0

Επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, έστειλαν από κοινού ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ με κοινοποίηση στην ΕΠΟ, όπως είχε συμφωνηθεί στη συνάντηση που έγινε στις 30 Μαρτίου μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού και εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Στην επιστολή αναφέρονται οι θέσεις τους επί θεμάτων που παρουσίασε ο Υφυπουργός Αθλητισμού και συγκαταλέγονται κάποια από αυτά στο νομοσχέδιο κατά της βίας που θα συζητηθεί άμεσα στη Βουλή, αλλά και στο αθλητικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί πιθανότατα στις αρχές του καλοκαιριού. Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr οι δύο διεθνείς Ομοσπονδίες διαφωνούν κάθετα με τις παρεμβάσεις της Πολιτείας στον τρόπο λειτουργίας της ΕΠΟ, καθώς θεωρεί ότι καταστρατηγούν το αυτοδιοίκητο της Ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα, διαφωνία υπάρχει για τις προτάσεις Κοντονή που θέλουν να αλλάξουν την επιλογή των αθλητικών δικαστών του ποδοσφαίρου αλλά και το εκλογικό σύστημα της Ομοσπονδίας. Επίσης δεν συζητούν καν τη διάταξη που θέλει τον εκάστοτε Υφυπουργό Αθλητισμού να αποκλείει ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για πειθαρχικούς ή άλλους λόγους ή να τους απαγορεύει τη συμμετοχή τους, καθώς αυτό είναι δική τους απόφαση. Παράλληλα είναι αντίθετες και με τη δύναμη που έχει ο εκάστοτε Υφυπουργός να μεταθέτει αγώνες ή να τους αναβάλλει, ακόμα και για λόγους ασφαλείας, καθώς αυτό είναι δουλειά της ΕΠΟ.

Ηδη η επιστολή που ήρθε από την Ελβετία έχει δοθεί για μετάφραση αλλά ουσιαστικά απηχεί τις θέσεις και προτάσεις της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ, όπως κατατέθηκαν και στην σύκεψη που έγινε με τον Σταύρο Κοντονή και την επιστολή υπογράφουν οι δύο Γενικοί Γραμματείς τους, Βάλκε και Ινφαντίνο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πάμε σε μετωπική κόντρα της Ευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας με τον Υφυπουργό και την Πολιτεία που μόνο δεινά μπορεί να φέρει για το ελληνικό ποδόσφαιρο και φτάνουν ως τον αποκλεισμό των ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με απόφαση φυσικά των διεθνών ομοσπονδιών.

Το σίγουρο είναι ότι και ο Σταύρος Κοντονής δεν πρόκειται να κάνει πίσω, καθώς έχει δηλώσει ξεκάθαρα την θέση του για εξυγίανση της ΕΠΟ τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να είναι υπεράνω της κυβέρνησης και των νόμων του ελληνικού κράτους». Ολα θα κριθούν στην επόμενη συνάντηση που θα έχει ο Υφυπουργός με την ΟΥΕΦΑ και την ΦΙΦΑ…

Επιστολή με την οποία αρνείται όλες τις παρεμβάσεις του Υπουργού έχει στείλει και η ΕΠΟ στον Σταύρο Κοντονή!

Πηγή

Πώς απαλλάχθηκε ο Μαρινάκης!

Previous article

«Γλέντι» σε Νταβίντ Λουίς για τα… τούνελ [pics]

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.