0

Πριν ελάχιστα χρόνια οι Κορμοράνοι υπήρξαν δικαιολογία για να μην προχωρήσουν τα έργα του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό.

Γιώργος ΛιβέρηςΓράφει ο Γιώργος Λιβέρης

Σήμερα δεν ανακαλύφθηκαν Κόνδορες στον Υμηττό για να σαμποταριστούν τα έργα στο Γουδί.

Αντίθετα γίνεται φανερό ότι στη Νέα Φιλαδέλφεια, οι «γυπαετοί» του Δημάρχου απαιτούν να μην αναγερθεί το γήπεδο της ΑΕΚ και η Πολιτεία ετοιμάζει νόμο, ο οποίος θα επιτρέπει να παρακαμφθεί κάθε αρνητική θέση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Με τις παραπάνω περιπτώσεις βλέπουμε πως η Πολιτική με την δυναμική της κατορθώνει να εφευρίσκει τρόπους και να κωλυσιεργεί ή να παρακάμπτει κάθε εμπόδιο ανάλογα με τα συμφέροντα του εκάστοτε κόμματος και όχι της κοινωνίας.

Στην περίπτωση του Βοτανικού η τότε αντιπολίτευση του 3% δεν ήθελε το έργο. Σήμερα το ίδιο κόμμα καθώς κυβερνά ανέσυρε από το χρονοντούλαπο τα παιδικά χρόνια του αρχηγού του στους Αμπελοκήπους και με συμπαραστάτη τον Δήμαρχο της Πρωτεύουσας, που έχει φανερές πολιτικές βλέψεις, άρχισαν οι μεγάλες εξαγγελίες.

Ουδένα από τους παραπάνω κυρίους απασχολεί η αθλούμενη νεολαία της Αθήνας, ο κυρίαρχος Σύλλογος της και η ορθή εξέλιξη της κοινωνίας, ουσιαστικά στον τομέα των Σπορ. Το μόνο που θέλουν είναι να συνδέσουν ΑΥΤΟΙ το όνομα τους με το έργο.

Είναι τόσο φανερό ότι δεν προτάσσονται εδώ οι ανάγκες και το καλό του συνόλου αλλά η εξυπηρέτηση των πολιτικών στόχων ενός κόμματος έναντι του αντιπάλου ισχυρότερου κόμματος.

Αυτό στους πραγματικούς φιλάθλους, στους λογικούς εκφραστές της κοινωνίας και στους ανιδιοτελείς εκπροσώπους των Σπορ δημιουργούν ποικίλες σκέψεις και φόβους.

Επειδή ο Παναθηναϊκός είναι ένας και ενιαίος και επειδή υπήρξε πρωτοπόρος ηγέτης και δημιουργός κάθε σύγχρονου Αθλητικού επιτεύγματος, από το Ποδόσφαιρο μέχρι τη Σκοποβολή, και από το Μπάσκετ ή τον Στίβο μέχρι το Θαλάσσιο Σκι, υπάρχουν υπόνοιες ότι αυτή η έννοια του δεμένου αθλητικού συνόλου, δεν λαμβάνεται υπ΄όψιν, δεν τους απασχολεί.

Στο σημείο αυτό ίσως είχε κάποιο δίκαιο με τις αρχικές αντιρρήσεις του ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος εξέφρασε διαφορετικές τοποθετήσεις, οι οποίες από πλευράς Μπάσκετ έχουν ισχυρή βάση.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μεγαλωμένος στην οικογένεια των Παύλου και Θανάση που έχουν προσφέρει πολλά, έχει ζυμωθεί με το Μπάσκετ, όπως ακριβώς η οικογένεια Βαρδινογιάννη είναι ενοποιημένη με το Ποδόσφαιρο.

Αυτά για να λέμε τα σύκα – σύκα και τη σκάφη – σκάφη.

Εδώ που φθάσαμε σήμερα βεβαίως και θα προχωρήσουμε στο Γουδί, αλλά με τους συντελεστές εκείνους, οι οποίοι θα καλύπτουν τις ανάγκες του Παναθηναϊκού, όχι τις φανφαρόνικες εξαγγελίες των πολιτικών, οι οποίοι ήδη περιμένουν με ένα μυστρί στο χέρι για τα εγκαίνια.

Η ιστορία του γηπέδου της ΑΕΚ σε συνδυασμό με την ιλαροτραγωδία του Βοτανικού, αλλά και με την σκέψη πως έγινε και «εν μία νυκτί» παραχωρήθηκε το Καραϊσκάκη και από Στάδιο για όλους, έγινε γήπεδο για έναν, πρέπει να μας προβληματίζουν.

Δεν είμαι βέβαιος αυτή την στιγμή εάν ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός και ο υπερ-νέος Πρόεδρος του Υιός Μπαλτάκος, έχουν τα εφόδια, την ωριμότητα και την εμπειρία να αντιμετωπίσουν την πονηριά και την πολυπλοκότητα των Ελληνικών πολιτικών διαδικασιών.

Η μεγαλύτερη δύναμις μας είναι ο όγκος, η πίστη και η ισχύς των φιλάθλων μας. Μπορεί να μην έχουμε διοικήσεις όπως στο παρελθόν, αλλά έχουμε τόσο υποφέρει εδώ και αρκετά χρόνια, ώστε να έχουμε χαλυβδωθεί για να μην επιτρέψουμε άλλες τρικλοποδιές και άλλες εκμεταλλεύσεις από τους πολιτικούς.

Τους πόνεσες Πανάθα…ξεπεσμός στον Πειραιά, πέρνουν τον Λεμονή για προπονητή!

Previous article

Από τις γειτονιές της Λισαβόνας στην πρωταθλήτρια Ευρώπης

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.