Ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της ημιτελικής σειράς του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ ο Θανάσης Πρωτοψάλτης μιλάει για τους αγώνες με τον «δικέφαλο», το μέλλον των «πρασίνων» αλλά και τον κόσμο του «τριφυλλιού».

 

Με την προσωπική του απόδοση στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ έχει στρέψει πάνω του τους προβολείς. Ο Θανάσης Πρωτοψάλτης μετά το τέταρτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ μιλάει για την αναμέτρηση αλλά και το πέμπτο παιχνίδι στην Θεσσαλονίκη.

Δυο λόγια για το παιχνίδι. Που πιστεύεις ότι κρίθηκε;

«Ο ΠΑΟΚ έχει αποδείξει ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα. Είναι πιο έμπειρη από εμάς. Δυστυχώς, στο παιχνίδι εμάς μας βγήκε και η κούραση, δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι όσο έπρεπε. Παραδοθήκαμε κάποια στιγμή, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε. Δεν τα καταφέραμε»

Κούραση ήταν και το άδειασμα μετά το δεύτερο σετ;

«Μας βγήκε όλη η κούραση των πλέι οφ. Δυστυχώς, δεν καταφέραμε να κάνουμε αυτό που θέλουμε. Μένει άλλο ένα παιχνίδι. Άλλος ένας τελικός για εμάς. Θα παλέψουμε για να νικήσουμε στη Θεσσαλονίκη. Αυτή η ομάδα πάντα παλεύει και το έχει αποδείξει. Πάμε για μάχη κι ότι βγει…».

Χάθηκε η μάχη, όχι ο πόλεμος. Με τι μυαλό θα πάει ο Παναθηναϊκός στη Θεσσαλονίκη;

«Ο Παναθηναϊκός, πλέον, έμαθε να παίζει για να νικάει. Αυτή είναι η φιλοσοφία του. Παίζουμε και δίνουμε μάχη για τη νίκη. Η ήττα μας στενοχωρεί, αλλά αν αυτή έρχεται κι εμείς έχουμε παίξει καλά, είναι εντάξει. Το θέμα είναι να παλεύουμε και να δείχνουμε τι σημαίνει Παναθηναϊκός. Κι όπως έχετε δει, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε και θα συνεχίσει».

Θανάση, ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν καταπληκτικός και ήταν συγκλονιστική η παρουσία του, ακόμη κι όταν το παιχνίδι είχε χαθεί…

«Ο, τι και να πω είναι λίγο. Αυτό είναι το μεγαλείο του κόσμου του Παναθηναϊκού. Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά. Εγώ ήμουν και παλιότερα εδώ και ο κόσμος ήταν δίπλα μας, στα πλέι άουτ και ακόμη τόσο πωρωμένος. Αυτό δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Μόνο εδώ. Αυτός κράτησε τον Παναθηναϊκό και θα τον κρατήσει πολύ ψηλά. Πιστέψτε με, αυτός ο κόσμος δεν υπάρχει πουθενά αλλού και σε κανέναν άλλον σύλλογο. Τους ευχαριστούμε και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουν να μας στηρίζουν».

Η δική σου παρουσία φέτος είναι εξαιρετική και δείχνεις να ωριμάζεις ως αθλητής…

«Εγώ κάνω τη δουλειά μου και συνεχίζω να δουλεύω για να γίνομαι καλύτερος. Οσο με βοηθάει η ομάδα, τόσο καλύτερος θα γίνομαι  κι εγώ. Το θέμα είναι ως ομάδα να λειτουργούμε καλά και όχι ο καθένας ατομικά. Δουλειά, υπομονή, πλάνο και όλα έρχονται».

Θανάση, ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με μια αγωνιστική για όσα έγιναν με τον ΠΑΟΚ, στο προηγούμενο ματς. Θες να κάνεις ένα σχόλιο για την τιμωρία;

«Πρώτη φορά είναι που τιμωρείται ο Παναθηναϊκός; Όχι! Δεν θέλω να πω περισσότερα, δεν είναι η δουλειά μου να τα σχολιάζω αυτά. Η διοίκηση  ξέρει τι να κάνει και πως θα κινηθεί. Δεν θέλω να πω περισσότερα…».

Πηγή

loading...