Η επιθυμία του Ζέκα να πάρει την Ελληνική υπηκοότητα που γίνεται πράξη και οι κινήσεις του Πορτογάλου που ξεκίνησαν τον περασμένο Αύγουστο!

Έχουν περάσει περίπου 4 χρόνια απ’ τη στιγμή που ο Κάρλος Ζέκα ήρθε στην χώρα μας για να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό. Προσωπική επιλογή του Ζεσουάλδο Φερέιρα, δεν… γέμιζε το μάτι στην αρχή, αλλά όσο περνούσε ο καιρός οι πάντες κατάλαβαν πως πρόκειται για μεγάλο ταλέντο. Με τους μήνες όλοι πείστηκαν για την αξία του και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε όχι απλά να γίνει βασικός, αλλά και αρχηγός του Παναθηναϊκού! Οι δεσμοί του με την χώρα μας είναι τεράστιοι και ισχυροί πλέον κι έτσι τον περασμένο Αύγουστο είχε αρχίσει να ζητά απ’ τον εκπρόσωπό του να κινήσει τις διαδικασίες για να πάρει ελληνικό διαβατήριο και κατά συνέπεια την ελληνική υπηκοότητα. Αν και δεν το κάνει δημόσια επειδή ντρέπεται (ακόμη) μιλάει Ελληνικά και ο χαρακτήρας του είναι ίδιος με των περισσότερων συμπατριωτών μας. Παιδί έξω καρδιά, ζει για να κάνει καλαμπούρι με τους συμπαίκτες και τους φίλους του. Όταν έρθει η ώρα του αγώνα, όμως, σοβαρεύει… επικίνδυνα και «καταπίνει» αμέτρητα χιλιόμετρα.

Ένα απ’ τα παράπονά του είναι το γεγονός πως η Εθνική Πορτογαλίας δεν… έστρεψε το βλέμμα της προς τα εδώ. Και καταλαβαίνει πως ουσιαστικά οι πιθανότητές του για να κληθεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του είναι λίγες. Έτσι, η επιθυμία του να αγωνιστεί σε Εθνικό επίπεδο εξανεμίστηκαν όμως δεν τα παράτησε. Παίρνοντας το ελληνικό διαβατήριο αυτόματα θα είναι διαθέσιμος στην Εθνική Ελλάδος και η αλήθεια είναι πως αυτή τη στιγμή παίζει με… κλειστά τα μάτια.

Συν τοις άλλοις, πριν μερικούς μήνες η σύζυγός του έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδάκι τους. Το νεότερο μέλος της οικογένειας Ζέκα γεννήθηκε στην Αθήνα, στοιχείο που «έδεσε» τον Πορτογάλο ακόμη περισσότερο με την πατρίδα μας.

Πηγή

loading...