0

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της έφεσης του Ολυμπιακού για τη διακοπή του ντέρμπι με τον ΠΑΟ. Ο Παναθηναϊκός ζήτησε να συνεχιστεί ο αγώνας, ακόμη και χωρίς θεατές στις εξέδρες. Διαφώνησε ο Ολυμπιακός. Από εβδομάδα η απόφαση.

Στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ συνεχίστηκε το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό που διεκόπη λόγω επεισοδίων. Η απόφαση για την τύχη του αγώνα θα παρθεί την ερχόμενη εβδομάδα αφού οι δύο πλευρές ζήτησαν και πήραν προθεσμία μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας για υπομνήματα. Ο Ολυμπιακός ζητάει τη διακοπή του αγώνα και την τιμωρία του Παναθηναϊκού με -3 ως υπαίτιος ενώ ο Παναθηναϊκός να συνεχιστεί το παιχνίδι, όπως άλλωστε αποφάσισε η Πρωτοβάθμια Επιτροπή.

Πρότειναν μάλιστα οι «πράσινοι» εφόσον δεν γίνει δεκτή η έφεση του Ολυμπιακού και συνεχιστεί τελικά ο αγώνας, αυτό να συμβεί χωρίς την παρουσία οπαδών. «Τους δίνεται η δυνατότητα να πάρουν ένα ντέρμπι στο γήπεδο, γιατί δεν θέλουν, νικάνε 1-0;» αναρωτήθηκε ο εκ των νομικών του ΠΑΟ, Λεωνίδας Μπουτσικάρης και πρόσθεσε… «Αν δεν τελειώσει ο αγώνας, θα έχει κερδίσει η βία, θα έχουν κερδίσει οι μπαχαλάκηδες». Μάλιστα, υποστηρίχθηκε από την πλευρά του Παναθηναϊκού ότι έχουν σταλεί εισαγγελικές παραγγελίες στους συλληφθέντες για απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους.

Ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης υποστήριξε συγκεκριμένα «Προκειμένου να συνεχιστεί το ματς υπάρχουν δύο προϋποθέσεις, ασφάλεια και ατμόσφαιρα. Η αστυνομία έδωσε συναίνεση, όπως είδατε το γήπεδο ήταν σχεδόν άδειο. Ήταν ελάχιστος ο κόσμος. Ο διαιτητής αναφέρει ως αιτιολογία τη μη εκκένωση που δεν ζήτησε ποτέ. Υπάρχει ησυχία όπως φαίνεται και στο βίντεο της ΕΡΤ και μόλις ο ρεπόρτερ του Ολυμπιακού αναφέρει την είσοδο του Κώστα Καραπαπά που δεν είναι καθόλου δημοφιλής στις τάξεις των φίλων του Παναθηναϊκού, τότε ο διαιτητής αποφασίζει να το διακόψει. Ο κύριος Δάρρας είναι ρεπόρτερ και φίλος του Ολυμπιακού χρόνια. Από εκεί και πέρα ο διαιτητής ελέγχει δίχτυα και αγωνιστικό χώρο. Είναι δυνατόν άνθρωπος που δεν μπορεί να εισπνεύσει να το κάνει αυτό; Οι δηλώσεις τόσο του Καραπαπά όσο και του Φορτούνη ανέφεραν πως ήθελαν να συνεχιστεί το ματς. Όταν κάποιος δηλώνει πως θέλει να συνεχιστεί το ματς εμπεριέχει και την παραδοχή πως οι συνθήκες είναι κατάλληλες». Σε άλλο σημείο της αγόρευσης του, είπε… «Ο διαιτητής διακόπτει τον αγώνα με αιτιολογίες τέτοιες, που μπορούσαν στα 20 λεπτά που απέμεναν να αποκατασταθούν. Δεν λέει ότι υπήρχαν καλάσνικοφ. Ήταν τέτοιοι που δικαιολογούσαν την αναμονή…».

Ο έτερος νομικός του ΠΑΟ, Αλκης Παπαντωνίου σημείωσε ότι πουθενά δεν αναφέρεται υπαιτιότητα του Παναθηναϊκού για τη διακοπή. «Δεν έχει υπαιτιοτητα επειδή δεν διατάχθηκε η εκκένωση του γηπέδου. Πουθενά δεν γίνεται λόγος για υπαιτιοτητα» είπε χαρακτηριστικά. Αναλυτικά τα λόγια του Άλκη Παπαντωνίου ήταν «Προβλέπεται ρητά η απόφαση του διαιτητή να διακόψει τον αγώνα. Δεν μπορεί να διακόψει ένα παιχνίδι επειδή κάποιοι ανεβοκατέβαιναν κάποιες σκάλες. Ο διαιτητής πρέπει να γνωρίζει τη διαδικασία που πρέπει να τηρηθεί όταν τα πράγματα δεν πάνε κατ’ ευχήν. Αποδεχθήκαμε τα παραπτώματά μας αλλά δεν μπορεί ο διαιτητής να μην ελέγχεται. Ο κανονισμός ορίζει ρητά ότι οφείλει να περιμένει μία ώρα. Να παιχτούν τα τελευταία 20’ και να κερδίσει ο καλύτερος ή ο πιο τυχερός. Ο διαιτητής ρώτησε την αστυνομία και του είπε ότι διασφαλίζει πως μπορεί να γίνει το ματς. Ο διαιτητής παρέβη τις διατάξεις και διέκοψε το ματς».

Το παράδειγμα του Ολυμπιακού

Η πλευρά του Ολυμπιακού, υποστήριξε ότι ο διαιτητής έπρεπε να διακόψει τον αγώνα αν και αρχικά (μετά το τέλος του αγώνα) δήλωνε, ότι έπρεπε να συνεχιστεί. «Ο διαιτητής δεν είναι εχθρός του ποδοσφαίρου. Βάζουμε έναν διαιτητή που ήρθε στην Ελλάδα από χώρο με αυξημένο ποδοσφαιρικό πολιτισμό και κρίνουμε την απόφαση του. Σκεφτείτε την ανασφάλεια των διαιτητών. Τι μήνυμα θα δοθεί αν με απόφαση του δικαστηρίου σας, επικροτήσουμε και κρίνουμε ως λαθεμένη μια απόφαση του διαιτητή» σχολίασε μεταξύ άλλων, ο νομικός του Ολυμπιακού, Δημήτρης Καρπετόπουλος.

Ο Ιωάννης Χατζησαββάογλου, επίσης νομικός των «ερυθρόλευκων» είπε μεταξύ άλλων… «Αν αύριο μπει κάποιος με ένα όπλο σε ένα γήπεδο, αν δεν τραυματίσει κάποιον, θα είναι υποχρεωμένος ο διαιτητής να βάλει αλεξίσφαιρο και να περιμένει 60 λεπτά; Θα πρέπει να περιμένει ο διαιτητής 60 λεπτά;» αναρωτήθηκε. «Ο διαιτητής στη βόλτα που κάνει στον αγωνιστικό χώρο, πριν αποφασίσει για τη διακοπή, αισθάνεται ότι η κατάσταση δεν ήταν καλή. Ότι αυτοί οι άγριοι μπαχαλάκηδες που είχαν δημιουργήσει τα επεισόδια και είχαν βγει έξω για να κάνουν επεισόδια με την Αστυνομία, μπορούσαν να ξαναμπούν μέσα» συμπλήρωσε ο κ. Χατζησαββάογλου. «Βρισκόμαστε ενώπιον μίας πρωτοφανούς παραδοξότητας. Σύμφωνα με τον Παναθηναϊκό ο διαιτητής έπρεπε να περιμένει μία ώρα για να το διακόψει. Ο διαιτητής μπορεί οποτεδήποτε να κρίνει ότι οι συνθήκες δεν επιτρέπουν την διεξαγωγή του αγώνα. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό; Υπάρχουν παιχνίδια που έχουν διακοπεί», ήταν κάποια από τα λόγια της πλευράς του Ολυμπιακού.

Μάλιστα, υπήρξε και διαφωνία ως προς το δικαίωμα του Ολυμπιακού να καταθέσει έφεση με την πλευρά του τριφυλλιού να υποστηρίζει ότι «Δεν υπάρχει δικαίωμα έφεσης. Ο εισαγγελέας και ο κατηγορούμενος μπορούν να ασκήσουν έφεση. Ο Παναθηναϊκός έχει υποβάλει ένσταση για αντικανονική διακοπή. Θεωρούμε ότι υπάρχει αγώνα που δεν τελέστηκε μη νόμιμα». Με την πλευρά της ομάδας του Πειραιά να απαντά ότι «Μας έκαναν τη χάρη και έκαναν ένσταση και κάναμε παρέμβαση. Οι ενστάσεις κατά του κύρους του αγώνα αυτό ακριβώς προσβάλουν. Δεν τίθεται κανένα θέμα ως προς το παραδεκτό της έφεσης».

Οι “έτοιμοι” για το βήμα παραπάνω

Previous article

Ετοιμάζει και Σέχου ο Δώνης)

Next article

You may also like

Comments

Leave a Reply / Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.