0

Κατηγορίες σε 93 πρόσωπα για την υπόθεση των «στημένων αγώνων» της περιόδου 2008-2011 αποδίδει ο εισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Πούλιος στην πρόταση προς του Συμβούλιο Εφετών το οποίο θα αποφασίσει πόσοι, ποιοι και με ποιες κατηγορίες θα οδηγηθούν στο ακροατήριο.

Στο πόρισμα εκτείνεται σε πάνω από 3.000 σελίδες περιγράφεται ο τρόπος δράσης δύο «εγκληματικών οργανώσεων» που μέσω των επικεφαλής τους χειραγωγούσαν και επομένως γνώριζαν τα αποτελέσματα αγώνων και εκ του ασφαλούς πόνταραν στο στοίχημα αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη.

Επίσης γίνεται αναφορά σε απειλές από κατηγορούμενο σε μέλη της ΕΠΟ και της ΚΕΔ με στοχό τον ορισμό συγκεκριμένων διαιτητών ή τον μη ορισμό άλλων σε μια σειρά αγώνων διαφορετικών ομάδων.

Συγκεκιριμένα στην πρόταση, ως προς τις απειλές κατηγορούμενου με σκοπό τον ορισμό διαιτητών αναφέρονται τα εξής:

– Την 22/1/2011, απείλησε τον Π. Κ. (Γενικό Διευθυντή της ΕΠΟ), προκειμένου να τον εξαναγκάσει να επιτρέψει την είσοδό του στα γραφεία του παρατηρητού και των διαιτητών του ποδοσφαιρικού αγώνος μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ – Ολυμπιακού Βόλου, ο οποίος διεξήχθη στις 22/1/2011. Επί πλέον δε, απείλησε τον παρατηρητή και τους διαιτητές του ανωτέρω αγώνος, για να τους εξαναγκάσει να ευνοήσουν στον ανωτέρω αγώνα την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου.

– Την 1/2/2011, απείλησε αρμόδιο παράγοντα για τον ορισμό διαιτητών των ποδοσφαιρικών αγώνων, προκειμένου να εξαναγκάσει αυτόν να μην ορίσει τον διαιτητή Σιδηρόπουλο, για να διευθύνει τον αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΟΚ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, αλλά να ορίσει ως διαιτητή στον αγώνα αυτόν ένα εκ των Γιάχου, Παμπορίδη ή κάποιον τρίτο, να ορίσει δε τον διαιτητή Σιδηρόπουλο στον αγώνα μεταξύ των ομάδων Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, (ο οποίος θα διεξήγετο την επομένη αγωνιστική),

– Την 2/2/2011, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Γ. Γ. (επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας – ΚΕΔ), απείλησε αυτόν με τη φράση «Θα γίνει της πουτάνας», αναφορικά με τον ορισμό του διαιτητού Ανδρονικίδη.

– Την 7/2/2011, σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Ν. Ζ., απείλησε τον Μ. Κ. (πρώην προπονητή της Κ…, ομάδος της Γ΄ Εθνικής, και πρώην παίκτη της ΑΕΚ), με την φράση: «Πάρε τον Π. και πες του να πάρει τον Κ. να του πει να μην κάνει καμία μ… και έρθει εδώ στον Β., θα φάει και πολύ ξύλο, είναι όλοι απλήρωτοι και ό,τι του πει ο Γ. είναι ψέμα από την αρχή μέχρι το τέλος, δεν έχει καμία τύχη πες του. Και είναι και σε κόντρα και με μένα, θα τον πολεμήσω εγώ πες του. Τώρα πες του να τον ειδοποιήσει μη τυχόν και έρθει».

– Την 3/3/2011, σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Σ. Π., (Πρόεδρο της ΕΠΟ), απείλησε αυτόν αναφορικά με τον ορισμό του διαιτητού Ζαχαριάδη στον αγώνα μεταξύ των ομάδων Πανσερραϊκού – Ολυμπιακού Βόλου.

Σε άλλο σημείο του πρότασης του Εισαγγελέα Εφετών Π. Πούλιου ανφέρεται:

“Στην Αθήνα, την 1/2/2011, με πρόθεση, χρησιμοποιώντας απειλή σωματικής βίας ή άλλης παρανόμου πράξεως, εξανάγκασε άλλον σε πράξη, παράλειψη ή ανοχή, για τις οποίες ο παθών δεν έχει υποχρέωση και συγκεκριμένα, στον ανωτέρω τόπο και χρόνο, με πρόθεση, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με αρμόδιο για τον ορισμό διαιτητών των ποδοσφαιρικών αγώνων παράγοντα (τα στοιχεία της ταυτότητος του οποίου δεν διακριβώθηκαν κατά την κυρία ανάκριση), προκειμένου να εξαναγκάσει αυτόν, να μην ορίσει τον διαιτητή Σιδηρόπουλο, για να διευθύνει τον αγώνα μεταξύ των ομάδων ¨ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ¨, ο οποίος επρόκειτο να διεξαχθή και διεξήχθη την 6-2-2011 με αποτέλεσμα 0-1, αλλά να ορίσει ως διαιτητή στον αγώνα αυτόν έναν εκ των διαιτητών Γιάχου, Παμπορίδη ή κάποιον τρίτο, να ορίσει δε τον διαιτητή Σιδηρόπουλο, στον αγώνα μεταξύ των ομάδων Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, (ο οποίος θα διεξήγετο την επομένη αγωνιστική), απείλησε αυτόν, με χρήση σωματικής βίας ή άλλη παράνομη πράξη, στρεφομένη σε βάρος αυτού (παράγοντος διαιτησίας) ή τρίτου (τα στοιχεία της ταυτότητος του οποίου δεν διακριβώθηκαν κατά την κυρία ανάκριση), και δη απευθύνοντας σε αυτόν την φράση «αν τον βάλεις θα δείρω τον (ακατάληπτο) και δε σας ξαναμιλάω κιόλας», και τοιουτοτρόπως χρησιμοποώντας, κατά τα ανωτέρω απειλή σωματικής βίας ή άλλης παρανόμου πράξεως, κατ’ αυτού ή τρίτου, εξανάγκασε αυτόν (αρμόδιο για τον ορισμό διαιτητών των ποδοσφαιρικών αγώνων παράγοντα), να μην ορίσει ως διαιτητή στον ανωτέρω αγώνα, μεταξύ των ομάδων ¨ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ¨, τον διαιτητή Σιδηρόπουλο, αλλά να ορίσει ως διαιτητή στον αγώνα αυτόν τον Τριτσώνη”.

Πηγή

Στη «πράσινη» λίστα και ο Φυτανίδης

Previous article

Πώς απαλλάχθηκε ο Μαρινάκης!

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.