Οι 66 πόντοι αποτελούν αρνητικό εντός έδρας ρεκόρ για τον Παναθηναϊκό

Τη χειρότερη επιθετική του επίδοση φέτος στο ΟΑΚΑ πέτυχε ο Παναθηναϊκός κατά της Άλμπα φτάνοντας με το ζόρι τους 66 πόντους. Πώς να νικήσει;

Μόνο σε ένα ακόμα παιχνίδι σημείωσε λιγότερους από 70 πόντους στην έδρα του, η οποία αλώθηκε για τρίτη φορά φέτος. Δύο από την Μπαρτσελόνα και μία από την Άλμπα. Είχε βάλει 67 πόντους κατά της Μπάρτσα στον αγώνα που έκλεισε την κανονική περίοδο. Ωστόσο για να λέμε και όλη την αλήθεια, εκείνο το παιχνίδι ήταν αδιάφορο βαθμολογικά αφού είχαν καθοριστεί οι θέσεις στην τελική κατάταξη.

Μας είχε συνηθίσει σε μεγάλα σκορ στο ΟΑΚΑ και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μετράει 80,5 πόντους μέσο όρο συμπεριλαμβανομένου και του χαμηλού σκορ της Πέμπτης. Στο Τοπ16 δυσκολεύεται περισσότερο όπως είναι φυσικό αφού το άγχος, η πίεση και η αξία των αντιπάλων είναι μεγαλύτερη, ωστόσο και πάλι έπεσε περίπου 12 πόντους από το μέσο όρο του σε αυτή τη φάση (78,3)

ΚΑΚΙΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ

Εν πολλοί στοίχισε στον Παναθηναϊκό το τελευταίο δεκάλεπτο όταν σημείωσε μόλις 11 πόντους κι η Άλμπα απάντησε με 22 πόντους, επιστρέφοντας στο παιχνίδι της πρόκρισης. Αυτή δεν ήταν η χειρότερη περίοδος για τον Παναθηναϊκό μέσα στο ΟΑΚΑ, ωστόσο επειδή συνέβη στο τέλος του αγώνα, έκρινε και την αναμέτρηση.

Οι «πράσινοι» πέτυχαν 11 πόντους και μόνο κατά της Φενέρμπαχτσε είχαν σημειώσει λιγότερους στην τέταρτη περίοδο. Τότε όμως οι 9 πόντοι δεν είχαν στοιχίσει γιατί είχε πάρει διαφορά κοντά στους… 30! Ο Παναθηναϊκός είχε σημειώσει 10 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο της ήττας από την Μπαρτσελόνα και 11 με τον Ερυθρό Αστέρα και με την Μπαρτσελόνα (στο Τοπ16) αλλά σε δεύτερα δεκάλεπτα.

Η ΑΣΤΟΧΙΑ ΣΤΑ ΤΡΙΠΟΝΤΑ

Καθοριστική σημασία στα παραπάνω έπαιξε το ποσοστό ευστοχίας έξω από τα 6.75 μέτρα, εκεί από όπου ο Παναθηναϊκός είναι μία από τις καλύτερες ομάδες –  δεύτερος- στην Ευρωλίγκα με 42,7% σε εντός έδρας αγώνες. Εκτός του Διαμαντίδη που είχε 4/5 εύστοχα, συνολικά ο Παναθηναϊκός είχε 6/19 πέφτοντας στο κακό για αυτόν 31,6%. Ποσοστό που παραπέμπει σε εκτός έδρας παιχνίδια του…

 

Πηγή

loading...