0

O Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση εναντίον της ΑΕΚ του Μαρίνου Ουζουνίδη. Η ομάδα του Παναθηναϊκού ήταν πολύ καλύτερη. Αδικείται από το τελικό σκορ του 0-0 και η ΑΕΚ φτηνά την γλύτωσε και θα πρέπει να είναι ικανοποιημένη με το γεγονός που δεν έχασε η ΑΕΚ.

Γράφει ο Γιώργος Πυριόχος

Θα ειπωθεί πως ο Παναθηναϊκός έχασε από την απειρία του μόνο το βράδυ του Σαββάτου. Το στοιχείο της απειρίας ολοένα ξεπερνιέται, παιχνίδι με παιχνίδι. Η απειρία για αυτή την ομάδα είναι μια εκπαιδευτική διαδικασία. Στάθηκε καλά η ομάδα. Τα αποτελέσματα θα έρθουν. Υπομονή χρειάζεται. Η ομάδα έχει αποδείξει πως δεν είναι βασισμένη στην τύχη, αλλά από σκληρή δουλειά, πείσμα, θέληση και μεγάλη προσπάθεια. Η ομάδα έχει επίπεδο, και φαίνεται από μια σταθερότητα στην απόδοση. Η εκτέλεση για να βγει το αποτέλεσμα απλά λείπει. Η ομάδα στέκεται καλά. Τα δύο απανωτά δύσκολα παιχνίδια φέρνει αποτελέσματα. Ο ΠΑΟΚ ήταν όντως η καλύτερη ομάδα που έχει αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός φέτος, αλλά στάθηκε αξιοπρεπώς, και διαψεύστηκαν οι κακές γλώσσες ότι θα έχανε ο Παναθηναϊκός με μεγάλο σκορ. Το γκολ έλειψε με την ΑΕΚ για να επιβεβαιωθεί η ανωτερότητα της ομάδας. Δεν ήταν τυχερός ο Γιάννης Μπουζούκης και ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης με τις πολύ επικίνδυνες προσπάθειές τους. Απέδειξε το νεανικό σύνολο πως είναι ικανό για περισσότερα στην συνέχεια.

Θα μπορούσαμε να πούμε μετά από το παιχνίδι. «Μαρίνο, κοίτα τι κάνουν τα –παιδιά σου-;!». Ίσως δεν έχει τους ποιοτικούς παίκτες στην ΑΕΚ, που θα μπορούσαν να ήταν ικανοί να πάρουν καλύτερο αποτέλεσμα. Άλλωστε η προσπάθεια δημιουργίας της ομάδας μας ξεκίνησε υπό τον Μαρίνο Ουζουνίδη πέρυσι, θελημένα ή όχι. Ο Γιώργος Δώνης, συνεχίζει ικανοποιητικά και ικανότατα αυτό το επιχείρημα. Συμπαίκτες μια εποχή, πορεύτηκαν παρομοίως με τα περάσματά τους στην Αγγλία. Παίκτες όπως ο Χούλτ και Κλωναρίδης υπήρξαν, στον Παναθηναϊκό, όπως και ο Κολοβέτσιος στην ΑΕΚ, άσχετα αν δεν έπαιξε. Σε κάποιες φάσεις ακόμα φαινόταν πως ήταν ένα «οικογενειακό διπλό». Απόλυτη εξισορρόπηση σε κάποιες φάσεις. Κάποιες ευκαιρίες είχε και η ΑΕΚ. Δεν ανησύχησαν τόσο πολύ. Ο Μαρίνος ίσως υπολόγιζε πως θα έκανε το λάθος ο Παναθηναϊκός, ποντάροντας στην απειρία. Δεν ήταν ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα. Κατά βάθος, ίσως θα είναι ικανοποιημένος με την πορεία της ομάδας. Ανταγωνιστικότητα απλά έδειξε ως επαγγελματίας. Το έδειξε στην συνέντευξη μετά από το παιχνίδι. Τα λάθη ήταν λίγα, και όλες οι γραμμές λειτούργησαν όσο περισσότερο καλύτερα. Απλά έλειψε η λεπτομέρεια. Η ζύγιση της μπάλας στην μακρινή πάσα θα πρέπει να δουλευτεί, όπως και την ζύγιση του σώματος όταν θα γίνεται το σουτ για το γκολ. Κάποιες άλλες λεπτομέρειες θα πρέπει να τις δει ο Γιώργος Δώνης για να κάνει την ομάδα να λειτουργεί ακόμα καλύτερα. Δεν χρειάζεται να βιάζεται. Σε μια από τις τελευταίες φάσεις με τον Μουνιέ πρωταγωνιστή, η σοβαρή ευκαιρία για γκολ, βγήκε από το πουθενά, γιατί υπήρχε συγκέντρωση και συντονισμός. Ραφινάρισμα με άλλα λόγια. Η ομάδα παραμένει ζωντανή και όπως φαίνεται, θα βελτιώνεται η ομάδα βήμα-βήμα. Κάθε αγώνας έχει την ιδιαιτερότητα του, και είναι μια συνεχής εξέταση.

Η προσπάθεια συνεχίζεται. Με κατάλληλη συγκέντρωση, σοβαρότητα, και ψυχολογία, η ομάδα έχει την ικανότητα να ανταπεξέλθει στα εμπόδια, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Με καθαρό μυαλό βγαίνει το παιχνίδι, κάνοντας λιγότερα λάθη. Έχοντας στα υπόψη την βελτίωση των ατελειών, και την απόκτηση εμπειριών, η ομάδα συνεχώς θα αποκτά χαρακτήρα ανάλογο, που θα αφήσει εποχή.

 

Δώνης: «Κάτι παραπάνω με Ολυμπιακό παίζοντας το ίδιο καλά»

Previous article

Νίκη ήταν γιατί ο Παναθηναϊκός μετέδωσε πίστη στον κόσμο του !

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.