0

Η αναγγελία της Πολιτείας ν΄ αρχίσει να ‘’ μοιράζει γήπεδα’’, με την εφαρμογή των ευεργετικών διατάξεων νόμου ‘’ οχύρωσης ‘’, για όσα γήπεδα έχουν πάνω από 10 χιλ. θέσεις, ώστε να προχωρήσουν απρόσκοπτα, άνοιξε τους ‘’ Ασκούς του Αιόλου ‘’.

Γιώργος ΛιβέρηςΓράφει ο Γιώργος

 

Αποτέλεσμα, άφωνοι οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού και ακόμη περισσότερο οι Παλαίμαχοι Πρωταθλητές και οι εν ενεργεία Αθλητές ( όσοι υπάρχουν) παρατηρούν και δεν καταλαβαίνουν την αιτία όλων αυτών.

Είναι δύσκολο να κατανοήσει κάνεις, όσο καλή διάθεση και να έχει, που κρυβόταν όλο αυτό το δημιουργικό ενδιαφέρον και δεν είχε γίνει αντιληπτό.

Αιφνίδια, περί και γύρο από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, διεξάγεται ένας εμφύλιος πόλεμος, με πείσμα και βεβαίως αρνητικά στοιχεία.

Ο χαρτοπόλεμος των ανακοινώσεων και το ατελείωτο μπλα- μπλα των συνεντεύξεων που καλά κρατεί, αυτί να βοηθήσει περιπλέκει τα πράγματα χωρίς να επιτρέπει ούτε στους παλαιούς δοκιμασμένους Αθλητές, φιλάθλους η παραγκωνισμένα Μέλη του Συλλόγου να καταλαβαίνουν τι κρύβεται πίσω από την κουρτίνα.

Το μόνο που βλέπουμε όλοι μας είναι ο γιός Μπαλτάκος να παλινωδεί, να μιλάει για το γεγονός ότι από τα 23 χρόνια του ασχολείται ( δηλαδή επί 6 χρόνια) και του Γιάννη Αλαφούζο ν’ αδιαφορεί τόσο ώστε ακόμη και την προεδρία της ΠΑΕ να προσφέρει στον επανακάμψαντα για μια ακόμη φορά Μάνο Μαυροκουλάκη. Έτσι το παιδικό όνειρο του ‘’ Μs Μανός’’ να γίνεται πραγματικότητα. Φυσικά μαζί με το τερπνόν και το ωφέλιμο αφού ως Διευθύνων Σύμβουλος θα απολαμβάνει και κάτι σε ευρώ.

Αλλά ας επανέλθω στο προκείμενο.

Η τυπικά και φαινομενικά ουδέτερη στάση του Γιάννη Αλαφούζου γίνεται φανερή και από το ψυχρό, άχρωμο και ιδιαίτερα συναινετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας ‘’Καθημερινή’’ όπως το παρουσιάζει ο υπεύθυνος συντάκτης της Χρηστός Κοντός.

Απολαύστετο
‘’Σε ψυχροπολεμικό κλίμα ξεκίνησαν οι συζητήσεις εκπροσώπων του Ερασιτέχνη και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για την αλλαγή σκυτάλης στη διοίκηση του συλλόγου. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ χαρακτήρισε τη συνάντηση << παρωδία>>, κατηγόρησε τη διοίκηση του Ερασιτέχνη ότι κωλυσιεργεί μη παραδίδοντας ουσιώδη οικονομικά στοιχεία, μίλησε για έλλειψη εμπιστοσύνης και της ζήτησε να παραιτηθεί για να αναλάβει ο ίδιος όλο το βάρος, ώστε να ξεχρεώσει ο σύλλογος και να κάνει πορεία πρωταθλητισμού. Με επιστολή της στην ΚΑΕ, η διοίκηση του Ερασιτέχνη υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι εφέτος δεν της έχει καταβάλλει ούτε ευρώ από το νόμιμο ποσοστό επί των εισπράξεών της από τα εισιτήρια, ύψους τουλάχιστον 300 χιλ. ευρώ.’’
Αντίθετα εμείς θα θέλαμε ο Γιάννης Αλαφούζος να βγει δημόσια και να ζητήσει από τους αντιμαχόμενους:

‘’ Για ελάτε εδώ, μια οικογένεια είμαστε, ως κάτσουμε κάτω να τα βρούμε και ας μην παίζουμε το παιχνίδι της κυβέρνησης και των εχθρών μας’’

Δυστυχώς δεν το είδε έτσι.

Από την άλλη μεριά η σημερινή διοίκηση του Παναθηναικού, η οποία κατέβηκε από της κερκίδες για ν’ αναρριχηθεί στην ηγεσία του Συλλόγου και να τον σώσει τώρα ενώ βλέπει ότι ουδέν κατάφερε, έχει αγκαλιάσει τις καρέκλες και με την αλλαγή Προέδρου επιχειρεί ν’ απόκτηση ατού.

Σκοπός να μην χάσει τα κεκτημένα, ή όσα πιθανόν μπορούν ν’ αποκτηθούν.

Από την άλλη μεριά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει εκνευρισθεί ενώ δεν θα έπρεπε καθώς είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα κανένας δεν αφήνει τη καρέκλα του. Άσχετα με τον τρόπο με τον όποιον την απέκτησε.

Αντί ν’ ασχολείται η οικογένεια Γιαννακόπουλου που τόσα έχει προσφέρει στον Παναθηναϊκό με την δημοσιότητα που λαμβάνει η όλη ιστορία θα μπορούσε να οργανωθεί μεθοδικά μέσα στα πλαίσια των διαδικασιών της Γενικής Συνέλευσης.

Υπάρχουν τα παλαιά Μέλη που τα σκόρπισε η τωρινή διοίκηση, υπάρχουν οι Παλαιοί Πρωταθλητές, υπάρχουν ακόμη οι φίλαθλοι που αντιλαμβάνονται τα πράγματα και μπορούν να συνεισφέρουν με την προσωπικότητα τους.

Οι νομικοί σύμβουλοι της Οικογενείας Γιαννακόπουλου μπορούν να υποδείξουν τρόπους και μέσα αντί να ασχολούνται με όσους δεν βοηθούν αλλά νέμονται τον Παναθηναϊκό.

Τόσο το Βοτανικό με τους Κορμοράνους όσο και το γήπεδο της ΑΕΚ με τον Βασιλόπουλο πρέπει να μας παραδειγματίζουν πως πάντα θα υπάρχουν οι αντίθετα έχοντες συμφέροντα. Βεβαία εμείς τους υπερκεράσαμε όλους καθώς αρχίσαμε την φαγωμάρα νωρίτερα και εσωτερικά.

 

Συνάντηση Αλαφούζου και οργανωμένων στη Λεωφόρο

Previous article

Αυτή είναι η νέα ομάδα του Στραματσόνι

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.