Ο Βαλεντίνο Ρόσι συνεχίζει, στην… προχωρημένη ηλικία των 38, να γράφει ιστορία στους δύο τροχούς, καθώς στον προσεχή αγώνα της Κυριακής στην Αργεντινή θα γράψει και πάλι ιστορία.

Τα όσα κάνει- ή, ακριβέστερα, τα όσα συνεχίζει να κάνει- στο MotoGP βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με την ηλικία του: είναι ήδη 38 ετών και κανονικά θα έπρεπε να έχει ρίξει αυλαία στην καριέρα του εδώ και καιρό και να πίνει κάποιο μοχίτο στο Κάπρι, όχι να μάχεται για παγκόσμια πρωταθλήματα. Βλέπετε, ακόμα κι αν είσαι ο Βαλεντίνο Ρόσι πρέπει σε κάποια ζητήματα η λογική να έχει τον πρώτο λόγο.

Πρέπει, είπαμε; Γράψτε λάθος: ο «Γιατρός» ετοιμάζεται την Κυριακή στην Αργεντινή ν’ αγωνιστεί στο 350ο grand prix της πασπαλισμένης με χρυσόσκονης καριέρας του, ένα νούμερο που ουδείς έχει φτάσει, με τον 2ο Λόρις Καπιρόσι να έχει 328 και τον Ντάνι Πεντρόσα να είναι 2ος από τους εν ενεργεία με 250.

Από αυτούς τους 350 αγώνες οι 290 (θα) είναι στη μεγάλη κατηγορία (MotoGP και 500 κυβικά), 30 στη Moto2 (250 cc) και ακόμα 30 στη Moto3 (125 cc). Τα πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει ο Ιταλός είναι, κατ’ αντιστοιχίαν, 7-1-1.

Ο «Βάλε», λοιπόν, συνεχίζει σε πείσμα του χρόνου που περνάει να βρίσκεται ακόμα εδώ και να είναι, όπως είδαμε ήδη, ακόμα ανταγωνιστικός. Βέβαια, το μεγάλο ερώτημα παραμένει: θα μπορέσει ν’ αλλάξει ελαφρώς τους αριθμούς; Να «γράψει», δηλαδή. 8-1-1;

Η λογική λέει πως όχι.

Όμως, αλήθεια: ποια λογική;

loading...