0

Η ΕΠΟ με ανακοίνωσή της επιχείρησε να ρίξει φως στην υπόθεση με πρωταγωνιστή τον Τάσο Παπαπέτρου που δεν επέτρεψε στους Δώνη – Χάβο να πραγματοποιήσουν τέταρτη αλλαγή στην παράταση. Η ομοσπονδία σημειώνει ότι η υπόθεση άπτεται των αρμοδιοτήτων της ΚΕΔ.

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΠΟ σχετικά με την τέταρτη αλλαγή που δεν επέτρεψε ο Παπαπέτρου σε Δώνη και Χάβο να κάνουν στην παράταση του Παναθηναϊκός – Λαμία. Η ομοσπονδία ξεκαθαρίζει ότι έχει ενημερώσει όλους τους αρμόδιους για την εναρμόνιση με τον νέο κανονισμό της FIFA και στέλνει τον διεθνή διαιτητή στην ΚΕΔ.

Αναφορικά με το θέμα της εφαρμογής του νέου κανονισμού για την 4η αλλαγή ποδοσφαιριστή στη διάρκεια της παράτασης των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, διευκρινίζει τα εξής:

Το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB) έλαβε την απόφαση για την εφαρμογή της 4ης αλλαγής στην παράταση, και η FIFA την ανακοίνωσε τον Μάρτιο του 2018 και την έθεσε σε ισχύ στους ‘κανόνες του παιχνιδιού’ από την 1η Ιουνίου 2018.

Η FIFA εφάρμοσε για πρώτη φορά την 4η αλλαγή στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, τον Ιούνιο του 2018.

Η Ε.Π.Ο., παρότι η εφαρμογή της απόφασης δεν είναι υποχρεωτική για τις εθνικές ομοσπονδίες, βάσει του άρθρου 2 κανόνας 3 των ‘κανόνων του παιχνιδιού’ (έκδοση 2018-19), μετά από πρόταση της Επιτροπής Διοργανώσεων εναρμονίστηκε με τον κανονισμό αυτό, με απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της στις 21 Αυγούστου 2018.

Η απόφαση της Ε.Ε. κοινοποιήθηκε με επίσημο έγγραφο την αμέσως επόμενη ημέρα, στις 22 Αυγούστου 2018, στις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, τα Σωματεία που μετέχουν στο Κύπελλο Ελλάδος (με μέριμνα των οικείων Ε.Π.Σ.), τη Διεύθυνση Αγωνιστικού, την Κ.Ε.Δ. και την Πειθαρχική Επιτροπή.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας κ. Σταύρος Τριτσώνης περιέλαβε το νέο κανονισμό στην ύλη του σεμιναρίου για τους Αξιωματούχους Αγώνα Α’ και Β΄κατηγορίας, τον Αύγουστο του 2018 στο Καρπενήσι, και Γ΄ κατηγορίας στην Αθήνα.

Κατόπιν αυτών, είναι προφανές ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. και η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας εναρμόνισαν άμεσα και με τον προσήκοντα τρόπο τον οικείο κανονισμό με τα διεθνώς κρατούντα.

Η περαιτέρω διαχείριση της υπόθεσης άπτεται των αρμοδιοτήτων της Κ.Ε.Δ.

Τρομερός Παπαθεοδώρου: Ποια Λαμία; Να βγει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία…!

Previous article

Παναθηναϊκή Συμμαχία: «Να καταθέσει άμεσα την ένσταση η ΠΑΕ, χωρίς περιττές “ευγένειες” και “fair play”»

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.