Η Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ ενέκρινε τον φάκελο του Παναθηναϊκού και πιστοποίησε την πορεία της εξυγίανσης που ακολουθείται στα οικονομικά της ΠΑΕ.

Όπως είχε προαναγγελθεί από την Πέμπτη (16/4), ο φάκελος που παρουσίασε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ κρίθηκε πλήρης και έλαβε την θετική εισήγηση του προέδρου, Γιώργου Δημητρίου.

Μία ημέρα αργότερα, την Παρασκευή (17/4), εγκρίθηκε ομόφωνα και ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε την άδεια συμμετοχής στα play off της τρέχουσας σεζόν, καθώς και στο πρωτάθλημα και στις διοργανώσεις της UEFA της επόμενης.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο φάκελος βαθμολογήθηκε με τον υψηλότερο βαθμό από την Επιτροπή Αδειοδότησης, ενδεικτικό της προεργασίας που είχε προηγηθεί και της συνέπειας που δείχνει η διοίκηση στην τήρηση του προϋπολογισμού και των οικονομικών υποχρεώσεων.

Στα στελέχη της ΠΑΕ επικρατεί ικανοποίηση για την έγκριση χωρίς αστερίσκους του φακέλου που παρουσίασαν, διότι αποδεικνύεται η σωστή δουλειά που έχει γίνει και επιβεβαιώνεται ότι προχωρά η εξυγίανση.

Ο επόμενος έλεγχος για τον Παναθηναϊκό έχει προγραμματιστεί στα τέλη Ιουνίου από το Financial Control Panel της UEFA, ωστόσο, κυριαρχεί η βεβαιότητα ότι τα στοιχεία που θα αποσταλούν θα ικανοποιήσουν τους ελεγκτές.

Για όσους το ξεχνούν, η ΠΑΕ παραμένει στο monitoring της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, ενώ, πρόσφατα οι δύο πλευρές είχαν καταλήξει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό για παραβιάσεις του Financial Fair Play τις προηγούμενες ποδοσφαιρικές σεζόν.

Πλέον, είναι ξεκάθαρο ότι ο Παναθηναϊκός έχει ξεπεράσει οριστικά τον κίνδυνο της χρεωκοπίας και σύντομα θα καταστεί αυτάρκης και βιώσιμος. Από εκεί και πέρα, η υπέρβαση εξαρτάται από την αγωνιστική πορεία της ομάδας και από την ανταπόκριση των φιλάθλων στις εγγραφές στη Συμμαχία.

Στο μεταξύ, εννέα ΠΑΕ “κόπηκαν” και μπορούν να ασκήσουν έφεση εντός προθεσμίας πέντε ημερών από την κοινοποίησή τους.

Άδεια πήραν οι εξής ΠΑΕ:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π., SKODA ΞΑΝΘΗ Α.Ο., ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΓΦΣ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 1923 ΑΠΣ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΓΣ, Π.Α.Ο.Κ., ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο., ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΑΕΛ και ΚΑΣΣΙΟΠΗ ΑΟ.

“Κόπηκαν” οι εξής ΠΑΕ:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, Ο.Φ.Η., ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΓΣ, ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Γ.Σ., ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ ΑΠΣ, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ Α.Ο., ΒΕΡΟΙΑ ΓΑΣ και ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΑΠΟ.

Πηγή

loading...