«Απαγόρευση μετακινήσεων σε όλους τους αγώνες» ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Superleague Γιώργος Μποροβήλος και πρόσθεσε «θα δώσουμε εντολή στους διαιτητές να διακόπτουν το ματς όταν γίνονται επεισόδια». Επαναφορά ιδιώνυμου. Στις 18 Μαρτίου η αναβληθείσα 26η αγωνιστική.

«Είχαμε μια συνεδρίαση σε καλό πνεύμα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι υπήρξαν ομόφωνες αποφάσεις. Σε ό,τι αφορά στο ηλεκτρονικό εισιτήριο και στις κάμερες, είπαμε να εφαρμοστούν σύντομα. Θα είμαστε σε καθημερινή συνεργασία με τον υφυπουργό αθλητισμού. Δεν θέλουμε κανένα γήπεδο να μην διαθέτει κάμερες και ηλεκτρονικό εισιτήριο και δεν πρόκειται να αρχίσει το νέο πρωτάθλημα εάν δεν υπάρχουν οι σχετικοί μηχανισμοί», ανέφερε αρχικά.

Για την εναρμόνιση του πειθαρχικού δικαίου με εκείνο της UEFA και την εντολή προς τους διαιτητές:
 «Είπαμε ομόφωνα ότι πρέπει να εναρμονίσουμε το πειθαρχικό δίκαιο με εκείνο της UEFA, προσαρμόζοντάς το βέβαια στα ελληνικά στάνταρ. Επίσης, φέτος θα ζητήσουμε από την ΕΠΟ να δοθεί εντολή στοςυ διαιτητές, έτσι ώστε σε περίπτωση που πέσουν στον αγωνιστικό χώρο αντικείμενα ικανά να προκαλέσουν τραυματισμό σε όσους βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο, ή υπάρξει εισβολή οπαδού ή οπαδών, θα υπάρχει άμεση διακοπή του αγώνα και σημαντικές κυρώσεις».

Για την απαγόρευση των μετακινήσεων των οπαδών αλλά, την περισσότερη εξουσία στους σεκιούριτι αλλά και τις λέσχες: «Ακόμα, αποφασίσαμε να υπάρξει καθολική απαγόρευση οργανωμένων μετακινήσεων. Αναφορικά με τις λέσχες, τα εισιτήρια που θα παίρνουν θα είναι ονομαστικά, ώστε να γνωρίζουμε ποιοι θα μπαίνουν στο γήπεδο. θα γίνει αναγνώριση και από τις ΠΑΕ. Θα υπάρχει έλεγχος πριν από την είσοδό τους στο γήπεδο. Θα ζητήσουμε περισσότερες εξουσίες από το νόμο, όσον αφορά τον έλεγχο κατά την είσοδο στα γήπεδα καθώς μπαίνουν αντικείμενα που δημιουργούν προβλήματα».

Για την επαναφορά του ιδιώνυμου: «Θα ζητήσουμε επαναφορά του ιδιώνυμου. Είναι σημαντικό να τιμωρούνται τα φυσικά πρόσωπα. Δεν θα πρέπει να μένουν ατιμώρητα. Γιατί έτσι οι φίλαθλοι ενθαρρύνονται και συνεχίζουν να κάνουν ό,τι κάνουν. Επιθυμούμε αυστηροποίηση του νόμου. Δεν έχουμε πρόθεση να ελαστικοποιήσουμε τις ποινές. Να μην είναι όμως υπεύθυνος ο πρόεδρος όταν τα επεισόδια γίνονται μακριά από το γήπεδο. Θα ενημερώσουμε τον υφυπουργό ότι έχουμε κοινό στόχο και θέλουμε να ξεκινήσει άμεσα το πρωτάθλημα».

Παράλληλα τόνισε: «Υπήρξε μία ομοψυχία προς αυτήν την κατεύθυνηση, διότι κανείς δεν θέλει να ξεκινήσει ένα ποδόσφαιρο με αυτά τα προβλήματα».

Για τη συνάντηση με τον υφυπουργό: «Με αυτές τις προτάσεις θα πάμε την Τετάρτη (4/3) στη συνάντηση με τον υφυπουργό και θα αποφασιστεί εάν θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα την επόμενη αγωνιστική».

«Η πρότασή μας, η οποία είναι και δέσμευση, είναι πως θα έχουμε κάμερες κι ηλεκτρονικό εισιτήριο. Είναι ο τρόπος με τον οποίο θα αντιμετωπιστεί η βία γιατί πρώτοι εμείς ζητάμε να διακοπούν τα παιχνίδια, να μην υπάρξει μετακίνηση των οπαδών, που εμείς αποφασίσαμε αλλά και να υπάρχει έλεγχος των οργανωμένων οπαδών και σιγά-σιγά να διορθωθούν όλα. Θέλει πολλή δουλειά, βήμα-βήμα γιατί δεν είναι εύκολα τα πράγματα κι ούτε με μία συνεδρίαση θα λυθούν όλα, όμως το γεγονός πως υπήρξαν ομόφωνες αποφάσεις κι όλοι κατάλαβαν πως πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα, είναι θετικό. Είναι πολύ σημαντικό να το καταλάβουν οι ομάδες, όπως κατάλαβαν κι όλοι όσοι ήταν στη συνεδρίαση.

«Θα επικοινωνήσουμε με την ΕΠΟ έτσι ώστε να δοθούν αυστηρές οδηγίες στην ΚΕΔ έτσι ώστε να είναι αυστηροί κι αμείλικτοι σε περιπτώσεις βίας και φαινομένων που σας ανέφερα».

Τέλος, ερωτηθείς για τα επεισόδια στην προηγούμενη συνεδρίαση: «Αυτό που μπορώ να σας πω είναι πως σήμερα (3/2) υπήρξε ομοψυχία και βούληση από όλους όσους ήταν εκεί να βελτιώσουμε τα σοβαρά προβλήματα του ποδοσφαίρου και σιγά-σιγά να τα λύσουμε».

loading...