0

Τι θα είχε συμβεί εάν το καλοκαίρι του 1979 είχε πάρει τα ηνία του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού

Στην γιορτή του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού τα φώτα (δικαίως) έπεσαν στον κορυφαίο εν ζωή παράγοντα του Παναθηναϊκού και γενικότερα του ελληνικού αθλητισμού.

Η μάνα του λόχου βράβευσε τον Παύλο Γιαννακόπουλο τον δημιουργό της μεγαλύτερης ομάδας που χτίστηκε ποτέ σε παγκόσμιο επίπεδο. Τόσους τίτλους σε τόσο σύντομο διάστημμα δεν κατέκτησε καμία άλλη ομάδα, όπως ο μπασκετικός Παναθηναϊκός!

Τα αδέρφια Γιαννακόπουλοι ανέλαβαν τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό το 1987 και το 1992 αποκλειστικά στο μπασκετικό τμήμα σαρώνοντας τα πάντα: 17 Πρωταθλήματα, 11 Κύπελλα και πάνω απ’ όλα 6 Πρωταθλητριών και 1 Διηπειρωτικό!

Παύλος, Θανάσης και Κώστας ήταν η τριανδρία που οδήγησε το τριφύλλι στον δρόμο των επιτυχιών, παραδίδοντας πριν από δύο χρόνια τα ηνία στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος συνέχισε στην ίδια ρότα. Κούπες, κούπες, αμέτρητες κούπες…

Αυτό που θα παραμείνει στο διηνεκές άγνωστο, είναι τι θα είχε συμβεί, εάν το καλοκαίρι του 1979, ο Παύλος Γιαννακόπουλος είχε καταφέρει να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ;

Ο παράγοντας που είχε ενεργή ενασχόληση με το “τριφύλλι” από τις αρχές τις δεκαετίες του ’70, θέλησε να πάρει το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό (20%), αλλά τότε η οικογένεια Βαρδινογιάννη μ’ ένα λογιστικό τρικ πήρε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. Αποκτώντας από 20% ο Βαρδής, άλλα 20% ο Γιώργος και άλλα 15% ο γαμπρός τους!

Τότε ο Παύλος Γιαννακόπουλος είχε μιλήσει για πραξικόπημα…

Στην πορεία των χρόνων που ακολούθησαν λέγεται ότι οι οικογένεια Γιαννακόπουλου χτύπησε δύο φορές την πόρτα της οικογένειας Βαρδινογιάννη, το 1993 και το 2003 για την αγορά της ΠΑΕ, αλλά αμφότερες εισέπραξε αρνητική απάντηση.

Πάντως ο Παύλος Γιαννακόπουλος, ερωτηθείς πως θα ήταν η ιστορία, εάν είχε αναλάβει την ΠΑΕ το 1979, είχε πει: “Με πολύ μεγάλες επιτυχίες για τον Παναθηναϊκό. Αυτό μπορώ να το πω, κατηγορηματικά”.

Πηγή

Αλλαγή ημέρας με ΟΦΗ

Previous article

”Κοιτάζουμε το κάθε ματς ξεχωριστά”

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.