Δε χάνει ποτέ εκεί: ο Μαρκ Μάρκεθ έκανε γι’ ακόμα μία φορά επίδειξη δύναμης στο Όστιν, κέρδισε για 6η διαδοχική χρονιά στην COTA και πλησίασε τον Ντοβιτσιόζο στη βαθμολογία. Δεύτερος ο Βινιάλες, τρίτος ο Ιανόνε, τέταρτος ο Ρόσι.

Εντάξει, σύμφωνοι: η συμπεριφορά του πολλές φορές εντός της πίστας- και οι συνολικοί του χειρισμοί «παρασκηνιακά»- είναι τέτοια που τον κάνει, στα μάτια της πλειονότητας των φιλάθλων, εξίσου συμπαθητικό με τον… Μουσολίνι.

Ωστόσο, αυτό που ουδείς μπορεί ν’ αμφισβητήσει είναι πως ο Μαρκ Μάρκεθ είναι εδώ και χρόνια ο κορυφαίος αναβάτης του MotoGP- και αυτό φρόντισε να το αποδείξει γι’ ακόμα μία φορά σήμερα.

Μπορεί μετά την ποινή που του επιβλήθηκε χθες να έχασε την pole position και να εκκίνησε 4ος, ωστόσο στην COTA δε χάνει ούτε με προεδρικό διάταγμα: ο Ισπανός έπιασε πολύ γρήγορα τον Ιανόνε (που είχε «αρπάξει» στην εκκίνηση τους πάντες και είχε ανέβει στην 1η θέση), τον πέρασε με συνοπτικές διαδικασίες κι έπειτα χάθηκε στον ορίζοντα. Έτσι, εντελώς ξεκούραστα έφτασε στην 6η του σερί νίκη στο Τέξας και πλησίασε σε  απόσταση αναπνοής των πρωτοπόρο στη βαθμολογία Ντοβιτσιόζο

Πίσω του, έναν αγωνιστικό αιώνα, τερμάτισε ο Μάβερικ Βινιάλες με την αξιόμαχη (αλλά μέχρι εκεί…) Yamaha, με τον απίθανο Ιανόνε να φέρνει την Suzuki του στην 3η θέση του βάθρου και ν’ αποδεικνύει πως ακόμα μια εταιρία μπορεί να «φλερτάρει» με τις νίκες.

Ρόσι (μάλλον απογοητευμένος ο «Γιατρός» που περίμενε καλύτερη διαχείριση των ελαστικών από την M1 του), Ντοβιτισόζο, Ζαρκό, Πεντρόσα (συγκινητικός ο, προσφάτως εγχειρισμένος στο χέρι, αναβάτης της Honda), Ραμπάτ, Μίλερ και Εσπαργκαρό συμπλήρωσαν την πρώτη 10άδα, από την οποία απουσίαζε και πάλι ο Χόρχε Λορένθο που κάνει ένα τραγικό 2018.

loading...