Νέα… φωτιά στην Σούπερ Λιγκ έβαλε η σημερινή συνεδρίαση!

Έσπασε το αρραγές μέτωπο των ομάδων για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών. Οι 13 υπέγραψαν συμφωνία, η Ξάνθη είπε “όχι”, ο Παναθηναϊκός απείχε και ο ΠΑΟΚ μέσω επιστολής ξεκαθάρισε ότι είναι αρνητικός στην επέκταση του συμβολαίου με τη NOVA. Φυσικά για την ΑΕΚ ούτε λόγος! 

 

Έσκασε λοιπόν η βόμβα στη Super League με αφορμή το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο με τη NOVA, αφού ναι μεν 13 ομάδες υπέγραψαν για την επέκταση της συμφωνίας ως το 2019, αλλά σε αυτές δεν συμπεριλαμβάνεται ούτε ο Παναθηναϊκός, ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε η Ξάνθη.  

Ο Παναθηναϊκός απείχε από τη διαδικασία, όπως είχε προαναγγείλει, ενώ και ο ΠΑΟΚ με επιστολή ξεκαθάρισε ότι είναι αρνητικός στην ανανέωση της συμφωνίας με το συνδρομητικό κανάλι.

«Διαφωνούμε με την επέκταση τη δεδομένη στιγμή και με τις υπάρχουσες συνθήκες», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή του ΠΑΟΚ  με τον δικέφαλο του βορρά να θέτει επίσης θέμα χαμηλού αντιτίμου. 

Επί της ουσίας τινάχθηκε στον αέρα η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών, διότι πλην του Ολυμπιακού, οι υπόλοιποι… μεγάλοι του πρωταθλήματος γύρισαν την πλάτη στο νέο συμβόλαιο με τη NOVA και έδειξαν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν θέλουν την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών.

Φυσικά το νέο… deal δεν περιλαμβάνει ούτε την ΑΕΚ. Ούτως ή άλλως η Ένωση (ακόμη) δεν μπορεί να μετέχει στις διαδικασίες της Super League, αλλά όπως αναφέρουν οι πληροφορίες δεν είχε καμία πρόθεση να ταχθεί υπέρ της ανανέωσης του συμβολαίου και της συνέχισης της ισχύουσας κατάστασης. 

Παρά το γεγονός πως έσπασε το αρραγές μέτωπο, πάντως, ο πρόεδρος της Super League Γιώργος Μποροβήλος χαρακτήρισε την επέκταση της συμφωνίας με τη NOVA ως μία σημαντική ημέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο προσθέτοντας ότι: “και στην προηγούμενη επέκταση κάποιοι προσχώρησαν στην πορεία. Μέχρι το 2017 πολλά μπορεί να γίνουν”.  

Πού θέλουν να υπογράψουν όμως; Ιδού τα πρώτα σενάρια.

Σύμφωνα λοιπόν με τα πρώτα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μετά και τις σημερινές εξελίξεις, δύο είναι τα κανάλια που σκέφτονται να βάλουν το… χέρι στην τσέπη.

Πρόκειται φυσικά για τον OTE Tv, ο οποίος θυμίζουμε πως για την επόμενη σεζόν απέκτησε μεταξύ άλλων και τα δικαιώματα των Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ, ενώ στο «παιχνίδι» έχει μπει και ο ΣΚΑΪ!

Σίγουρα στο επόμενο διάστημα θα υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες, για ένα θέμα πολύ σημαντικό όσον αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα και την βιωσιμότητα των ομάδων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε πως οι «μεγάλοι» πάντα… πουλάνε, όμως το πρόβλημα είναι με τους «μικρούς» και για αυτό υπάρχει η κεντρική διαχείριση!

loading...