0

Η ΕΟΕ τάχθηκε κτά του νέου σχεδίου για τον Αθλητικό Νόμο και η ΕΟΚ πήρε τη σκυτάλη. Εστειλε επιστολή στο Υφυπουργείο Αθλητισμού και προειδοπίησε για τις κυρώσεις που θα υπάρξουν στο ελληνικό μπάσκετ, σε περίπτωση που  πάψει να ισχύει το Αυτοδιοίκητο.

Την επίσημα διατυπωμένη θέση της παγκόσμιας ομοσπονδίας μπάσκετ (FIBA) από το 2015 και το προηγούμενο σχέδιο αθλητικού νόμου που είχε δοθεί στην  δημοσιότητα, κοινοποίησε σε όλους τους πολιτικούς φορείς η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Η γνωστοποίηση έγινε από την Δευτέρα 4/3, μια ημέρα πριν την σύσσωμη αντίθεση της ΕΟΕ με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία  ακολουθεί και εφαρμόζει τον Ολυμπιακό καταστατικό χάρτη, όσα αυτός προβλέπει και με τα οποία έρχονται σε πλήρη αντίθεση πλήθος διατάξεων του σχεδίου νόμου που εμφανίστηκε τις τελευταίες ημέρες.

Ειδικά το άρθρο 5 που κάνει σαφή αναφορά στην αυτονομία των ομοσπονδιών  για την εφαρμογή των κανόνων του αθλήματος και την δομή και το καταστατικό λειτουργίας των ιδίων, όπως επίσης και την διεξαγωγή εκλογών χωρίς καμία εξωτερική παρέμβαση.

Είχε δε, ενημερώσει με σαφήνεια από τότε ότι κάθε ενέργεια κρατικής παρέμβασης στο αυτοδιοίκητο των αθλητικών ομοσπονδιών, επισύρει την ποινή του διεθνούς αποκλεισμού της ομοσπονδίας. Κατά συνέπεια, της απαγόρευσης συμμετοχής όλων των Εθνικών ομάδων σε διεθνείς διοργανώσεις, όπως και την τέλεση αυτών στην συγκεκριμένη χώρα.

Η συγκεκριμένη επιστολή, της οποίας η ισχύς είναι διαρκής αφού η FIBA συνεχίζει να λειτουργεί με το ίδιο καταστατικό, επικαιροποιείται με την ύπαρξη πλήθους διατάξεων που παραβιάζουν συγκεκριμένους τρόπους λειτουργίας και στο νέο σχέδιο νόμου.

Το ιστορικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού σε αγώνες με αμαξίδιο (vid)

Previous article

Γερμανός διαιτητής στο ΑΕΚ – Παναθηναϊκός

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.