Ο Έλληνας τεχνικός δείχνει να έχει χάσει το alter ego του στα αποδυτήρια.

Από την ημέρα (12 Νοεμβρίου) που ανακοινώθηκε το διαζύγιο του Παναθηναϊκού με τον Νίκο Νταμπίζα θεωρούσα ότι ο Γιάννης Αναστασίου έβαλε τα χεράκια του και έβγαλε τα ματάκια του.
Προσοχή δεν γράφω ότι ο Αναστασίου έδιωξε τον Νταμπίζα, αλλά είναι προφανές ότι μπορούσε να βάλει «βέτο» για την παραμονή του πρώην τεχνικού διευθυντή.
Την ημέρα που έφυγε ο Νταμπίζας, ο «Ολλανδός» έχασε το αλεξίσφαιρό του! Έχασε το alter ego του, τον άνθρωπο που έκανε όλη τη βρόμικη δουλειά στα αποδυτήρια, αφήνοντας τον Γιάννης (με δύο νι) να παίζει μπάλα σ’ ένα πεδίο που ήξερε πολύ καλά. Του τεχνικού…
Και επειδή ότι γράφουμε, υπάρχουν 52 διαφορετικές εξηγήσεις, η απουσία Νταμπίζα δεν έχει να κάνει ούτε με τον Φύσσα, ούτε με τον Βόκολο. Δεν είναι μομφή, καθώς αμφότεροι κλήθηκαν να διαχειριστούν κάτι που δεν είχαν την ευθύνη! Όπως την είχαν ο Νταμπίζας και ο Αναστασίου.
Και εξηγούμε:
Ο Νταμπίζας με τον Αναστασίου ήρθαν στον Παναθηναϊκό ως δίδυμο το καλοκαίρι του 2013. Έχτισαν μια ομάδα σχεδόν από το μηδέν και όπως φάνηκε πέρσι την έχτισαν καλά.
Έτσι κατάφεραν να δημιουργήσουν μια σχέση εμπιστοσύνης με τους ποδοσφαιριστές, το οποίο θεωρώ ότι ήταν και το κλειδί της περσινής σούπερ πορείας του Παναθηναϊκού. Ειδικά στο 2ο μισό της σεζόν.
Όταν έφυγε ο Νταμπίζας αυτή η σχέση ράγισε.
Ο Βόκολος και ο Φύσσας που είναι δύο άξια στελέχη δεν ήταν εύκολο να μπουν στα… παπούτσια του Νταμπίζα. Αφενός γιατί δεν ήταν αυτοί που «έχτισαν» το νέο Παναθηναϊκό (πάρα πολύ σημαντικό στη λειτουργία μιας ομάδας) αφετέρου γιατί δεν είχαν (και δεν έχουν) τη χημεία με τον Αναστασίου.
Όσα συνέβησαν τους 2,5 μήνες, που ακολούθησαν της απόλυσης του Νταμπίζα ήταν η… ένδειξη του λάθους.
Όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες είναι (δυστυχώς) η απόδειξη.
Ο λαός το λέει σοφά: Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα…

 

Πηγή

loading...