Από την κυβέρνηση τονιζόταν χθες πως το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στο σχέδιο «Νέα Αθήνα» δεν θα συναντήσει προβλήματα με προσφυγές, αναφέροντας πως ο χώρος που προορίζεται να χτιστεί το νέο γήπεδο ανήκει αποκλειστικά στον δήμο.

Μάλιστα τονιζόταν πως όλο το πλάνο δεν αφορά μόνο το γήπεδο του Παναθηναϊκού, αλλά τέσσερις μεγάλες παρεμβάσεις, για τις οποίες θα υπάρξει ένα συνολικό πλαίσιο, το οποίο θα είναι «θωρακισμένο» νομικά.

Υπάρχουν ωστόσο κι άλλες απόψεις που υποστηρίζουν πως είναι πολύ πιθανό να προκύψουν ζητήματα στην πορεία και θα χρειαστεί ένα καινούργιο, ξεκάθαρο νομοθετικό πλαίσιο από την κυβέρνηση, για να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα. Με βάση το Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε τον Ιούνιο του 2011, επί ημερών της Τίνας Μπιρμπίλη στο ΥΠΕΚΑ, ορίζονται μέτρα «προστασίας» της περιοχής και συγκεκριμένες οικοδομικές δραστηριότητες. Το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού οριοθετείται στη Ζώνη Δ, που περιλαμβάνει τα μητροπολιτικά Πάρκα Γουδή και Ιλισίων. Ο νόμος στην παρούσα φάση δεν επιτρέπει ανέγερση μιας μεγάλης κατασκευής και μάλιστα τόσο το γυμναστήριο του μπάντμιντον που βρίσκεται στην περιοχή όσο και τα γραφεία της ΕΠΟ έχει σημειωθεί πως παραβιάζουν το Προεδρικό Διάταγμα, έχουν κριθεί κατεδαφιστέα (!), ενώ έχει επιβληθεί πρόστιμο και από την Πολεοδομία! Αν δεν αλλάξει λοιπόν και δεν διασφαλιστεί νομικά όλο το πρότζεκτ, είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν «θέματα». Ηδη χθες βράδυ ο δήμος Παπάγου-Χολαργού έριξε την πρώτη προειδοποιητική βολή.

Δεν είναι κανένα κόμμα αντίθετο!

Ενα από τα ζητήματα που αξίζει να σταθεί κανείς γύρω απ’ το πλάνο της «Νέας Αθήνας» και νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, έχει να κάνει με τη στάση των υπολοίπων κομμάτων, πλην δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί χθες δεν υπήρξε η παραμικρή αρνητική αντίδραση. Η παραμικρή! Κι αυτό αν μη τι άλλο δείχνει πολύ θετικό προκειμένου να μην υπάρξουν εμπόδια στις όποιες πιθανότητες υπάρχουν για να «τρέξει» το εν λόγω πρότζεκτ. Από εκεί και πέρα, όπως έλεγαν χθες απ’ τον Ερασιτέχνη, ακόμη κι αν όλα αυτά στην πορεία «μπλοκαριστούν» για «Χ» ή «Ψ» λόγους και το πλάνο που περιλαμβάνει (και) το νέο γήπεδο σταματήσει, μόνο και μόνο το γεγονός ότι θα καταργηθεί οριστικά το Προεδρικό Διάταγμα της Διπλής Ανάπλασης (διότι θα πρέπει να καταργηθεί για να υπάρξει νέο νομοθετικό πλαίσιο) και ο Παναθηναϊκός θα ξεμπλέξει οριστικά με τον «βραχνά» του Βοτανικού, θα είναι ήδη ένα μεγάλο κέρδος!

Σχέδια που «πατάνε» σε αυτά του Βοτανικού!

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός δεν έχει μπει ακόμη σε διαδικασία έρευνας ή μελέτης αρχιτεκτονικών σχεδίων για κατασκευή νέου γηπέδου στο Γουδή, χωρητικότητας 35.000 θέσεων, όπως είναι το κυβερνητικό πλάνο. Είναι πολύ νωρίς, άλλωστε, για να «τρέξει» όλο αυτό, αν δεν ξεκαθαριστεί το νομοθετικό πλαίσιο για να προχωρήσει το σχέδιο «Νέα Αθήνα» που περιλαμβάνει και το «πράσινο» γήπεδο. Από τον Δήμο Αθηναίων, πάντως, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές του «Goal», έχει τονιστεί προς στελέχη του Ερασιτέχνη πως υπάρχει ήδη ένα προσχέδιο (που έχει δοθεί και στην κυβέρνηση), το οποίο «πατάει» πάνω στις προδιαγραφές του αρχιτεκτονικού σχεδίου για το γήπεδο του Βοτανικού. Αναπροσαρμοσμένο βεβαίως για γήπεδο 35.000 θέσεων και μένει να δούμε (εφόσον προχωρήσουν τα υπόλοιπα ζητήματα) τα τελικά σχέδια.

loading...