0

Απόλυτα ενθαρρυντικά για τον Παναθηναϊκό ήταν τα αποτελέσματα της συνάντησης με την Alpha Bank για το γήπεδο. Η τράπεζα θα δανειοδοτήσει το έργο, βάζοντας ωστόσο μια απαραίτητη προϋπόθεση.

Την αισιοδοξία ότι η υπόθεση του γηπέδου του Παναθηναϊκού τρέχει πολύ πιο γρήγορα από αντίστοιχες στην Ελλάδα επιβεβαίωσε η συνάντηση με την Alpha Bank.

H συζήτηση που έγινε ανάμεσα στο κορυφαίο στέλεχος της τράπεζας, Γιώργο Αρώνη και τους Δημήτρη Μπαλτάκο-Αγησίλαο Τουμαζάτο ήταν ελπιδοφόρα για τους «πράσινους».

Κι αυτό διότι η Alpha Bank ξεκαθάρισε ότι θα χρηματοδοτήσει το γήπεδο, αρκεί να τηρηθεί μια βασική προϋπόθεση: Να θωρακιστεί νομοθετικά το έργο από την κυβέρνηση και να μην μπορεί να προσβληθεί στο ΣτΕ.

Οι σχετικές εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για το θέμα της ανάπλασης της «Νέας Αθήνας» αναμένονται τις επόμενες μέρες, ενώ η κατάθεση-ψήφιση του νομοσχεδίου χρονολογείται εντός του καλοκαιριού.

Όσο για το χρηματοδοτικό σκέλος του γηπέδου, υπολογίζεται ότι θα συμβάλλει η Περιφέρεια Αττικής με 20 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα (που εκτιμώνται σε 20-25 εκατ. ευρώ) θα τα δανειοδοτήσει η Alpha Bank. Κι όλα αυτά την ώρα που είναι δεδομένη η συμφωνία του Δημήτρη Μπαλτάκου με την AEG για να αναλάβει τη διαχείριση του γηπέδου, με σκοπό την καλύτερη εμπορική του εκμετάλλευση.

Ένα ακόμα παιχνίδι και μετά….Φενέρ !

Previous article

Προσφορά και αξιολόγηση των Ολυμπιακών εκδόσεων

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.