0

Υπογράμμισε για ακόμα μία φορά ότι «η Κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να θίξει το αυτοδιοίκητο», όμως ξεκαθάρισε πως «η ΕΠΟ πρέπει να εναρμονίσει το καταστατικό και τους κανονισμούς με το Σύνταγμα και τα καταστατικά των FIFA και UEFA». Ο λόγος για τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, ο οποίος επιμένει στις βασικές θέσεις του νομοσχεδίου. 

 

 

Μιλώντας στην δευτερολογία του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, ο Σταύρος Κοντονής ζήτησε τη συναίνεση όλων των κομμάτων εν όψει της συνάντησης με τον Γ.Γ της UEFA Τζιάνι Ινφαντίνο την Τετάρτη (29/4) και σημείωσε ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν αλλαγές στο νομοσχέδιο με την προϋπόθεση πως δεν θίγεται ο βασικός πυρήνας της φιλοσοφίας του. «Δεν κάνουμε καμιά αναδίπλωση. Συζητάμε. Και θα δεχτούμε πράγματα που δεν πλήττουν τον πυρήνα του νομοσχεδίου», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Η κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να θίξει το αυτοδιοίκητο. Θέλει να το ενισχύσει και όλες οι ομοσπονδίες να λειτουργούν με αυτό. Όμως, στα 9 χρόνια εφαρμογής του συγκεκριμένου καθεστώτος έχουν παραχθεί εγκληματικές οργανώσεις στο ποδόσφαιρο. Εάν, απ’ όσους κατηγορούνται αθωωθεί το 80% και καταδικαστεί το 20% ή το αντίθετο, δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα δεν υπάρχει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κοντονής στην ομιλία του. 

Η απάντηση στη ΝΔ

Ο Σταύρος Κοντονής δεν παρέλειψε να απαντήσει στους βουλευτές της ΝΔ και ιδιαίτερα στον αγορητή της ΝΔ , τον Κώστα Κουκοδήμο, ο οποίος εξέφραζε ενστάσεις. «Δώσατε πριν από λίγους μήνες στη δημοσιότητα ένα νομοσχέδιο που παραβίαζε το αυτοδιοίκητο σε πολλά πράγματα. Τώρα, λέτε σε μας, που δεν έχουμε θίξει τα ζητήματα που θίξατε εσείς στο νομοσχέδιο σας, ότι κινδυνεύουμε με αποκλεισμό, ενώ και η κ. Καραμανλή ζητεί να γίνουν παρεμβάσεις στη διαιτησία, παραβιάζοντας το αυτοδιοίκητο. Για μας το grexit είναι απευκταίο, αλλά δεν νομοθετούμε με βάση τα οικονομικά συμφέροντα των ομάδων. Αν το δίλημμα είναι σήψη ή αποκλεισμός από την Ευρώπη η απάντηση της κυβέρνησης είναι αυτονόητη». 

Η στάση των κομμάτων στο νομοσχέδιο

Όπως ήταν αναμενόμενο δεν υπήρχε ταύτιση ανάμεσα στα κόμματα για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο. Η ΝΔ ζήτησε την απόσυρσή του, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ ζήτησαν αλλαγές, η Χρυσή Αυγή επιφυλάσσεται, το ΚΚΕ δήλωσε ότι είναι θετικό επί της αρχή, όπως και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. 

Από τις τοποθετήσεις που έγιναν για το νομοσχέδιο ξεχώρισε αυτή του αγορητή του ΚΚΕ, του κ. Γκιόκα, ο οποίος υπογράμμισε ότι χρειάζεται κατεδάφιση του συστήματος και τόνισε ότι θα πρέπει να απαγορευτούν οι δανεισμοί παικτών ανάμεσα σε ομάδες της ίδιας κατηγορίας. 

«Χρειάζεται κατεδάφιση του συστήματος, το νομοσχέδιο δεν δίνει ριζικές λύσεις παρά τα μέτρα. Δεν θα μετατρέψουμε την FIFA και την UEFA που έχουν υποθάλψει τέτοια φαινόμενα, αν δεν τα έχουν παρακινήσει, σε τιμητές, δεν μας νοιάζει τι στάση θα κρατήσουν, προτείνουμε κατάργηση της συμμετοχής των ομάδων στα κουπόνια του στοιχήματος σε ολόκληρο τον κόσμο και απαγόρευση δανεισμού παικτών σε ομάδες τις ίδιας κατηγορίας διότι δημιουργούνται ομάδες δορυφόρων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αγορητής του ΚΚΕ. 

Η κ. Χριστοφιλοπούλου από το ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Η ΕΠΟ θέλει εξυγίανση αλλά δεν πρέπει να πειραχθεί το αυτοδιοίκητο λόγω κινδύνου διεθνούς απομόνωσης. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν σήψη και διαφθορά, δεν μας αφορούν οι αντιδράσεις αλλά ο κίνδυνος της απομόνωσης της χώρας».

Πηγή

«Έπεσε» το Twitter με Μαρινάκη – Κομπότη!

Previous article

Δεν σέβονται τίποτα τα «κοράκια»! [pic]

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.