0

Ακόμα και σε βοηθούς διαιτητές της Super League στρέφεται η έρευνα για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο που βρίσκεται στα χέρια του ανακριτή διαφθοράς Γ. Ανδρεάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο του ανακριτή πέρασε την περασμένη εβδομάδα για παροχή εξηγήσεων σε συνεργάτη του βοηθός διαιτητή της Super League για αγώνα του πρωταθλήματος της σεζόν 2013 – 2014. Ο αγώνας αυτός είχε διεξαχθεί το Φθινόπωρο  στην περιφέρεια και νικήτρια με διαφορά δύο γκολ ήταν η φιλοξενούμενη ομάδα που συγκαταλέγεται στις μεγάλες του πρωταθλήματος.

Η απόφαση του διαιτητή ο οποίος ήδη έχει βρεθεί ενώπιον του ανακριτή κ. Ανδρεάδη να καταλογίσει πέναλτι προκάλεσε, ανεξάρτητα από τη βασιμότητά τους, έντονες και διαρκείς αντιδράσεις. Ο συγκεκριμένος βοηθός που ανήκει στην ίδια Ένωση με το διαιτητή κλήθηκε για να δώσει εξηγήσεις κυρίως για τη συγκεκριμένη φάση.

Ως γνωστόν από το πόρισμα Κορέα ασκούνται ποινικές διώξεις σε τρεις διαιτητές της Super League  Κάμπαξη, Αμπάρκιολη και Ιωαννίδη για συναυτουργία σε δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα.

Επίσης από ενώπιον του ανακριτή έχουν βρεθεί οι διαιτητές Σπάθας και Δημητρόπουλος.

Ο Ανακριτής διερευνά τουλάχιστον 12 αγώνες κυρίως της περιόδου 2012 – 2014 κάποιοι εκ των οποίων δεν βρίσκονται στο πόρισμα Κορέα  

Οι κατηγορίες για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης»

Διευθυντήριο της «εγκληματικής οργάνωσης» η οποία απαρτιζόταν από επτά πρόσωπα ήταν η ΕΠΟ

Στα δύο μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ και το υψηλόβαθμο στέλεχος της ομοσπονδίας που φέρονται να τη συγκρότησαν ασκείται ποινική δίωξη για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και κατά περίπτωση απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Στον πρόεδρο ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας που ήταν ένας εξ αυτών που τη διηύθυναν ασκείται ποινική δίωξη για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης κατά συνήθεια, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, ηθική αυτουργία σε έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και ηθική αυτουργία σε δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Στα δύο μέλη της ΚΕΔ που μετείχαν ασκείται ποινική δίωξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, β) απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, γ) απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, δ) δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Τέλος, για το τρίτο μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ που επίσης μετείχε ασκήθηκε ποινική δίωξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία.

Οι διώξεις είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Επίσης, στο ίδιο πόρισμα ο εισαγγελέας Αρ. Κορέας ασκεί δίωξη στον πρόεδρο του Λεβαδειακού Ι. Κομπότη για συναυτουργία σε δωροδοκία – δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα

Τέλος, ασκεί ποινικές διώξεις στα νυν και πρώην μέλη των πειθαρχικών επιτροπών ΕΠΟ και Φούτμπολ Λιγκ Παντελοπούλου, Ζάμπρα, Ζυγογιάννη, Βλάσση και Αναστασάκη για δωροδοκία – δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται στις στοιχηματικές διοργανώσεις.

Σε όσους κατονομάζονται έχουν απαγγελθεί κατηγορίες από τον ανακριτή.

Πηγή

ΠΑΟ ΓΕΡΑ, ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΞΑΝΑ!

Previous article

Ικανοποίηση και… μηνύσεις

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.