0

Γράφει ο Γιώργος Πυριόχος

Η ομάδα του Παναθηναϊκού ήταν κάκιστη. Ομάδα χωρίς συγκέντρωση, χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Εντελώς ασύνδετος, χωρίς οργάνωση στο παιχνίδι. Πάλι καλά που μόνο έχασε 1-0 από την Λαμία. Με καλύτερη ομάδα, το σκορ θα ήταν μεγαλύτερο!

*Στην ομάδα έλειπε η εκτελεστικότητα! Δεν μπόρεσαν οι παίκτες να τελειώσουν εύκολες ευκαιρίες! Υπήρχαν τουλάχιστον 4 κλασσικές ευκαιρίες που θα είχαν χαρακτηριστεί «άχαστα»! Κι όμως παίκτες σαν τον Μακέντα που μας έχει δείξει ότι έχει ικανότητα στο σκοράρισμα να χάνει ευκαιρίες. Όσον αφορά τον Μουνιέ, έχει κάποιο ελαφρυντικό, μιας και επανήλθε από τραυματισμό και του λείπουν παιχνίδια. Αλλιώς θα είχε χαρακτηριστεί ως ανίκανος ακόμα. Και ο Άλτμαν επέστρεψε από τραυματισμό, δεν έκανε τίποτα στην ουσία, αλλά και πάλι το ελαφρυντικό είναι η έλλειψη παιχνιδιών. Παίκτες σαν τον Βέργο είναι απλά άπειροι… Τόσα παιχνίδια και ακόμα η απειρία επικρατεί.

Κάποιοι θα πουν «ατυχία». Παρουσιάζεται και η ανικανότητα σε κάποιους.

*Και πάλι η ασυνεννοησία επικρατούσε. Αντί να φανεί ένα σύνολο συγχρονισμένο, τόσα παιχνίδια τώρα, φάνηκε ο Παναθηναϊκός σαν να είχε συγκροτηθεί από 11 παίκτες που κανείς δεν ήξερε τον άλλον.

Δημιουργήθηκαν πολλά κενά στην άμυνα. Ήταν έκθετη η ομάδα πολλές φορές.

Η Λαμία κατάφερε να προηγηθεί από «ξεροκόμματο» σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή. Τύχη χρειάστηκε. Η άμυνα δεν υπήρχε άλλωστε σε εκείνη την φάση.

Η Λαμία δημιουργεί μια «παράδοση» με τον Παναθηναϊκό στην έδρα της. Δεν έδειξε τίποτα το σπουδαίο! Οι παίκτες της Λαμίας απλά ήταν ψυχωμένοι, ενώ δεν υπήρχε ο Παναθηναϊκός. Δεν ήταν πουθενά…

*Χρειάζεται μια αφύπνιση η ομάδα. Ένα φρεσκάρισμα, εκτός των άλλων. Να μην ξεχνάμε τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στην ομάδα, ελέω κακής διαχείρισης καθεστώτος της διοίκησης Αλαφούζου. Για αυτό το θέμα θα αναφερθούμε σε κάποια άλλη στιγμή…

*Οι περισσότεροι παίκτες προσπαθούν ακόμα και είναι φέρελπις, αλλά είναι και κάποιοι παίκτες που έχουν «καβαλήσει το καλάμι» και δεν είναι σοβαροί στα τελευταία παιχνίδια. Ας συντονιστούν και ας τραβήξει κανένα αυτάκι ο Γιώργος Δώνης!

*Βαθμολογικές απώλειες είναι σημαντικές για την περαιτέρω πορεία της χρονιάς. Η υπερπροσπάθεια κάποιων εκτιμάται, αλλά κάποιοι παρουσιάζουν είτε αδιαφορία, είτε μια μετριότητα, και θα πρέπει να συμμορφωθούν. Θα υπάρχουν παιχνίδια που θα είναι δύσκολα και δεν θα κερδίζει η ομάδα βαθμούς.

*Με Λάρισα το επόμενο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Το 2019 δεν έχει κάνει νίκη η ομάδα, και θα πρέπει να «σπάσει το ρόδι» για την χρονιά, έστω και αργά…

Τα κορυφαία ονόματα είναι «ανύπαρκτοι» – Δεν το πιστεύει ο Δώνης

Previous article

Το θετικό από την επιστροφή του Αλτμάν

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.