Κρίμα που χάθηκε το αήττητο με αυτόν τον τρόπο…

Γράφει ο Γιώργος Πυριόχος

Ο Παναθηναϊκός ήταν ΚΑΚΙΣΤΟΣ ξεκινώντας άσχημα στο πρώτο παιχνίδι των play off για τον τίτλο του Ελληνικού Πρωταθλήματος… Επαναπαυόμενος ο Παναθηναϊκός με τα έως εδώ παιχνίδια, οι παίχτες της ομάδας ΚΑΙ Ο Τσάβι Πασκουάλ νόμιζαν πως θα κέρδιζε το παιχνίδι, αρχίζοντας την σειρά των τελικών με …παρέλαση!

*Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε πως ο νόμος των play-off είναι εντελώς διαφορετικός από την κανονική περίοδο. Το είδαμε στην φετινή Euroleague, το έχουμε δει στο φετινό ΝΒΑ επίσης, Ο Παναθηναϊκός έπεσε θύμα με την Ρεάλ, πέραν από την διαιτησία, έτσι και στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

*Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν συγκεντρωμένος- ΤΕΛΟΣ!- Ο Παναθηναϊκός ως σύνολο ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ! Μάλλον υποτιμήθηκε ο Ολυμπιακός… Και πάλι χάσαμε από ομάδα που δεν ήταν αναμενόμενη. Θα έπαιζε με πάθος, ασχέτως μιας σύνθεσης που δεν θα ανταποκρινόταν στον Παναθηναϊκό. Και όμως χάσαμε! Αν ήταν καλύτερη ομάδα, έτσι όπως έπαιξε ο Παναθηναϊκός, θα έχανε με μεγάλη διαφορά. Καλύτεροι δεν ήταν… Απλά ο Παναθηναϊκός ήταν ΚΑΚΟΣ! Θα το τονίσουμε!

*Για άλλη μια φορά σε παιχνίδι κρίσιμο(όλα τα παιχνίδια στους τελικούς είναι κρίσιμα, πλέον), η αστοχία ήταν το μεγάλο κριτήριο στο παιχνίδι… Εκτός από τον Τζέιμς. Οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας ήταν άστοχοι. Φιλότιμες προσπάθειες έκανε ο Θανάσης Αντενακούμπο γενικώς και ο Κρις Σιγκλετον. Οι υπόλοιποι ήταν μακριά από τους καλούς τους εαυτούς.  Οι κακοί τρόποι ανάπτυξης στο παιχνίδι έκανε τους παίκτες  άστοχους. Απρόσμενα νευρικοί οι παίκτες, δεν υπήρχε αρχή μέση και τέλος στο ομαδικό σύνολο.

*Λογικά ο Παναθηναϊκός θα παρουσιαστεί καλύτερος στο 2ο παιχνίδι. Απλά υποτιμήθηκε ο Ολυμπιακός στο 1ο παιχνίδι.

Ψυχραιμία θα πρέπει να υπάρχει πλέον. Η ομάδα έκανε την διαδικασία δυσκολότερη. Στα play off δεν πρέπει μια ομάδα να υποτιμά τον αντίπαλό της. Είτε αν είναι καλύτερος ή όχι.

Θα είναι εντελώς διαφορετικό το παιχνίδι την Πέμπτη στο ΣΕΦ. Απλά δεν πρέπει να πέσουμε σε όποια παγίδα. Το είδαμε με την Ρεάλ , και όσοι παρακολουθούν ΝΒΑ, το είδαμε με τους Cavaliers.

*H διαιτησία ήταν ΚΑΚΙΣΤΗ! Από νωρίς δεν άφηνε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, και ανεχόταν το σκληρό παιχνίδι του Ολυμπιακού, όπου έδινε και φάουλ από την «γραμμή της παρηγοριάς» από νωρίς, χωρίς λόγο. Το θράσος του Ολυμπιακού, όπως πάντα, ανέφερε καιστη διαιτησία, εναντίον του Ολυμπιακού από το ημίχρονο…

Το μόνο που χρειάζεται είναι να τους δώσουμε ένα καλό μάθημα την Πέμπτη για να μην μας «κουνιούνται κάποιοι εκεί»…

Τίποτα δεν χάθηκε… Έτσι είναι τα Play off. Προσοχή και συγκέντρωση πάντα χρειάζεται. Ας μάθει η ομάδα από τα λάθη της…

 

loading...