Πως έχει κινηθεί ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού και ποια θα είναι τα επόμενα βήματά του.

Το παιχνίδι με τον Πανθρακικό νομίζω ότι ήταν ο καθρέπτης του φετινού Παναθηναϊκού και γι’ αυτό ίσως είναι ευχής έργο που ήρθε τώρα και όχι στα πλέι οφ!

Διότι τα είδαμε όλα. Αγωνιστικές αδυναμίες, λάθη διαχείρισης και μια τραγική διαιτησία. Όποιος επιλέξει να απομονώσει κάποιο από τα τρία, θα οδηγηθεί σε λάθος συμπεράσματα. Ωστόσο όλα καταλήγουν στο ίδιο πρόσωπο. Τον Γιάννη Αλαφούζο.

Καλώς ή κακώς ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού είναι σε πρώτο πλάνο, αφού αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω!

Όποιος βλέπει τα πράγματα απ’ έξω και δεν έχει εξαρτήσεις, είναι πεπεισμένος ότι ο Αλαφούζος μέχρι σήμερα έκανε ότι πέρναγε από το χέρι του στο κομμάτι που λέγεται διαιτησία και παρασκήνιο.

Στην αρχή προσπάθησε να μπει μέσα στα πράγματα, να μάθει πρόσωπα και καταστάσεις. Κίνησε ουρανό και γη για να “τρέξει” η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο, πρόβαλε μέσα από τον ΣΚΑΙ (Δίκη της Δευτέρας) όλες τις πτυχές. Πήγε στη Λίγκα, διαμαρτυρήθηκε, τσακώθηκε, ήρθε σε ρήξη. Έκανε δεκάδες “τιτιβίσματα”, έβγαλε ανακοινώσεις, εξέδωσε μέχρι και “εικονικό” περιοδικό (Παράγκα & Όραμα)!

Πραγματικά δεν ξέρω εάν θα μπορούσε να κάνει κάτι άλλο στο συγκεκριμένο κομμάτι και αυτό ίσως είναι και το πιο απαισιόδοξο γι’ αυτόν τον Παναθηναϊκό, όπως είναι δομημένος.

Στον (Γιάννη) Βαρδινογιάννη ο κόσμος του Παναθηναϊκού, του είχε χρεώσει το γεγονός ότι τα ήξερε, αλλά δεν έκανε τίποτα. Άφηνε τον Κόκκαλη να κάνει πάρτι. Και εννοείται πως ο κόσμος περίμενε από τον Βαρδινογιάννη να κάνει πολλά περισσότερα, γιατί πολύ απλά ήταν… Βαρδινογιάννης!

Στον Αλαφούζο δεν απομένουν πολλές κινήσεις. Δεν ξέρω εάν μπορεί να κάνει κάτι άλλο στο κομμάτι της διαιτησίας και του παρασκηνίου.

Κατ’ εμέ, έχει τρεις επιλογές:

α) Να συνεχίζει στον ίδιο τέμπο, ευελπιστώντας να βγαίνει 2ος ή 3ος!

Β) να αποχωρήσει από το Πρωτάθλημα, στέλνοντας στον Παναθηναϊκό στην Γ’ Εθνική, αφού όπως τα βλέπουμε τα πράγαμτα, δεν θα ιδρώσει το αυτί κανενός.

Γ) Να επενδύσει στην ομάδα. Να βρει και να ρίξει χρήμα για μεταγραφές! Να την ενισχύσει, έτσι ώστε ο Παναθηναϊκός να γίνει “πανίσχυρος” αγωνιστικά. Άλλωστε αυτό είναι και το μοναδικό κομμάτι που είναι αποκλειστικά στο χέρι του.

Διότι του χρόνου με ΑΕΚ-Μελισσανίδη και ΠΑΟΚ-Σαββίδη, τα δεδομένα είναι βέβαιο ότι θ’ αλλάξουν! Σε όλους τους τομείς…

Ο Παναθηναϊκός εάν θέλει να είναι μέσα στο “παιχνίδι” θα πρέπει να παίξει μπάλα…

Ας επιλέξει έναν δρόμο και ας το επικοινωνήσει στον κόσμο για να ξέρει τι να περιμένει…

 

Πηγή

loading...