Δεν μπορούσε να κρύψει τον εκνευρισμό του ο Γιάννης Αναστασίου για την παθητική εικόνα του Παναθηναϊκού στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο τεχνικός του Τριφυλλιού δεν δίστασε να πει δημόσια ότι όποιος παίκτης του αισθάνεται ότι δεν μπορεί ή του λείπει κίνητρο, μπορεί απλά να του το πει!

«Μετά τη διακοπή περίμενα να δείχναμε διαφορετικό πρόσωπο. Πήγαμε στα αποδυτήρια με 2-0 υπέρ μας και τουλάχιστον με την ποιότητα της ομάδας και την αμυντική μας λειτουργία, θα μπορούσαμε έστω και δύσκολα να το κερδίσουμε. Δεν δείξαμε ότι είμαστε αποφασιστικοί στις μονομαχίες, στις δεύτερες μπάλες, κάτι που είχαμε πει ότι πρέπει να κάνουμε. Ο Αστέρας ήταν αρκετά καλύτερος σε όλο το παιχνίδι», είπε αρχικά ο Αναστασίου.

Ο 42χρονος τεχνικός δεν χαρίστηκε στους παίκτες του ούτε προσπάθησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση. «Είμαστε μια ομάδα που μας αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο. Σήμερα ειδικά δεν δείξαμε διάθεση να παίξουμε. Ορισμένοι παίκτες ήθελαν τη μπάλα και δεν δημιουργήσαμε συνθήκες να πετύχουμε γκολ. Μοναδικός τρόπος για να αντιμετωπίσεις τέτοιες ομάδες είναι να κυκλοφορήσεις τη μπάλα και να τους κουράσεις. Το εύκολο είναι να τους δώσεις τη μπάλα. Κάναμε το εύκολο. Γενικά πολύ κακή λειτουργία όταν είχαμε τη μπάλα», υπογράμμισε.

Ο Αναστασίου δεν βρήκε κανένα ελαφρυντικό στους παίκτες του. «Όταν παίζεις στον Παναθηναϊκό πάντα πρέπει να έχεις κίνητρο. Κάποια πράγματα μπορώ να τα κατανοήσω και να τα καταλάβω. Κάποια όχι. Πόσω μάλλον όταν κερδίζεις 2-0 εντός έδρας. Θα κοιτάξουμε να το λύσουμε. Σημαντικό είναι ότι δεν βγάλαμε διάθεση. Δείξαμε φόβο», τόνισε.

Σε ερώτηση για το ψυχολογικό άδειασμα της ομάδας μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την αφαίρεση βαθμών, ο Αναστασίου επεσήμανε: «Ότι υπήρχε κάποια στιγμή που αδειάσαμε ήταν εμφανές. Αν κάποιος για τον Α ή Β λόγο δεν μπορεί ή αισθάνεται ότι δεν έχει κίνητρο μπορεί ελεύθερα να μου το πει και θα το σεβαστώ. Από εκεί και πέρα όταν μπαίνει στο γήπεδο πρέπει να κάνει τη δουλειά του. Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες και δεν θέλουμε δικαιολογίες. Είναι εύκολο να εγκαταλείψεις, δύσκολο να σταθείς και να παλέψεις. Έχω διάθεση να παλέψω. Σίγουρα και τα παιδιά. Είναι και μια δύσκολη ομάδα ο Αστέρας αλλά θα πρέπει να διαχειριστούμε καλύτερα αυτά τα παιχνίδια και από τη στιγμή που έχουμε το προβάδισμα να τα κερδίζουμε.».

loading...