Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου γράφει για την αληθινή εξυγίανση που σηματοδοτούν οι τσεκουράτες αλλαγές στους πίνακες και για τους διαιτητές που προκάλεσαν και πλέον θα σφυρίζουν ως… σταθμάρχες στα τρένα!

Τα ημίμετρα ορισμένες φορές αποδεικνύονται η χειρότερη λύση που μπορείς να επιλέξεις. Οι εκλογές της ΕΠΟ, τον περασμένο Αύγουστο κι ενώ είχαν ήδη διαμορφωθεί οι πίνακες της ΚΕΔ από την προηγούμενη προσωρινή, και χωρίς μεγάλες δυνατότητες παρέμβασης, διοίκηση άφησαν το τοπίο θολό.

Κι ύστερα ήρθε η… «εξυγίανση». Με εισαγωγικά και ειρωνίες, η «εξυγίανση» όπως την έγραφαν τα πρωτοπαλίκαρα του καρκίνωματος που βυσοδόμησε στην πλάτη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η λύσσα της συμμορίας, και των εξαπτέρυγων της στα Media, να μετατρέψουν σε αντικείμενο χλευασμού την πρώτη σοβαρή προσπάθεια αλλαγής του σκηνικού που βόλευε έναν και ξέσκισε τις σάρκες των άλλων, έκανε φανερό τι είχε προηγηθεί, ακόμα κι αν δεν είχε δει λεπτό από αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ήταν όμως unfair και ανήθικο να συνεχίσουν να βλέπουν οι Έλληνες φίλαθλοι, έστω και μεταλλαγμένους, εκείνους που πρωταγωνίστησαν όλα αυτά τα χρόνια στα γήπεδα προκαλώντας συναισθήματα οργής και μίσους στον μέσο θεατή. Ήταν αδιανόητο ότι ενώ έκαναν εφευρέσεις, ενώ οι ικανοί πήγαιναν σπίτι τους επί σειρά ετών επειδή αρνούνταν να προσκυνήσουν, εκείνοι συνέχιζαν.

Το φινάλε τους ήταν προδιαγεγραμμένο. Κι έτσι αποφάσισαν να τα παίξουν όλα για όλα κάνοντας τα γλυκά μάτια στην τελευταία τους χρονιά και ελπίζοντας στο θαύμα της παραμονής τους στους πίνακες, μέσω της νέας κατάστασης στην ΕΠΟ. Δεν ξέρω τι κέρδισαν τον τελευταίο τους χρόνο στη διαιτησία, αν ήταν σαν εφάπαξ για εκείνους η παρουσία τους, αλλά για εμάς ήταν ένα γλυκό άκουσμα, σαν πετάρισμα πουλιών, το φινάλε όλων αυτών που θα τους βλέπουμε πλέον μόνο στο YouTube να κρατάνε σφυρίχτρα.

Δεν μπορούν να ζουν ανάμεσα μας τόσοι άνθρωποι που προκάλεσαν τόσους πολλούς για τόσα πολλά χρόνια.

Και πλάι τους, εκεί στη θέση των εξωφυλλαρούχων, θα είναι και τα νέα μπουμπούκια. Οι wannabe Αρετόπουλοι και Τουμπακάρηδες. Ο Θάνος, ο Στυλιάρας, ο Βάτσιος. Ο καθένας για διαφορετικούς λόγους, αλλά με κοινές συνισταμένες, ειδοποιήθηκαν μέσω… ενδοεπικοινωνίας της ΚΕΔ ότι τιμωρούνται με κόκκινη κάρτα για ανατροπή του ποδοσφαίρου ενώ ήταν σε προφανή θέση για εξυγίανση. Ο δε Βάτσιος θα ταξιδέψει για εξάσκηση στην επικράτεια της Football League που έχει καλό ψάρι για να επανέλθει όταν βλέπει καλύτερα.

Μαζί με τον Μάνταλο, τον Αρετόπουλο και τα άλλα παιδιά θα σφυρίζουν μόνο στα parade των καρναβαλιών ή αν κάνουν αίτηση στην τροχαία. Προς γνώση και συμμόρφωση και των… υπολοίπων.

Αυτό ναι. Λέγεται εξυγίανση. Καταπολεμάς το πρόβλημα στη ρίζα και παράλληλα επιχειρείς και μέθοδο προληπτικής ιατρικής για τους επόμενους.

Το γκραν φινάλε των χιλιοτραγουδισμένων σε συνδυασμό με την έλευση του VAR που όλοι βλέπουν στο Μουντιάλ τη χρησιμότητα του, μπορούν να συμβάλουν ώστε να μειωθεί δραστικά η δικαιολογημένη καχυποψία του κόσμου για το έλλειμμα αξιοπιστίας που προκάλεσε την βίαιη αλλαγή της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το επόμενο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις των τελευταίων ετών. Ας ελπίσουμε να τελειώσει και ως τέτοιο. Με λάθη, με αβλεψίες, αλλά όχι μεμονωμένα και όχι πάντα υπέρ ή κατά συγκεκριμένων ομάδων.

Πηγή: sdna.gr

 

loading...