Ο Παναθηναϊκός επανήλθε για τα καλά στην σειρά των αγώνων των PlayOff, αποδεικνύοντας πως ένα κακό παιχνίδι στην αρχή δεν θα φέρει το τελικό αποτέλεσμα συνολικά.

Γράφει ο Γιώργος Πυριόχος

*Ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε και απέδειξε για άλλη μια φορά πως είναι κυρίαρχος του παιχνιδιού. Η τάση του Παναθηναϊκού στο να κάνει τα εύκολα, δύσκολα πάντα υπάρχει. Η ικανότητα της ομάδας υπάρχει για να αποκτήσει το πρωτάθλημα.

Η λειτουργικότητα της ομάδας ήταν πολύ καλύτερη στο ΣΕΦ. Από την αρχή θα πήγαιναν τα πράγματα καλά. Υπήρχαν παίκτες όπως τον Καλάθη, Τζέιμς  και έναν εξαιρετικό Λοτζέτσκι που έκαναν την διαφορά. Ήταν σε καλή βραδιά, και έκαναν ό,τι ήθελαν σε πολλές περιπτώσεις. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε σαν ομάδα αμιγής και ατόφια. Η άμυνα ήταν υποδειγματική, και έφερε βραχυκύκλωση στην λειτουργία του Ολυμπιακού. Η καλή παράδοση στο ΣΕΦ συνεχίστηκε όπου στα τελευταία 4 παιχνίδια παίρνει το «ροζ» φύλλο αγώνος ο Τσάβι Πασκουάλ.

Ο Ολυμπιακός έπεσε στην παγίδα της «απόλυτης σιγουριάς». Στα παιχνίδια play-off το κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Ο Παναθηναϊκός το απέδειξε, και τον εξουδετέρωσε.

Η συγκέντρωση στο παιχνίδι ήταν άριστη. Βελτιώθηκε και στην ευστοχία. Κλειστό παιχνίδι ήταν άλλωστε, αλλά απέδειξε ο Παναθηναϊκός ότι όποτε ήθελε σκορ το πετύχαινε.

Ο Παναθηναϊκός είχε περισσότερους παίκτες σε καλύτερη κατάσταση όπου βοήθησαν περισσότερο, όπου είχαν την απόδοση που χρειαζόταν. Ήταν καλός ο Λοτζέτσκι, όπου έδωσε πόνο στην προηγούμενη του ομάδα. Ο Θανάσης Αντενακούμπο έδωσε πάθος και ψυχή στο παιχνίδι όπως πάντα. Βελτιωμένοι οι Ρίβερς, και Γκιστ, όπως επίσης και ο Παππάς, όπου αναμένεται να δείξουν την ικανότητα του κάποια στιγμή περισσότερο στα υπόλοιπα παιχνίδια. Θα χρησιμοποιηθούν και άλλοι παίκτες από τον πάγκο, ανάλογα με τις απαιτήσεις των παιχνιδιών. Ο ‘Ωγκουστ χρησιμοποιήθηκε. Λογικά θα χρησιμοποιηθούν παίκτες σαν τους Ντένμον και Γκάμπριελ στα παιχνίδια όταν θα χρειαστούν.

*Η διαιτησία δεν ήταν καλή για άλλη μια φορά. Ανεχόταν το σκληρό και αντιαθλητικό παιχνίδι του Ολυμπιακού. Βαρεθήκαμε να το βλέπουμε εντός και εκτός Ελλάδος.

*Το παιχνίδι της Κυριακής πλέον πάλι θα είναι διαφορετικό. Στόχος είναι να σημειωθεί το «2-1». Τα λάθη του 1ου παιχνιδιού δεν θα πρέπει να γίνουν. Καλή άμυνα θα χρειαστεί αρχικά. Αν μας ευνοεί το ανοικτό παιχνίδι εφ’ όσον θα έχει η ομάδα ποσοστά ευστοχίας, τότε ο στόχος θα είναι η νίκη με διαφορά, αν και αυτό δεν μετράει εδώ. Αρκεί η νίκη να υπάρξει, αυτό έχει σημασία. Βασικός στόχος είναι η σχεδίαση να τελειώσουμε την σειρά, και να μην υπάρξουν εμπόδια…

 

loading...