Για ποιο λόγο ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού έριξε τους τόνους και συμπορεύτηκε με τον Ολυμπιακό στη συνεδρίαση της Λίγκας

 

Η επιλογή του Γιάννη Αλαφούζου να παραβρεθεί στη συνεδρίαση της Λίγκας και να συνυπογράψει τις θέσεις της διοργανώτριας αρχής για τη βία και επί της ουσίας το αίτημα προς την πολιτεία για επανέναρξη του Πρωταθλήματος ήταν αναμενόμενη, αφού οι ομάδες ακόμη και εάν το θέλουν δεν μπορούν να ξεφύγουν από το νομικό πλαίσιο που διέπει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι δικλείδες είναι συγκεκριμένες και πιεστικές…

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού εξακολουθεί να πιστεύει όσα είπε δημοσίως στη συνέντευξη Τύπου του Σαββάτου στη Λεωφόρο, αλλά σε αυτή την φάση είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα, καθώς μοιάζει μόνος του σε αυτή τη μάχη που δίνει.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να αποχωρήσει από το Πρωτάθλημα, βάζοντας βόμβα στα θεμέλια της Λίγκας, αλλά το νομικό πλαίσιο είναι τόσο “σκληρό”, που το μόνο που θα πετύχαινε ήταν να υποβιβαστεί στη Football League, να διαλύσει την ομάδα που με τόσο κόπο δημιούργησε (σ.σ. είναι δεδομένο ότι θα έφευγαν αρκετοί παίκτες), ενώ θα έχανε και όλα τα εμπορικά δκαιώματα που έχει υπογράψει! Μιλάμε για πλήρη διάλυση…

Καταλαβαίνει κανείς ότι αυτή η κίνηση θα ήταν ηχηρή, αλλά θα κατέστρεφε το “τριφύλλι”, με τους αντιπάλους του να πανηγυρίζουν.

Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού δέχτηκε πολλές “συμβουλές” για ακραίες κινήσεις, αλλά όσοι τον συμβούλευαν ήταν έξω από τον χορό.

Ο Γιάννης Αλαφούζος, αφού κατέδειξε όλα τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, επέλεξε να μείνει “εντός” και να πολεμήσει και όχι να κάνει μια εντυπωσιακή έξοδος!

Το ζητούμενο είναι να καταφέρει να συσπειρώσει και άλλες δυνάμεις εν όψει του νέου Πρωταθλήματος και φυσικά να βοηθήσει μεταγραφικά στη δημιουργία μίας ακόμη πιο ισχυρής ομάδας.

Επίσης οι “πράσινοι” ευελπιστούν το επόμενο διάστημα να “τρέξει” δικαστικά το πολύκροτο θέμα της εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο ενδέχεται να δώσει πολλές απαντήσεις αλλά και λύσεις στα όσα “φωνάζει” ο Παναθηναϊκός.

Μέχρι τότε θα συνεχίσει να είναι “εντός” και να μάχεται…

 

Πηγή

loading...