «Η πρώτη προϋπόθεση είναι αφού χτιστεί το νέο γήπεδο, τότε και μόνο να πειραχθεί η Λεωφόρος. Η δεύτερη προϋπόθεση ο Παναθηναϊκός να έχει παρουσία στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας είτε με μουσείο, είτε με ακαδημίες. Η τρίτη προϋπόθεση να έχει παρουσία ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός στον χώρο του νέου γηπέδου.

Έχουν συζητηθεί αυτές οι προϋποθέσεις και σε πρώτη φάση είναι δεκτές. Δεν είμαστε σε φάση να ανακοινώσουμε περισσότερα. Πρόθεση όλων είναι να προχωρήσει η υπόθεση στο επόμενο στάδιο με προϋποθέσεις και σχέδια που θα συζητηθούν».

Για το πλάνο χρηματοδότησης του γηπέδου: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει υποφέρει πολύ από το θέμα του γηπέδου. Γι’ αυτό τον λόγο θέλω να είμαι προσεκτικός στα λεγόμενά μου. Είμαστε σε ένα πολύ καλό στάδιο, σε προχωρημένες συζητήσεις και σύντομα θα πούμε συγκεκριμένα πράγματα. Σέβομαι την αγάπη των εκατομμυρίων φίλων του Παναθηναϊκού γι’ αυτό δεν λέω περισσότερα».

Για τη διπλή ανάπλαση: «Είναι αυτονόητο ότι από τη στιγμή που θα προχωρήσει το θέμα για το γήπεδο στο Γουδή, η διπλή ανάπλαση καταργείται. Απ’ όσο καταλαβαίνω, ο Δήμος έχει σκοπό να αξιοποιήσει τον χώρο. Είναι ταυτόσημη σχέση η κατάργηση της διπλής ανάπλασης στο Βοτανικό με τη δημιουργία του γηπέδου στο Γουδή».

Για την αντίθεση Γιαννακόπουλου στα σχέδια μετακόμισης στο Γουδή: «Έχει κάνει σαφή ο κ. Γιαννακόπουλος την επιθυμία του ο Παναθηναϊκός να πάει στο ΟΑΚΑ. Είναι αλήθεια ότι συζητήθηκε πριν πάω εγώ στην ΠΑΕ το θέμα του ΟΑΚΑ. Αφουγκράστηκα όμως τον κόσμο του Παναθηναϊκού και δεν βρήκα πολλούς πού να θέλουν κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω λοιπόν αν μπορεί να ευοδωθεί ένα τέτοιο σχέδιο. Αν η ΚΑΕ έχει τη θέληση να ασχοληθεί με το Γουδή, είναι άλλο θέμα. Αλλιώς μπορεί να προχωρήσει για το ΟΑΚΑ χωρίς την αρωγή μας».

loading...