0
Η ιταλική ιστοσελίδα Corriere Dello Sport αναφέρθηκε στην εκλογική νίκη του Αλέξη Τσίπρα, προτάσσοντας τα οπαδικά του συναισθήματα για τον Παναθηναϊκό.

Με τον τίτλο “Τσίπρας, θριαμβεύει στην Ελλάδα ένας οπαδός του Παναθηναϊκού”, η ιταλική ιστοσελίδα Corriere Dello Sport αναφέρεται στην ανάδειξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ως του νέου πρωθυπουργού της χώρας.

Έχοντας αθλητικό περιεχόμενο, επέλεξε να αναφερθεί στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές – οι οποίες βρέθηκαν στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος – και στην ιστορική νίκη που κατήγαγε για πρώτη φορά ένα κόμμα της Αριστεράς, συνδέοντας τες με τις οπαδικές προτιμήσεις του πολιτικού ηγέτη του.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στον υπότιτλο του δημοσιεύματος“ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ είναι οπαδός του Παναθηναϊκού, όπως ο ίδιος είχε παραδεχθεί σε δηλώσεις του, μερικούς μήνες, όταν είχε αναφερθεί στον Ματέο Ρέντσι (σ.σ. ο Ιταλός πρωθυπουργός)”.

“Είναι μία νίκη που γράφει ιστορία: ο Αλέξης Τσίπρας και το κόμμα του, το ριζοπαστικο αριστερό ΣΥΡΙΖΑ, θριάμβευσαν στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, φτάνοντας μία ανάσα από την αυτοδυναμία (η επίσημη καταμέτρηση τους δίνει 149). Μία μεγάλη νίκη για τον Τσίπρα, ο οποίος έχει δηλώσει ο ίδιος ότι είναι φανατικός υποστηρικτής του Παναθηναϊκού σε μία συνέντευξη πριν από μερικούς μήνες” αναφέρει η πρώτη παράγραφος του κειμένου και στη συνέχεια παρατίθενται εν συντομία οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Άθελα του ή μη, ο Τσίπρας χρησιμοποίησε και το brandname του Παναθηναϊκού, προκειμένου να διαδοθεί το όνομα του ανά την Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας τον Μάρτιο του 2014, είχε μεταβεί στο Παλέρμο και στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου, είχε ερωτηθεί εάν έχει κοινά σημεία με τον Ματέο Ρέντσι.

“Εκτός από την κοινή μας ηλικία, ξέρω μόνο ότι αυτός υποστηρίζει τη Φιορεντίνα  και εγώ τον Παναθηναϊκό” είχε απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας στην ερώτηση.

Πηγή

Ανακοινώθηκε η επέκταση του Μπεργκ

Previous article

Ανοίγουν τα βιβλία της ΓΗΠΕΛ

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.