Μια από τα ίδια! Τουλάχιστον δεν έχασε και πάλι!

Γράφει ο Γιώργος Πυριόχος

Η ομάδα του Παναθηναϊκού και πάλι ανασυγκροτείται… Ολοκαίνουργια ομάδα όπου και πάλι οι παίκτες θα πρέπει να γνωριστούν και πάλι, για να συγκροτηθεί ως σύνολο!

Η ομάδα άλλωστε έχει ταλαιπωρηθεί από την αρχή της χρονιάς και έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Για αυτό πρέπει να παρουσιάσει τον καλύτερο της εαυτό πολύ γρήγορα πλέον για να μην χαθεί περισσότερος χρόνος.

*Οι απώλειες παικτών όπως οι Βιγιαφάνιες και Μολέδο για παράδειγμα δημιούργησαν κενά στην λειτουργία αυτής της ομάδας. Τυχερός ο Παναθηναϊκός στην «ατυχία» του όμως όπου αποκτήθηκαν παίκτες σαν τον Μυστακίδη και Κάτσε από τον ΠΑΟΚ όπου ενσωματώθηκαν στο σύνολο και θα είναι ζήτημα χρόνου η τελική προσαρμογή τους. Τουλάχιστον οι διαπραγματεύσεις της μεταγραφικής περιόδου δεν ήταν άσχημη σύμφωνα με αυτές τις δύσκολες συνθήκες όπου δεν έφυγε ο Κουρμπέλης ακόμα, παίκτης που αποδείχθηκε χρήσιμος και αν υπήρχε η απώλεια του αυτή την στιγμή θα ήταν ένα πλήγμα περισσότερο.

*Όσον αφορά το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, ένα θετικό σημείο που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός είναι πως νοικοκυρεύτηκε η άμυνα και παρουσιάζεται πιο πάγια. Υπάρχει καλύτερη λειτουργία στην κάλυψη κενών, και αναμένεται βελτίωση, διότι υπήρξε τάση που δεν θα απέφευγε το λάθος.

Το πρόβλημα στο σκοράρισμα πάντα υπάρχει. Η ομάδα δεν διαθέτει αξιόπιστο επιθετικογενή παίκτη, αυτή την στιγμή. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης τοποθέτησε τον Ρόμπιν Λόυντ σαν κλασσικό φορ επειδή έχει παρουσιάσει μια ικανότητα στο παρελθόν. Δυστυχώς παρουσιάστηκε πολύ αρνητικός, μέχρι που σε πολλές περιπτώσεις ήταν σαν να παίζει ο Παναθηναϊκός με 10 παίκτες, μιας και ήταν αρκετά ανύπαρκτος. Ο Άλτμαν και πάλι έχανε «άχαστα»! Ο Δώνης το παλεύει ως επιθετικός, ενώ είναι αμυντικογενής παίκτης. Ο Χατζηγιοβάνης δεν απέφευγε λάθη. Παρουσιάζεται ως καλός φέρελπις παίκτης με ικανότητες, αλλά ακόμα δεν έχει προσαρμοστεί σε ένα πιο υπεύθυνο ρόλο στην πρώτη ομάδα. Για πρώτο παιχνίδι ο Μυστακίδης και ο Κάτσε ήταν αρκετά καλοί και αν υπάρξει γρήγορη προσαρμογή θα υπάρχουν αποτελέσματα. Ίσως να επανέλθει βελτιωμένος ο Μολίνς. Μέχρι τώρα φέτος ήταν αρκετά αρνητικός, πριν από τον τραυματισμό του. Κακό δεν ήταν το σύνολο στο παιχνίδι. Το παιχνίδι το πάλεψε ο Παναθηναϊκός. Φιλότιμες προσπάθειες υπήρχαν, απλά το πρόβλημα στην επίθεση ακόμα υπήρχε.

*Μιας και ήταν επετειακή ημέρα για τον Παναθηναϊκό, όπου με τα γενέθλιά του έγινε 110 χρόνων ο σύλλογος μας, θα ήταν επιθυμητό να ήταν το αποτέλεσμα νικηφόρο. Η ισοπαλία χωρίς τέρματα από μια ομάδα όπως τον Παναιτωλικό απλά έκανε την ημέρα …άγευστη.

Δεν ήταν ομάδα «φόβητρο» ο Παναιτωλικός. Απλά και πάλι δεν είχε ο Παναθηναϊκός την ικανότητα να σπάσει την συμπαγή διπλή ζώνη άμυνας που εφαρμόστηκε από τον Τραϊανό Δέλλα στην ομάδα του.

*Ο στόχος και πάλι για τον Παναθηναϊκό είναι η βελτίωση και να βγει από την κρίση. Αυτή η ομάδα με τις καινούργιες προσθήκες έχει προοπτική. Πίστωση χρόνου, και πάλι χρειάζεται. Υπομονή χρειάζεται, για να δεθεί αυτό το νέο σχήμα. Ας δούμε τα αποτελέσματα που θα βγάλει, χωρίς να γκρινιάζουμε…

loading...