0

Χάνει το δίκιο του ο Παναθηναϊκός όταν-έστω και για διαφορετικούς λόγους- υπάρχει ταύτιση με την θέση του Ολυμπιακού.

Έχει πολλές παραμέτρους η υπόθεση grexit του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και πραγματικά είναι δύσκολο για τον οποιονδήποτε να αναλύσει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να γίνει. Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι ένα πιθανό grexit θα αποτελέσει πρόβλημα για ό,τι υγιές υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο ή γύρω από αυτό. Είτε αυτό αφορά ποδοσφαιρικούς οργανισμούς, είτε media, είτε τους λίγους φιλάθλους που έχουν μείνει.

Ο Παναθηναϊκός, εξετάζοντας τη δική του περίπτωση, βγήκε απέναντι στον Κοντονή και την πιθανότητα να μείνουν οι ελληνικές ομάδες εκτός Ευρώπης. Γιατί; Διότι εκτιμά πως ο Ολυμπιακός πρέπει να τιμωρηθεί, ο Ολυμπιακός είναι το πρόβλημα και ένα πιθανό grexit θα διώξει τα καλά περιουσιακά ποδοσφαιρικά του στοιχεία και ταυτόχρονα θα αποτελέσει τροχοπέδη για τους ξένους που θέλει να φέρει αυτό το καλοκαίρι. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της ανοιδοκόμησής του και είναι προφανές ότι ανησυχεί τον Αλαφούζο η πιθανή επιστροφή της ΠΑΕ στο 2011.

Στη ζωή όμως, δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Ο Αλαφούζος πράγματι έχει βγει μπροστά και πολεμά τη διαφθορά με προσωπικό κόστος. Κάτι που δεν τόλμησε να κάνει ούτε ο Βαρδινογιάννης παρ΄ ότι ήταν παντοδύναμος. Κι ίσως είναι μετά την επιχείρηση εξυγίανσης του Παναθηναϊκού η σημαντικότερη προσφορά του στον σύλλογο. Η ανάδειξη και η προβολή των κυκλωμάτων που λυμαίνονται το ποδόσφαιρο αποτελεί αληθινή υπηρεσία διότι όσοι είναι στο σκοτάδι φοβούνται μόνο το φως.

Δεν χρειάζεται να πάτε μακριά. Δείτε ποιοι φωνάζουν και δεν θέλουν να πειραχθεί ούτε… τρίχα από το σημερινό ποδόσφαιρο. Βλέπετε ποιες ομάδες έχουν κουρνιάξει; Βλέπετε ποιοι παράγοντες ζητάνε να μην αλλάξει τίποτα; Μήπως δεν παρακολουθείτε ποια media προτάσσουν τις υποθέσεις διαφθοράς και ποια τις θάβουν; Στο σύστημα συμμετέχουν όλοι.

Κι ο Παναθηναϊκός τι κάνει; Βγάζει ανακοίνωση που στον επίλογο της η θέση του είναι κοινή με αυτή του Ολυμπιακού! Ναι, για διαφορετικούς λόγους και με διαφορετικά κίνητρα. Κι έχει απόλυτο δίκιο να μη θέλει να καεί μαζί με τα ξερά. Θύτης και θύμα στο ίδιο καζάνι, ακούγεται και είναι λίγο βαρύ.

Στο τέλος όμως, έχει την ίδια άποψη με τον Ολυμπιακό. Τον Ολυμπιακό που θέλει να συνεχίσει το έργο να πηγαίνει όπως σήμερα. Τα εξαπτέρυγα εξαπολύουν καθημερινά επιθέσεις πετώντας λάσπη στον Κοντονή με το… πρόσχημα ότι θα καταστραφεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το… ποιο; Ό,τι πιο σιχαμένο υπάρχει σήμερα στην ελληνική κοινωνία είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάποτε λέγαμε για την εφορία και τις δημόσιες υπηρεσίες, σήμερα είναι το ποδόσφαιρο. Ακόμα και οι πολιτικοί μοιάζουν με οσίες παρθένες μπροστά στους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου και τους τσάτσους τους.

Μια στιγμή όμως, διότι δεν φτάσαμε στο πιο ουσιαστικό λάθος της ανακοίνωσης του Παναθηναϊκού. Από που κι ως που προκύπτει πρόθεση του Κοντονή να βγουν οι ελληνικές ομάδες από το διεθνές ποδόσφαιρο; Ο υπουργός ζητά το τέλος του αυτοδιοίκητου. Να σταματήσουν να λειτουργούν ανεξέλεγκτα. Μπορεί να έχει κόστος;

Μπορεί! Αλλά δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση. Ο Κοντονής επανέλαβε σήμερα πως «Εγώ δεν έχω γίνει αποδέκτης τέτοιων απόψεων και δεν μπορώ να πω κάτι σε αυτή την κατεύθυνση.

Όσοι τα λένε ή ξέρουν κάτι παραπάνω από τον Υφυπουργό Αθλητισμού ή τα φαντάζονται. Γιατί να τεθούν εκτός οι ομάδες, επειδή η κυβέρνηση εξυγιάνει το ποδόσφαιρο; Εκτός αν θέλουν να μας πούνε η UEFA και η FIFA πως θέλουν το καθεστώς σαπίλας».

Πρέπει να κατηγορούμε την κυβέρνηση που θέλει να πάρει σκληρά μέτρα (αλλά μέτρα!) ή την UEFA αν προτιμά το βρώμικο αυτοδιοίκητο από τις καθαρές λύσεις, δηλαδή κανονικούς δικαστές μια ΕΠΟ μη ελεγχόμενη από εξωγενείς παράγοντες;

Ο Παναθηναϊκός χάνει το δίκιο του υποστηρίζοντας κάτι που αποτελεί φόβο μόνο όσων κονομάνε χοντρά από το ποδόσφαιρο. Κανείς δεν θέλει την έξοδο των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη. Ούτε ο Κοντονής, ούτε ο πιο σχιζοφρενής! Θέλουμε καθαρό ποδόσφαιρο όμως.

Αν ο Παναθηναϊκός θέλει ας στείλει επιστολή στην UEFA που επιβάλλει καθεστώς διεθνούς δικτατορίας για να κάνουν κουμάντο οι αγαπητικοί της που της χαρίζουν απλόχερα ψήφους. Αυτήν πρέπει να πιέσει για πάρει δραστικές αποφάσεις, αυτή είναι συνυπεύθυνη για το σκάνδαλο διαρκείας που συντελείται εδώ και δεκαετίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σε σημείο ύποπτο για τις σχέσεις της. Όχι οι νόμοι του Κοντονή.

 

Πηγή

Τα…23 του Τζιμπρίλαρου! (vid)

Previous article

«Χρόνια πολλά Λευτέρη»

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.