Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 σετ επί του Παναθηναϊκού στου Ρέντη και έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών της Α1 βόλεϊ γυναικών. Την Παρασκευή το επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων στην Κυψέλη.

Με όπλο το σερβίς και έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τις Μπραμπόροβα και Γιώτα ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 3-0 σετ επί του Παναθηναϊκού. Έτσι, οι ερυθρόλευκες έκαναν το 1-0 στη σειρά των τελικών της Α1 βόλεϊ γυναικών με τις δύο ομάδες να έχουν νέο ραντεβού την Παρασκευή στο κλειστό της Κυψέλης.

Με πατημένο το πόδι στο γκάζι μπήκε ο Ολυμπιακός στον αγώνα με τις ερυθρόλευκες να εκμεταλλεύονται τα λάθη των φιλοξενούμενων και να παίρνουν από νωρίς προβάδισμα.

Κλειδί σε αυτό το κομμάτι ήταν τα χαμηλά ποσοστά του Παναθηναϊκού στην επίθεση. Οι πράσινες, ειδικά από τα άκρα, δεν μπορούσαν να τελειώσουν μπάλες σε αντίθεση με τις παίκτριες του Νικολάκη. Κάπως έτσι οι γηπεδούχες “έχτισαν” μία διαφορά τεσσάρων πόντων την οποία και διατήρησαν μέχρι το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (16-12).

Από εκεί και πέρα η διαφορά άρχισε να μεγαλώνει παρά την προσπάθεια των πράσινων που μείωσαν στους τρεις (20-17). Με τη Γιώτα στο σερβίς οι ερυθρόλευκες έτρεξαν ένα επιμέρους 5-0 και πήραν το σετ (25-17).

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο δεύτερο σετ στου Ρέντη. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι καλύτερος παρά την άνοδο του Παναθηναϊκού σε μπλοκ και υποδοχή.

Οι πράσινες ωστόσο συνέχισαν να έχουν πρόβλημα στην επίθεση. Έτσι, οι ερυθρόλευκες από την αρχή πήραν ένα προβάδισμα το οποίο και δεν απώλεσαν σε κανένα σημείο του σετ. Κάπως έτσι ήρθε εύκολα το 2-0 για την ομάδα του Νικολάκη (25-19).

Στο τρίτο σετ είχαμε ντέρμπι. Με τη Χρήστου στη θέση της Βίλκου οι πράσινες βελτίωσαν την εικόνα τους. Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο στη μεγαλύτερη διάρκεια του σετ με την Κατερίνα Γιώτα να είναι εκείνη που έκανε τη διαφορά με το σερβίς της.

Με την νεαρή κεντρική ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα επί μέρους 4-0 και πήρε διαφορά τριών πόντων (18-15). Αυτή τη διαφορά διατήρησε και μέχρι το τέλος του σετ ο Ολυμπιακός.

Τα σετ: 25-17, 25-19, 25-21

Πηγή

loading...