Ο Παναθηναϊκός έχασε με… σοκαριστικό τρόπο το αβαντάζ της έδρας ΟΧΙ όμως και την πρόκριση.

Είναι πολύ δύσκολη η νύχτα για τον Παναθηναϊκό. Πρέπει όμως να περάσει και να πάμε παρακάτω . Δεν είναι υπεκφυγή, αλλά πραγματικότητα. Αλλιώς… ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ. Επειδή όμως, όπως λέει και ο καλλιτέχνης,  ΔΕΝ τελειώσαμε, πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά.

Αυτό που έγινε στο ΟΑΚΑ πραγματικά… δεν υπάρχει. Εχουμε δει ανατροπές και ανατροπές, αλλά τέτοιο πράγμα και μάλιστα σε τέτοιο επίπεδο ομάδων, ήταν απίστευτο. Ο δε τρόπος ήταν που πλήγωσε περισσότερο και από την ήττα. Διότι αν έχανες «κανονικά», έστω και από την αρχή δηλαδή, θα ήταν χίλιες φορές από αυτό που συνέβη και σου κόβει τα φτερά. Μιλάμε για μαχαιριά κανονική.

Η ανάγνωση του αγώνα δείχνει απλή κι ας μην είναι. Ο εκπληκτικός Παναθηναϊκός του πρώτου μέρους δεν… κατέβηκε στο δεύτερο, βάλτε κάπου εκεί και τη δεδομένη ποιότητα των Τούρκων και κάπου εκεί σχόλασε ο γάμος. Το θέμα βέβαια είναι ΓΙΑΤΙ δεν κατέβηκες και τι διάολο συνέβη. Και δεν είναι ότι δεν κατέβηκαν ένας ή δύο αλλά ΟΛΟΙ. Ούτε και ο προπονητής.

Στο σημείο αυτό να πω και κάτι ακόμη. Εχουμε που έχουμε την πίκρα μας, έχουμε και το κάθε νούμερο να κράζει τον «κοιμισμένο» τον Πασκουάλ. Λες και έπαιζε μόνος του ή έχασε από τον… Μπάμπη τον Τεννέ του μπάσκετ. Χαλαρώστε μάγκες και μην βάζετε την δικαίωσή σας πάνω από την ομάδα.

Πάμε τώρα και στην ουσία. Με ρωτούσαν πολλοί στο γήπεδο αν μπορούμε να κάνουμε διπλό στην Τουρκία. Είναι… μακριά το ματς αυτό. Το θέμα είναι αν μπορείς να κάνεις το 1-1 και να αρχίσεις από την αρχή. Αλλιώς δεν το συζητάμε καν και πάμε για σκούπες. Γνώμη μου είναι ότι ο Παναθηναϊκός φυσικά και μπορεί. Δεν θα είναι εύκολο, το ξέραμε εξ αρχής από τη στιγμή που έτυχε αυτό το… κωλοζευγάρι (χίλιες φορές με τον Ολυμπιακό και με μειονέκτημα), αλλά δεν θα είναι και ακατόρθωτο. Δηλαδή ο Παναθηναϊκός του πρώτου ημιχρόνου δεν μπορεί να κερδίσει την Πέμπτη; Πλάκα κάνουμε; Το θέμα είναι να… εμφανιστεί στο γήπεδο.

Για την ώρα αυτό που χάθηκε και δεν γυρίζει πίσω είναι το πλεονέκτημα της έδρας. Τζάμπα το ντεμαράζ του τελευταίου διμήνου, αλλά στην τελική κάπως έτσι το περιμέναμε. ΠΡΟΣΟΧΗ, για να μην παρεξηγηθώ. Πόνεσε πολύ η ήττα, η απώλεια του πλεονεκτήματος και το χαστούκι στην ψυχολογία αλλά ο στόχος παραμένει ΕΦΙΚΤΟΣ. Ας γίνει το 1-1 και εδώ είμαστε. Μέχρι τότε ψυχραιμία και πίστη.

ΥΓ:  Η κερκίδα ήταν συγκλονιστική και έκανε αυτό ακριβώς που έπρεπε. Και με τον Ζοτς, αλλά και με τον… Πασκουάλ!

loading...