0

Απίστευτοι διάλογοι!

Η ιστιοσελίδα SDNA συνεχίζει την παρουσίαση του πορίσματος Κορέα για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», με επίκεντρο τα συμπεράσματα του αντιεισαγγελέα. Τι επισημαίνει για τις σχέσεις μεταξύ Ολυμπιακού – Πανιωνίου.

Συνεχίζοντας τη δημοσίευση τμημάτων από το πόρισμα του Αριστείδη Κορέα για την υπόθεση της «εγκληματική οργάνωσης» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το SDNA ξεκινά από σήμερα την παρουσίαση των υποθέσεων που περιλαμβάνονται στις 173 σελίδες που συνέταξε ο αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών. Για να έχετε πλήρη άποψη όσων έχουν δημοσιευτεί ως τώρα, μπορείτε να δείτε επίσης τα συμπεράσματα του κ. Κορέα στις 16 τελευταίες σελίδες του πορίσματος, καθώς και τους ισχυρισμούς των υπόπτων, με τον καυστικό σχολιασμό του αντιεισαγγελέα σε όσα λένε οι «βασικοί» κατηγορούμενοι. 

Η υπόθεση που ανοίγουμε σήμερα, είναι αυτή των σχέσεων μεταξύ Ολυμπιακού και Πανιωνίου, όπως τις παρουσιάζει ο κ. Κορέας, μέσα από μια σειρά τηλεφωνημάτων που έγιναν μεταξύ των δύο πλευρών, προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των κυανέρυθρων ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος. Στο τέλος των χαρακτηριστικών διαλόγων, ο αντιεισαγγελέας σημειώνει σχετικά με τον Ελευθερόπουλο «την υπόσχεση να καταβληθεί από τον Ολυμπιακό το ήμισυ της προβλεπόμενης από το συμβόλαιο αμοιβής του», ενώ επισημαίνει πως από τον Ολυμπιακό ομολογούν πως «την βοηθούν» την «ανταγωνίστρια ομάδα του Πανιωνίου»! 

Το SDNA σεβόμενο το τεκμήριο αθωότητας των κατηγορουμένων, δημοσιεύει το πόρισμα χωρίς να αναφέρει τα ονόματά τους (στο κείμενο που θα διαβάσετε παρακάτω, τα ονόματα των κατηγορουμένων έχουν αντικατασταθεί από αρχιγράμματα).

Ακολουθούν οι σελίδες 48-54 του πορίσματος…

«Η επικράτηση – κυριαρχία πλέον του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και του παράγοντα Β. στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν πια εμφανής. Ο παράγοντας Β. άρχισε να αποκτά σταδιακά τον πλήρη έλεγχο της Ομοσπονδίας και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Χαρακτηριστικές είναι οι παρακάτω συνομιλίες όπως καταγράφηκαν από την αρμόδια υπηρεσία της ΕΥΠ, μετά από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, που διατάχθηκε με το προαναφερόμενο βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών Αθηνών:

ID ΔΙΣΚΙΟΥ Z1 13497 – ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ Β. – ΜΕ Γ. ΒΡΕΤΖΟ (Γ.Β) 23.5.2012- (1491).

Γ.Β: Παρακαλώ.
Β: Έλα, να σου πω κάτι.
Γ.Β: Έλα Βαγγέλη.
Β: Δύο πράγματα, σημείωσε το, Θέλω να πάρεις τον… αυτόν που μιλάει στον Πανιώνιο, να σπρώξουμε τον Ελευθερόπουλο, μήπως τον πάρουνε προπονητή εκεί.
Γ.Β: Ναι, προπονητή τι προπονητή κανονικό;
Β: Κανονικό. Για τερματοφύλακες ή κανονικό; (ρωτάει κάποιον τρίο). Για κανονικό.
Γ.Β: Αααα, πες τους βοηθός, έστω. Εντάξει, οκ.
Β: Όχι του έκαναν πρόταση, μη γελάς.
Γ.Β: Ποιος μου το είπε, μα κάποιος μου…
Β: Ναι… Ο Καραπαπάς. Πήρε τον Καραπαπά αυτός…
Γ.Β: Όχι, όχι ποιον είχε ατζέντη; Ο Αποστολόπουλος μου το είπε, κάποιος μου το είπε.
Β: Τον Δερμιτζάκη αυτόν εεε… επειδή αυτός θα πάει και με λίγα λεφτά, εντάξει…
Γ.Β: Ναι…
Β: … να τον σπρώξουμε αυτόν ούτως ή άλλως τους βοηθάμε εμείς αυτούς…

ID ΔΙΣΚΙΟΥ Ζ1 13497 – 21 έως 29.5.2012 – Συνομιλία Γιάννη Βρέτζου (Γ.Β) με παράγοντα Πανιωνίου (πρώην Γενικός Διευθυντής ΠΑΕ Πανιωνίου Σουφλέρης – (Σ) 23.5.2012 – αριθμός (2471).

Σ: Έλα ρε τζόναρε!
Γ.Β: … τι κάνεις;
Σ: … πολεμάω τι έγινε;
Γ.Β: Να σου πω, θα σε πάρω αύριο για το άλλο. Να σε ρωτήσω, προπονητή τι κάνατε;
Σ: Δεν έχουμε κλείσει ακόμη, διότι συζητάμε με διάφορους…
Γ.Β: Να σου πω κάτι, ξέρεις ποιος είναι καλή περίπτωση…
Σ: Ποιος;
Γ.Β: …και θέλουμε να έχουμε και ένα μάτι και εμείς πάνω του… οοο ο Δημήτρης…
Σ: Ποιος Δημήτρης;
Γ.Β: … ο Ελευθερόπουλος…
Σ: Κοίταξε να δεις, στο λέω ειλικρινά, τον θέλουμε όλοι, απλά επειδή δεν έχει εμπειρία, για να ξεπεράσω το θέμα του Δ.Σ. αύριο έχω τον Δερμιτζάκη, εγώ με τον Κουτλίδη, τον Τεχνικό Διευθυντή, κάμα,ε μια κουβέντα στο στυλ ότι… αύριο θα κάνω μια πρόταση στον Δερμιτζάκη πολύ μικρή για να μην δεχθεί… γιατί θέλουμε ξέρεις να έχουμε και τους φιλάθλους, κατάλαβες;
Γ.Β: Ναι…
Σ: … να βγάλουμε στους φιλάθλους ότι τα οικονομικά και αυτά δεν μπορέσαμε, οπότε βγάζουμε έναν καινούριο προπονητή, μέσα από τα σπλάχνα της ομάδας…
Γ.Β: Ναι…
Σ: και τον θέλουμε πραγματικά και εμείς ξέρεις… δεν ξέρω αν είναι καλός ή όχι…
Γ.Β: … ήδη το έχω… εμένα μου το είπε… τελείως… πέρα ότι τον θέλουμε και εμείς και θα υποστηρίξουμε ένα παραπάνω…
Σ: ναι…
Γ.Β: μου είπε αυτός κάνει…
Σ: Πες μου όνομα, μεταξύ μας να μιλάμε ανοικτά…
Γ.Β: γιατί δεν υπάρχουν… εε;
Σ: … μεταξύ μας μιλάμε ανοικτά, πες μου ποιος σου είπε;
Γ.Β: Εντάξει, τώρα ποιος μου το είπε… ξέρω εγώ μου το είπε…
Σ: Ρε μαλάκα ανοικτά μιλάμε…
Γ.Β: … ο Αντώνης Αποστολόπουλος
Σ: … ναι δεν τον ξέρω…
Γ.Β: … δεν τον ξέρει καν… είναι ο μάνατζερ που πάει όλο σοβαρός, που μιλάει με όλη την Ιταλία… αυτά τον έστειλε εκεί… και μάλιστα του λέω ρε συ γιατί δεν… έπρεπε να έρθει να κάτσει βοηθός στον Ολυμπιακός ξέρω εγώ ένα χρόνο και αυτά, μου λέει εντάξει είναι η ιδιοσυγκρασία του Δημήτρη, αλλά είναι συνέχεια στην επιμόρφωση και σε αυτά…
Σ: Ναι σου λέω εγώ δεν έχω μιλήσει… τα καλύτερα λόγια, λίγο που έχω μιλήσει κανά δύο φορές μαζί του, έχω καλή άποψη, σαν άνθρωπο μιλάω, έτσι…
Γ.Β: Ναι…
Σ: … και σαν εικόνα και σου λέω πως θα το πάμε το έργο, δηλαδή είχαμε σκοπό αύριο να πούμε του Δερμιτζάκη κάτι πολύ χαμηλό μήπως εεε… για να το περάσω επικοινωνιακά… γιατί επικοινωνιακά είναι λίγο δύσκολο, ξέρεις.
Γ.Β: Εντάξει…
Σ: … θα το δουλέψω… το άλλο τι θα κάνουμε για πες μου ρε συ….;
Γ.Β: Θα σε πάρω αύριο το πρωί, γιατί κάνω κάτι τρεξίματα και θα σε πάρω, οκ.

Συνομιλία Παράγοντα Β – Βρέντζου (Γ.Β)- 23.5.2012 – 91494)

Β.: Ναι
Γ.Β: Έλα παράγοντα Β
Β: Έλα!
Γ.Β: πήρα αυτόν του Πανιωνίου…..
Β: Μμμμμ
Γ.Β: …μου είπε ότι τον θέλουν αυτοί
Β: Μμμμμ..
Γ.Β: Εεε, είναι λίγο δύσκολο με τον κόσμο γι αυτό θα κάνουν μία συνάντηση με τον Δερμιτζάκη αύριο και θα του κάνουν μια αστεία πρόταση, ώστε μετά αυτός να πει όχι και μετά αυτοί να πουν ότι λόγω οικονομικών…νέο παιδί αυτό… αυτή είναι η λύση… αυτή δρομολογούν..
Β: Και πες του άμα θέλει το μισόοοοο…μισθό το δίνουμε εμείς για δώρο…
Γ.Β: Εντάξει.
Β. Εντάξει.

Συνομιλία Βρέτζου (Γ.Β) – με παράγοντα του Πανιωνίου (πρώην Γενικός Διευθυντής Πανιωνίου Σουφλέρης – Σ) – 23.5.2012 – αριθμός (2517).

Σ: Έλα
Γ.Β: Έλα, γι αυτό που σου είπα…
Σ: Ναι…
Γ.Β: …θα σας κάνουμε δώρο και το μισό συμβόλαιό του…
Σ: Ναι…
Γ.Β: …ώστε να το κοντύνεις, εσύ πιο πολύ σε αυτό που θα πεις στον άλλο…
Σ: …για ξαναπιάστο γιατί δεν το κατάλαβα…
Γ.Β: …ρε παιδί μου γι αυτό που συζητάμε για τον προπονητή…
Σ: Ναι…
Γ.Β: …θα σας κάνουμε δώρο το μισό συμβόλαιο του Δημήτρη!
Σ: Αυτό έτσι και βγει παραέξω δεν πρόκειται να έρθει ποτέ εδώ αυτός!
Γ.Β: Εεε, όχι ρε συ φίλε, αυτό το συνεννοείσαι εσύ…ώστε μετά….
Σ: …ναι, θα το περάσω προσεχτικά…
Γ.Β: Τι;
Σ: …θα το περάσω διαφορετικά, εντάξει από εντάξει πάντως είναι καλό….
Γ.Β: …ότι άρα θα πεις ότι ο Δημήτρης παίρνει τα μισά λεφτά ξέρω εγώ από αυτά….δηλαδή βρήκαμε προπονητή με αυτό, έτσι κάπως στο λέω…….
Σ: Κατάλαβα, κατάλαβα…
Γ.Β: …εννοείται δεν λέω, γι αυτό το λέω σε σένα. Φήμες λένε ότι δεν είσαι το αφεντικό του Πανι…ααα της ομάδας…
Σ: Δεν πειράζει, τι να κάνουμε τώρα….
Γ.Β: (γελάει)
Σ: Ακούς, σου έχω πει τα κόλπα μαθαίνεις σιγά σιγά…
Γ.Β: Τι;
Σ: Δεν πρέπει να φαίνεται ποτέ το αφεντικό….
Γ.Β: Καθόλου να μην σου πω, καθόλου δεν υπάρχεις δεν φαίνεσαι αρχηγός είσαι.
Σ: (γελάει) Να σου πω αύριο θα με βοηθήσεις με αυτό που είπαμε;
Γ.Β: Θα το κοιτάξω ρε, θα το κοιτάξω.
Σ: Κάνε κάτι, γιατί τον έχω τον άλλο με υπογλώσσια!
Γ.Β: Εντάξει, άντε γεια.
Σ: Έλα, γεια.

Από τις παραπάνω συνομιλίες μεταξύ του παράγοντα Β. και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ομάδας, Γιάννη Βρέντζου, με τον Γενικό Διευθυντή της ομάδας του Πανιωνίου, Σουφλέρη, προκύπτουν ενδείξεις για το ότι η πρόσληψη στις 29-5-2012 του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Δημήτρη Ελευθερόπουλου, ως προπονητή στην ανταγωνίστρια ομάδα του Πανιωνίου, την οποία, όπως ομολογεί ο παράγοντας Β., «την βοηθούν», πραγματοποιήθηκε μετά την υπόδειξη του παράγοντα Β με την υπόσχεση να καταβληθεί από τον Ολυμπιακό το ήμισυ της προβλεπόμενης από το συμβόλαιο αμοιβής του. Για να πραγματοποιηθεί μάλιστα η παραπάνω συμφωνία, οι παράγοντες του Πανιωνίου παρέστησαν ψευδώς στο φίλαθλο κυρίως κοινό τους, ότι διεξήγαγαν επαφές και με άλλο γνωστό και έμπειρο προπονητή, ο οποίος αρνήθηκε τη συνεργασία ενώ στην πραγματικότητα το αληθές ήταν ότι στις ανωτέρω διαπραγματεύσεις του πρότειναν συμβόλαιο με τόσο χαμηλές απολαβές, που ήταν βέβαιο να αρνιόταν κάθε συνεργασία. Με τον τρόπο αυτό οι άνθρωποι του Πανιωνίου παρουσίασαν στους οπαδούς της ομάδας τους ως ιδανική την περίπτωση πρόσληψης του ανωτέρω προπονητή, που τους ζήτησε ο Ολυμπιακός, εμφανίζοντας μάλιστα ως μοναδική ευκαιρία το χαμηλό ποσό της αμοιβής του, το μισό της οποίας, όπως προαναφέρθηκε, θα καταβάλλονταν, στην πραγματικότητα από τον παράγοντα Β. Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι τα τέσσερα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός απέκτησε από την ομάδα του Πανιωνίου τους διεθνείς ποδοσφαιριστές, Γιάννη Μανιάτη, Δημήτρη Σιόβα, Ανδρέα Σάμαρη, Δημήτρη Κολοβό, και Τάσο Αυλωνίτη, εκ των οποίων ο Δημήτρης Κολοβός, μαζί με τον διάσημο Ισπανό ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Αριέλ Ιμπαγάσα, αγωνίζονται ως δανεικοί στη ομάδα του Πανιωνίου.»

Ο Βαγγέλης από τη Ναζαρέτ!

Previous article

Επαφές με τη Σάντερλαντ για την παραμονή Μαυρία

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.