0

Σύμφωνα με πληροφορίες , ο Ζέκα θα καταθέσει σύντομα τα χαρτιά του για να αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα! Στην …άκρη του μυαλού του αρχηγού του Παναθηναϊκού είναι και η προοπτική συμμετοχής στην Εθνική Ελλάδας.

Είναι ο πιο … Έλληνας από τους ξένους που αγωνίζονται στον Παναθηναϊκό. Αγάπησε τη χώρα μας, έμαθε τη δύσκολη γλώσσα μας, έχει προσαρμοστεί πλήρως στην πατρίδα μας και φαίνεται ότι έχει πάρει απόφαση να αποκτήσει και την ελληνική υπηκοότητα!

Ο Ζέκα διανύει τον τέταρτο χρόνο παραμονής του στην Ελλάδα και το Τριφύλλι, έχει ήδη ανανεώσει τη συνεργασία του με τους Πράσινους μέχρι το καλοκαίρι του 2017, φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού και είναι ευτυχισμένος στην Ελλάδα.

Η … φλόγα για την απόκτηση της ελληνικής υπηκοότητας “άναψε” από άνθρωπο του
στενού του περιβάλλοντος και ο Ζοζέ Κάρλος Γκονσάλβες Ροντρίγκες (όπως είναι το πλήρες όνομα του) αναμένεται τους επόμενους μήνες να κινήσει τις διαδικασίες, προκειμένου να πολιτογραφηθεί Έλληνας, αφού έχει συμπληρώσει το απαιτούμενο διάστημα παραμονής στη χώρα μας.

Τι προβλέπει ο νόμος για την Ελληνική υπηκοότητα

Σύμφωνα με το νόμο  3284 (ΦΕΚ Α΄ 217/10.11.2004) Περί κυρώσεως του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας, η Ελληνική υπηκοότητα – ιθαγένεια μπορεί να αποκτηθεί:

Για τον αλλοδαπό που είναι κάτοχος ιθαγένειας κράτους – μέλους της  Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον σύζυγο Έλληνα ή Ελληνίδας με τέκνο, τον έχοντα τη  γονική μέριμνα τέκνου Ελληνικής Ιθαγένειας, εφόσον αυτή δεν αποκτήθηκε με δήλωση και αίτηση λόγω φοίτησης σε ελληνικό σχολείο, τον αναγνωρισμένο  πολιτικό πρόσφυγα και τον ανιθαγενή αρκεί η προηγούμενη νόμιμη διαμονή αυτών στην Ελλάδα επί μια τουλάχιστον συνεχή τριετία πριν από την υποβολή της αίτησης πολιτογράφησης.

Ο Πορτογάλος Ζέκα έχει συμπληρώσει τρία χρόνια παραμονής στην Ελλάδα, έχει ενημερωθεί για τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται και τους επόμενους μήνες θα συγκεντρώσει τα απαραίτητα έγγραφα, ώστε αρχικά να κάνει δήλωση στο δήμο που διαμένει και εν συνεχεία αίτηση πολιτογράφησης στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρεια Αττικής.

Δεν λέει “όχι” και στην Εθνική Ελλάδας!

Το μεγάλο όνειρο του Ζέκα είναι να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Πορτογαλίας, κάτι που δεν έχει γίνει πραγματικότητα. Ο αρχηγός του Τριφυλλιού βλέποντας ότι ο -γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας- Φερνάντο Σάντος δεν τον έχει καλέσει στο αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, παρά τις αρκετές κλήσεις νέων παικτών που έχει κάνει ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας στην Εθνική Πορτογαλίας (Αντρέ Πίντο κτλ), αντιλαμβάνεται ότι παραμένει μακρινός ο στόχος του.

Όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί μελλοντικά με την Εθνική Ελλάδας και θα εξέταζε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αυτή την προοπτική. Άλλωστε η Ελλάδα είναι πλέον η δεύτερη πατρίδα του και ο αρχηγός του Τριφυλλιού θεωρεί ότι θα ήταν τιμητικό για τον ίδιο να φορέσει κάποια στιγμή τα Γαλανόλευκα. 

Πηγή 

Πώς το έκανες αυτό ρε Γιάνναρε;! (vid)

Previous article

Από την Λατινική Αμερική απευθείας στον Παναθηναϊκό

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.