0

Ραγδαίες εξελίξεις με στόχο να απεμπλακεί ο Παναθηναϊκός από το πολύκροτο σίριαλ

Πριν από 24 ώρες είχε αποκαλύψει ότι τις επόμενες ημέρες αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα του γηπεδικού του Παναθηναϊκού και η τρέχουσα εβδομάδα είναι πολύ πιθανό να φέρει νέα δεδομένα σ΄ ένα πολύκροτο θέμα όπως είναι αυτό της Διπλής Ανάπλασης και κατ’ επέκταση της… ύπαρξης της Λεωφόρου!
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από αρκετά χρόνια που είχαν μείνει στα… συρτάρια, θ’ ανοίξουν τα έγγραφα της ΓΗΠΕΛ και γενικά ο φάκελος της Διπλής Ανάπλασης, αφού πρόθεση όσων προασπίζονται τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού είναι να γραφτεί ο επίλογος του πρότζεκτ που έμπλεξε το «τριφύλλι» σε μεγάλες περιπέτειες τα τελευταία χρόνια.
Οι άνθρωποι της ΠΑΕ έχουν ενημερωθεί εδώ και λίγα 24ωρα για την απόφαση της συνέλευσης του Ερασιτέχνη να ζητηθούν από τη ΓΗΠΕΛ, όλα τα έγγραφα που σχετίζονται με τη Διπλή Ανάπλαση, αλλά και τη Λεωφόρο.
Λογικά η ΠΑΕ θ’ ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα της «μάνας του λόχου», αφού δεν έχει κάτι να κρύψει…
Ωστόσο η είδηση και αυτό που επιβεβαιώνει τα ρεπορτάζ έχει να κάνει με τον λόγο που ο Ερασιτέχνης ζητάει τα συγκεκριμένα έγγραφα. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Να μπει ένα τέλος στο πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης με την καταγγελία των συμβάσεων, έτσι ώστε ο Παναθηναϊκός ν’ απαγκιστρωθεί οριστικά και αμετάκλητα από τον Βοτανικό και συγχρόνως να διασφαλίσει τη Λεωφόρο.
Τι φοβάται ο Ερασιτέχνης;
Για ποιο λόγο όμως ο Ερασιτέχνης αποφάσισε να κινήσει τα νήματα; Η απάντηση έχει να κάνει με δύο δεδομένα:
Πρώτον την «ύπαρξη» της Λεωφόρου και δεύτερον τα όσα βαραίνουν τον Παναθηναϊκό από τη Διπλή Ανάπλαση και αποτελούν βαρίδι για το παρόν και το μέλλον της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη.
Για τη Λεωφόρο πάντα υπάρχει ο κίνδυνος της… κατεδάφισης, εξ’ αιτίας του νομοθετήματος της Μπιρμπίλη (2011), αφού υπάρχει ασάφεια σχετικά με την ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού. Εάν δηλαδή μπορεί να γκρεμιστεί το γήπεδο, εάν γίνει κάποια στιγμή κατασκευαστεί μια κτιριακή εγκατάσταση για τον Ερασιτέχνη στον Βοτανικό, δίχως να γίνει το ποδοσφαιρικό γήπεδο!
Παρ’ ότι στη παρούσα φάση δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, αφενός γιατί η Λεωφόρος πήρε παράταση στην αδειοδότηση (συν 5 χρόνια) αφετέρου γιατί δεν «φαίνεται» κάποιος να θέλει να χτίσει το κτίριο του Ερασιτέχνη. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει…
Αυτό θέλουν να διασφαλίσουν στον Ερασιτέχνη, να μην κινδυνέψει η Λεωφόρος.
Σε ότι αφορά τα… βαρίδια για την ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη, έχουν να κάνουν με τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί και κανείς δεν γνωρίζει πόσο και εάν επιβαρύνουν τον Παναθηναϊκό; Όπως για παράδειγμα οι συμβάσεις για τη φύλαξη του Βοτανικού, αλλά και της παρουσίας του γερανού στο οικόπεδο που θα γινόταν το γήπεδο!
Και ποιος ξέρει τι άλλο κρύβουν τα έγγραφα και η αλληλογραφία της ΓΗΠΕΛ με τους λοιπούς εμπλεκόμενους. Όλα αυτά θα δουν το φως της δημοσιότητας. Όπως και να έχει το θέμα το οποίο είχε χαρακτηριστεί πριν από καιρό από τον Γιάννη Αλαφούζο, ως… τρίχες, φαίνεται ν’ ανοίγει για τα καλά, με μοναδικό στόχο την προάσπιση των συμφερόντων του Παναθηναϊκού.

Πηγή

“Θριάμβευσε ο οπαδός του Παναθηναϊκού”

Previous article

«Οι Έλληνες απαίτησαν δικαιοσύνη και ισονομία»

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.