0

Ιστορική είναι η σημερινή ημερομηνία καθώς  ο «σύλλογος μεγάλος» γίνεται 107 ετών και συνεχίζει να δίνει νόημα στη ζωή εκατομμυρίων «αιωνίων πιστών».

 

Συγκεκριμένα στις 3 Φεβρουαρίου του 1908 ο Γιώργος Καλαφάτης και τα υπόλοιπα ιδρυτικά μέλη του «τριφυλλιού πραγματοποίησαν τη πρώτη τους συνέλευση. Ο τόπος που «γεννήθηκε» ο Παναθηναϊκός ήταν το Πολύγωνο σε μια τοποθεσία δίπλα από το Πεδίον του Άρεως.

Αναλυτικότερα το έγγραφο του ΣΕΓΑΣ που αναφερόταν στην ίδρυση του μεγαλύτερου ελληνικού σωματείου ανέφερε «Ούτος ιδρύθη την 3ηνΦεβρουαρίου 1908 υπ” αθλητών της Ποδοσφαιρίσεως και γνωστών φιλάθλων, ταχέως δε κατώρθωσε να καταλάβη επίζηλον μεταξύ των Ποδοσφαιρικών Συλλόγων θέσιν εργαζόμενος πάντοτε υπέρ της ως οίον τε ευρυτέρας διαδόσεως της παιδίας ταύτης και της εν γένει ιδέας του αθλητισμού.»

Από κει και πέρα οι ιδρυτές του Παναθηναϊκού απέστειλαν έγγραφο προς τον Πανελλήνιο που γνωστοποιούσαν τη δημιουργία της νέας ομάδας όπου έγραφε «Μετά χαράς ανακοινούμεν Υμίν την ίδρυσιν του «Ποδοσφαιρικού Ομίλου». Η ευρεία διάδοσις ην εσχάτως έλαβεν η παιδία της Ποδοσφαιρίσεως, ο ενθουσιασμός μεθ” όν εγένετο δεκτή παρά τοις αθληταίς εν γένει και ιδία παρά τη μαθητική νεολαία, το ενδιαφέρον καθ” όλου υπέρ πάσιν εγείρει, πάντα διαδηλούσι την πρωτεύουσαν θέσι ην η Ποδοσφαίρισις έχει καταλάβη εν τη αθλητική κινήσει.» .

Πηγή

Rras

Πράσινο “όχι” σε Χλεμπ

Previous article

«Όλοι ενωμένοι για τον Παναθηναϊκό»

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.