Ο Γιάννης Αλαφούζος επιθυμεί μεν να φύγει από τον Παναθηναϊκό (τον ενδιαφέρουν περισσότερο τα πολιτικά τεκταινόμενα άλλωστε) αλλά για επιχειρηματίας τοπ επιπέδου δεν διανοείται ότι το όνομά του θα γίνει αιώνιο σύνθημα χλευασμού έτσι κι αποφασίσει να βγάλει τον Σύλλογο από τη μηχανική υποστήριξη. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Είναι πολλά χρόνια τώρα που ο πράσινος κόσμος μόνο με τα αμμιγώς αθλητικά δρώμενα του Συλλόγου δεν ασχολείται (παρά με θεωρίες συνωμοσίας, δικαστικές, οικονομικές υποθέσεις κ.ο.κ) μα νομίζουμε ότι τις τελευταίες ώρες παίζεται η κορύφωση του πονοκεφάλου γι αυτούς που είναι ταγμένοι στο πλευρό του κορυφαίου ελληνικού συλλόγου.

Τόσες πολλές αντικρουόμενες πλήροφορίες, τόσα δεδομένα ανακατεμένα που δυσκολεύεσαι να βγάλεις άκρη από τη στιγμή που η ΠΑΕ επιμένει στη σιωπή δίχως να επικοινωνεί το παραμικρό στους φιλάθλους. Από μια πλευρά καταλαβαίνουμε την πικρία του mr.SKAI. Για “γαύρος” και “μπροστινός” δεν έκανε λίγα την διετία 2014-2015, όταν όλοι προεξοφλούσαν …υποβιβασμούς, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δεν ήταν πουθενά κι η Ε.Ο αλώνιζε.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απλώνει ομπρέλα προστασίας γύρω από τον Γιάννη Αλαφούζο είτε μέσω των ποσταρισμάτων του, είτε μέσω της “Πράσινης” αφού στον τελευταίο αναγνωρίζεται πως έβαλε δικά του λεφτά για να καλύψει τρύπες άλλες, χρησιμοποίησε το μεγαλύτερο κανάλι της χώρας για να περάσει τις θέσεις του τριφυλλιού και να πολεμήσει τους μαφιόζους που λυμαίνονται το άθλημα, κήρυξε ανένδοτο κατά της Ε.Ο μη λογαριάζοντας ότι ο ΣΚΑΪ είναι στην καρδιά των “δικών της” εδαφών, δεν μάσησε όταν είδε τους “πραιτωριανούς” της τελευταίας να του γκρεμίζουν τις τζαμαρίες του καναλιού του, ούτε όταν νυχτιάτικα εισαγγελείς έψαχναν τον Κυριάκο Θωμαϊδη, ενώ δεν είχε κανένα πρόβλημα να “πλακωθεί” φραστικά με τον “χαλίφη” στις συνεδριάσεις της λίγκας.

Παρότι όλοι είχαν δει τις φωτογραφίες του ιδιοκτήτη στο ΣΕΦ και γνώριζαν την οπαδική ταυτότητα του πατέρα του “ξεχνούσαν”, αναγνωρίζοντας ότι αποτελούσε το μοναδικό πράσινο σημείο αναφοράς όταν τόσοι και τόσοι ισχυροί “παίκτες” σφύριζαν αδιάφορα. Μέχρι που τα λάθη άρχισαν να συσσωρεύονται (Στραματσόνι, διοίκηση, επικοινωνία , μάρκετινγκ, Λεωφόρος), με κορωνίδα τη “συμμαχία” με το…διάβολο (στίγμα που δεν πρόκειται να βγει ποτέ από τη μνήμη των οπαδών) που έκανε μεγάλο μέρος της κερκίδας να αναφωνεί (και να το νιώθει!) “χίλιες φορές υποβιβασμός στο τοπικό”!!!

Είναι απίστευτα πληγωμένος ο οπαδός με τόσα που έχει βιώσει από το 1997 και πάνω στην πίκρα του που να βρει ψυχραιμία ν’ αναλύσει ψύχραιμα τα δεδομένα (…που αλλάζουν και ανά ώρα εδώ που τα λέμε). Τις προάλλες, μάλιστα, μετά την ανακοίνωση απόσυρσης του ενδιαφέροντος Γιαννακόπουλου για την ΚΑΕ έφτασαν πολλοί να ξεσπαθώσουν και εναντίον του Δημήτρη που -με τα καλά και τα άσχημα του- είναι “άρρωστος” Παναθηναϊκός, “τρέχει” μια χαρά την ΚΑΕ και παρότι βλέπει ότι ο ΠΑΟ είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης στο ποδόσφαιρο γουστάρει να μπει κι εκεί αναλαμβάνοντας μεταξύ άλλων και χρέη 30.000.000 ευρώ! Για επιχειρηματία τέτοιου βεληνεκούς δεν λες και μικρό πράγμα τη θέλησή του ν’ αναμιχθεί μ΄ ένα χώρο που δεν γνωρίζει και που φέρνει τον ΠΑΟ απλό θεατή στον πόλεμο μέχρις εσχάτως μεταξύ Ε.Ο και νέας κατάστασης.

Ο νυν ιδιοκτήτης δεν βλέπουμε το λόγο να στείλει τον Σύλλογο στο…τοπικό, σκεφτείτε μονάχα το στίγμα που θα τον ακολουθεί ως το τέλος της ζωής του κι έπειτα προ εβδομάδων τόσες μεταγραφές ολοκλήρωσε ο σύλλογος, κάλλιστα θα μπορούσε ν’ ακολουθήσει το μοτίβο του 2013 με ποδοσφαιριστές φτηνότερους του Τσάβες, του Μουνιέ και του Χίλιεμαρκ. Προφανώς ο “μεγάλος” επιθυμεί να εξασφαλίσει την όποια κανονικότητα με χαμηλό μπάτζετ κι η ομάδα απλώς να πορεύεται ξέροντας ότι είναι αδύνατο να κάνει πρωταθλητισμό, μόνο που αυτό δεν είναι Παναθηναϊκός κι επιπλέον το σωματείο “φωνάζει” πως πρέπει να γίνουν επενδύσεις ώστε να παιχτεί με καλύτερες προϋποθέσεις στο μέλλον το ευρωπαϊκό come back το οποίο τα προσεχή έτη θα περάσει μέσα από συμπληγάδες μιας και οι άσχημες εμφανίσεις στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ θα μας έχουν για καιρό στους “αδύναμους”.

Ξεκάθαρα έχουμε να κάνουμε με παιχνίδια τακτικής, μιλάμε για τεράστια μεγάθη και τέτοια deal περνούν από σαράντα κύματα. Μ’ όσα διέρρευσαν για το PAO foundation η διεργασία του έχει πάρει μήνες στον Δημήτρη που σίγουρα βρίσκεται σ’ επαφή με κρατικούς φορείς για το ΟΑΚΑ, ενώ ήδη έχει μαζέψει στην ομάδα του ισχυρούς συμπαίκτες, έτοιμους να συνδράμουν. Από την άλλη ο Αλαφούζος επιθυμεί μεν να φύγει από τον Παναθηναϊκό (τον ενδιαφέρουν περισσότερο τα πολιτικά τεκταινόμενα άλλωστε) αλλά από την άλλη δεν διανοείται το όνομά του να γίνει αιώνιο σύνθημα χλευασμού έτσι κι αποφασίσει να βγάλει τον Σύλλογο από τη…μηχανική υποστήριξη.

loading...