0

Ο Γιάννης Αλαφούζος θα είχε να ρυθμίσει μία σειρά από πολύπλοκα ζητήματα, εφόσον αποφάσιζε να αποχωρήσει από την προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο συναγερμός που άναψε το απόγευμα της Τετάρτης (23/4) με αφορμή μία πιθανή αποχώρηση του Γιάννη Αλαφούζου από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, σε πρώτη φάση, κρίνεται άκυρος.

Έτσι και αλλιώς, η παραίτηση του από την προεδρία της ΠΑΕ δεν είναι απλή υπόθεση και περιέχει πολλές παραμέτρους, οι οποίες θα έπρεπε να ρυθμιστούν.

Καταρχάς, τυπικώς ο Γιάννης Αλαφούζος είναι μέτοχος της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας Παναθηναϊκός, μέσω της off shore κυπριακής εταιρίας, Sortivo International. Ο έλεγχος του ποσοστού έχει εκχωρηθεί στη Συμμαχία και σταδιακά θα απορροφηθεί μέσω των Αυξήσεων Μετοχικού Κεφαλαίου, αλλά προς το παρόν, υφίσταται.

Δευτερευόντως, στους περισσότερους από τους διακανονισμούς που έχε συνάψει η ΠΑΕ – ακόμα και με ορίζοντα πενταετίας -, έχουν παρασχεθεί εγγυήσεις αποπληρωμής από τον Αλαφούζο.

Κατόπιν, έχουν δεσμευτεί περιουσιακά στοιχεία του νυν προέδρου για τη λήψη τραπεζικού δανείου από την ΠΑΕ, αλλά και για την αγορά του “Γεώργιος Καλαφάτης” και την καταβολή των δόσεων για τα επόμενα 7 χρόνια.

Ακόμα, ως εκπροσωπών την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, έχει το δικαίωμα της υπογραφής και φέρει προσωπικές ευθύνες σε περίπτωση μη τήρησης των συμφωνιών και των διακανονισμών. Οπότε, είναι υπόλογος για μία σειρά θεμάτων και δεν είναι εύκολο να απεμπλακεί.

Συνεπώς, πρόκειται για μία διαδικασία που μόνο απλή δεν είναι και θα απαιτηθούν πολλές ρυθμίσεις για να υλοποιηθεί.

Όπως και να έχει, ο Γιάννης Αλαφούζος ξεκαθάρισε ότι προτίθεται να αποχωρήσει από την προεδρία της ΠΑΕ και θα παραμείνει, με στόχο να επιτευχθεί η εξυγίανση του Παναθηναϊκού και η κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πηγή

Λοίμωξη ο Μπεργκ!

Previous article

Αποφασίζουν για την αποχή οι διαιτητές

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.